- -

Hányféle macska él a Földön?

Macskafajták

Milyen csodálatos a természet! Ki tudná vajon megmondani, hányféle színű és árnyalatú macskabunda létezik? A mintázatokról, formákról és alakokról nem is beszélve! ... (0 hozzászólások)

A világ legdrágább macskafajtái

Macskafajták

Cikkünkben összegyűjtött macskafajták nem feltétlenül a legszebbek, vagy a legokosabbak, de mindenképp a legdrágábbak. Ezekért a macskákért tulajdonosaiknak jó mélyen kell a zsebükbe nyúlni és akár éveket is várniuk kell, ha a legjobb tenéyszetekből akarják megvásárolni őket. ... (0 hozzászólások)

Meddig él egy macska?

Gondozás

Kétség sem fér hozzá, hogy manapság a macskák tovább élnek mint valaha! De vajon mitől függ egy macska élettartama? Melyek azok a tényezők, amelyek befolyásolják a cica éveinek minőségét és mennyiségét?... (3 hozzászólások)

Hogyan kommunikálnak a macskák?

Viselkedés

Képzeljünk el egy olyan társadalmat, ahol szavak nélkül is megértik egymást annak tagjai, csupán a pillanatnyi hangulat- és hangjelzések segítségével folyik a kommunikáció. A macskák is tudnak „beszélgetni" akár egymással, akár az emberrel, anélkül, hogy egy szót is kiejtenének. Hogyan csinálják? Hogyan köszönti egymást két macska? Vajon a természetben a macska is hierarchikus rendbe szerveződve él akárcsak a kutya?... (0 hozzászólások)

Segíts a cicádnak elviselni a hőséget!

Gondozás

A nyári kánikula idején nem csak nekünk embereknek fontos, hogy megfelelően védekezzünk a tartós meleg veszélyei ellen. A hőség a házi kedvenceink szervezetét is megterheli.... (0 hozzászólások)

Hogyan őrizzük meg cicánk egészségét?

Gondozás

A macska egészségvédelme egy nagyon összetett feladat, de néhány dolog szem előtt tartásával több veszélytől is megóvhatjuk kedvencünket. ... (0 hozzászólások)

Milyen oltásokat kell kapnia a macskának?

Betegség, gyógyítás

Az oltásokat sajnos sokan bagatellizálják az országban, pedig olyan betegségek ellen védenek, melyeket akár cipőtalpon is bevihetsz - hívják fel a figyelmet a Pesti Önkéntes Civil Cicások. Az oltások beadása csekély, azok elmaradása viszont súlyos kockázattal jár. Ma Európában azoknál a nemzeteknél a leghosszabb a macskák átlagos élettartama, amelyek a legrendszeresebben oltatnak. ... (0 hozzászólások)

10 jel amiből kiderül, hogy a macskád szeret téged

Viselkedés

Miből tudhatod, hogy macskád szeret téged? Ha ezeket a dolgokat csinálja, akkor biztos lehetsz benne, hogy kedvel. ... (0 hozzászólások)

Szabad-e a macskákat tejjel etetnünk?

Táplálkozás

A tej jó vagy rossz a macskák számára? Szabad-e a kiscicáknak tehén tejet adni? A kecsketej jobb a macskák számára? Ez az újságcikk megadja a választ ezekre a kerdésekre. ... (2 hozzászólások)

A macskafajták jellemvonásainak fele örökletes

Macskafajták

A macskafajták nemcsak külsejükben, de viselkedésükben is különböznek egymástól, a Helsinki Egyetem új kutatása szerint a jellegzetes viselkedések fele örökölhető. ... (0 hozzászólások)

Bejelentkezés