Hogyan védjük meg a kölyök macskát az élősködőktől?

Betegség, gyógyítás

A cicáknak rendszeres belső és külső élősködő elleni kezelésekre van szükségük. Leggyakoribb külső parazita a bolha, a fülrühatka és a kullancs, belső pedig a féreg. Legjobb, ha ezektől inkább megóvni próbáljuk őket. ... (0 hozzászólások)

A macska és a vadászgörény összeszoktatása izgalmas kihívás

Viselkedés

Alapvetően a macska és a vadászgörény remekül el tud élni egy fedél alatt, -együtt, vagy egymás mellett. Ám összeszoktatásuk, a sok közös vonás ellenére, is odafigyelést és időt igényel.... (0 hozzászólások)

Emberekre is veszélyes a cicaférgesség

Betegség, gyógyítás

Embereket is megfertőzhet a macskákra veszélyes orsóféreglárva. A betegségre a felnőttek és a gyerekek egyaránt érzékenyek. Dr. Fodor Kinga, az Állatorvostudományi Egyetem docense szerint a kutyák esetében már alapvető a féregtelenítés, a cicatulajdonosoknál viszont még fel kell hívni a figyelmet a megelőzésre. A fertőzés első szakasza szinte észrevehetetlen a cicáknál, a szakértők szerint cseppekkel könnyebb megvédeni kedvenceinket a betegségtől.... (0 hozzászólások)

A cicák is úgy tudnak kötődni a gazdihoz, mint egy kutya

Viselkedés

A macskák is kialakítanak gazdáikkal olyan kötődést, amely hasonló a gyerekek és a kutyák által gondozóikkal kialakított kapcsolathoz - derítették ki az Oregoni Állami Egyetem OSU) kutatói. ... (0 hozzászólások)

Hányféle macska él a Földön?

Macskafajták

Milyen csodálatos a természet! Ki tudná vajon megmondani, hányféle színű és árnyalatú macskabunda létezik? A mintázatokról, formákról és alakokról nem is beszélve! ... (0 hozzászólások)

A világ legdrágább macskafajtái

Macskafajták

Cikkünkben összegyűjtött macskafajták nem feltétlenül a legszebbek, vagy a legokosabbak, de mindenképp a legdrágábbak. Ezekért a macskákért tulajdonosaiknak jó mélyen kell a zsebükbe nyúlni és akár éveket is várniuk kell, ha a legjobb tenéyszetekből akarják megvásárolni őket. ... (0 hozzászólások)

Meddig él egy macska?

Gondozás

Kétség sem fér hozzá, hogy manapság a macskák tovább élnek mint valaha! De vajon mitől függ egy macska élettartama? Melyek azok a tényezők, amelyek befolyásolják a cica éveinek minőségét és mennyiségét?... (3 hozzászólások)

Hogyan kommunikálnak a macskák?

Viselkedés

Képzeljünk el egy olyan társadalmat, ahol szavak nélkül is megértik egymást annak tagjai, csupán a pillanatnyi hangulat- és hangjelzések segítségével folyik a kommunikáció. A macskák is tudnak „beszélgetni" akár egymással, akár az emberrel, anélkül, hogy egy szót is kiejtenének. Hogyan csinálják? Hogyan köszönti egymást két macska? Vajon a természetben a macska is hierarchikus rendbe szerveződve él akárcsak a kutya?... (0 hozzászólások)

Segíts a cicádnak elviselni a hőséget!

Gondozás

A nyári kánikula idején nem csak nekünk embereknek fontos, hogy megfelelően védekezzünk a tartós meleg veszélyei ellen. A hőség a házi kedvenceink szervezetét is megterheli.... (0 hozzászólások)

Hogyan őrizzük meg cicánk egészségét?

Gondozás

A macska egészségvédelme egy nagyon összetett feladat, de néhány dolog szem előtt tartásával több veszélytől is megóvhatjuk kedvencünket. ... (0 hozzászólások)

Bejelentkezés