A macskafajták jellemvonásainak fele örökletes

Macskafajták

A macskafajták nemcsak külsejükben, de viselkedésükben is különböznek egymástól, a Helsinki Egyetem új kutatása szerint a jellegzetes viselkedések fele örökölhető. ... (0 hozzászólások)

Hol szeret aludni a macskád?

Gondozás

Ágyban, párnák közt, saját cicafekvőjében vagy ott, ahol éppen kedve tartja? Mi a legjobb a macskának és nekünk? ... (13 hozzászólások)

Hogyan készítsünk cicánknak egészséges házikosztot? Receptekkel!

Táplálkozás

Cicád válogatós és nem eszi meg a száraztápot vagy a konzervet? Próbálkoztál már a házikoszttal? Segítségül néhány jótanács az otthoni macskaetetéshez, hogy a cicád is jól járjon.... (0 hozzászólások)

Mi a jól nevelt cica titka?

Viselkedés

Az igazi macskák kicsiny terroristák: bepiszkítják a perzsaszőnyeget,összekarmolják a függönyt, széthordják a szemeteskuka tartalmát, sőt néha az ágyad alá piszkítanak. Szerencsére a macskák is nevelhetők!... (0 hozzászólások)

A macskatulajdonosok személyiségvonásai befolyásolhatják házi kedvencük viselkedését

Viselkedés

A macskatulajdonosok személyiségvonásai hatással lehetnek házi kedvencük viselkedésére és jólétére - állapították meg az angliai Lincolni Egyetem és a Nottingham Trent Egyetem kutatói.... (0 hozzászólások)

Cicás játékok: a 7 legjobb játék macskáknak és gazdáiknak

Gondozás

Kedvenc macskánk megunta a játékszereit, és mi is kifogytunk az ötletekből? Bemutatunk néhány remek játékot, amivel feldobhatjuk ellaposodott kapcsolatunkat! ... (2 hozzászólások)

Macskanátha: Tények és tévhitek az egyik legveszélyesebb macskabetegségről

Betegség, gyógyítás

Ártalmatlannak hangzik, de kedvenceink életét veszélyeztetheti a macskanátha. Míg a nátha az embereknél hétköznapi, szinte teljesen veszélytelen, addig a cicáknál nagyon komoly, akár halált okozó betegség is lehet. Mátray Árpád homeopata, állatorvos most elárulja az 5+1 legfontosabb tudnivalót ezzel kapcsolatban.... (0 hozzászólások)

Macska ivartalanítási akciók 2019-ben

Betegség, gyógyítás

Mivel a macskák ivarzása Magyarországon nagyjából márciustól októberig tart, a szezon előtt érdemes a beavatkozást elvégezni, a nem kívánt vemhesség és a párzással járó veszélyek (verekedés, kóborlás, fertőző betegségek) elkerülésére és megelőzésére. Folyamatosan gyűjtjük azon állatorvosi rendelőket, és állatbarát szervezetek, akik ivartalanítási akciót hirdetnek cicáknak 2019 évre.... (0 hozzászólások)

Macska-ember kapcsolat: amikor a tekintet beszél

Viselkedés

Az ELTE Etológia Tanszék kutatói újabb érdekes eredményeket értek el a macska-ember kapcsolat vizsgálata során. Arra a kérdésre keresték a választ, vajon a kedvencként tartott macskák követik-e egy számukra ismeretlen személy fejfordítással küldött jelzéseit egy választós tesztben.... (0 hozzászólások)

A legtutibb macskalétrák kint és bent

Gondozás

Ha a macskádat kényeztetni szeretnéd vagy van egy morcos kutyád, akit ki kellene kerülni a kijárás közben, megoldás lehet egy macskalétra építése. Összegyűjtöttük pár mutatós ötletet.... (1 hozzászólások)

Bejelentkezés