Szuper kutyás programok a VII. Örökbefogadott Állatok Napján

E-mailen érkezett

A szaporítók elleni harcnak szentelték a szervezők az idei, VII. Örökbefogadott Állatok Napját, ahol nemcsak hasznos tudnivalókkal, hanem élményekkel is gazdagodhatnak a résztvevők. A rendezvényre szeretettel várják az érdeklődőket szeptember 14-én, szombaton, 10.00 és 15.15 óra között a Népligetben, a Planetárium mögötti területen. Az Illatos úti ebtelepet támogató Doktorok az Állatokért Állategészségügyi Alapítvány (DOKTA) szervezésében, a Kőbányai Önkormányzat támogatásával megvalósuló, izgalmas bemutatókkal is kecsegtető rendezvény célja, hogy az örökbefogadás ösztönzésén kívül bővebb ismeretekkel lásson el a helyes állattartással kapcsolatban is. ... (0 hozzászólások)

“Év Márkája” lett a FRONTLINE az 2019-2020-as World Branding Awards-on

E-mailen érkezett

A kutyák és macskák számára külső élősködők elleni védelmet nyújtó szert a fogyasztók jelölték a legjobb márkákat kitűntető díjra. A World Branding Awards állatok kategóriájában világszerte 6 kontinens 38 országának több mint 95 000 házikedvenc- és állatrajongója szavazott legkedvesebb márkájára a 2019-2020-as évre. ... (0 hozzászólások)

Kóbor kutyából lett a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársa

Portré

Boot (a jelenleg 4 év körüli) erdélyi kopó-rottweiler keveréket fél éves korában találták egy padhoz kötve. Azóta komoly képzésen esett át, és jelenleg a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársaként, kábítószert és cigarettát keres - írja Facebook oldalán a NAV. ... (0 hozzászólások)

Szombat ismét a Rákosi Vipera Napja

Hol nem volt...

2019. szeptember 7-én hazánk legveszélyeztetettebb gerincesére, a rákosi vipera védelmére hívják fel a figyelmet a nyíregyházi Sóstó Zoo-ban és a Szegedi Vadasparkban. Az érdeklődők megismerhetik, hogy mik azok a könnyen azonosítható morfológiai jegyek, ami alapján megkülönböztethetjük a viperákat az ártalmatlan siklóktól, illetve megismerkedhetnek eme ritka fajunk megvédésére tett erőfeszítésekkel is. ... (0 hozzászólások)

4 tipp a tűzijáték idejére

Hol nem volt...

Az ünnepi tűzijáték hang és fényhatással jár. Az Orpheus Állatvédő Egyesület tapasztalata az, hogy az állatokra a tűzijáték sokkhatásként hat, amitől elszökhetnek, de az ijedt kutya / macska félelemből támadhat / harapást is okozhat. ... (0 hozzászólások)

Napi cuki: Botond, a szamárcsikó Debrecenből

E-mailen érkezett

Tovább folytatódik a nyári bébi-boom a Debreceni Állatkertben és Vidámparkban: szamárcsikó született a Debreceni Állatkertben és Vidámparkban!... (0 hozzászólások)

Augusztus 30-án rendezik meg az Állatkertek éjszakáját

Hol nem volt...

Az idén országszerte 13 állatkert csatlakozott az Állatkertek éjszakájahoz, mindegyikben rendkívüli látnivalókkal, látványetetésekkel, változatos programokkal várják a látogatókat. ... (0 hozzászólások)

Esti séták a Debreceni Állatkertben

Hol nem volt...

A Debreceni Állatkert idén is exkluzív programmal várja az érdeklődőket, hiszen augusztusban,az Állatkertek Éjszakája felvezetéseként péntek esténként megrendezik egyik legnépszerűbbeseményük, az állatkerti Esti sétákat. Újdonság, hogy idén először angol nyelven is! ... (0 hozzászólások)

Cuki elefántbébi a bécsi állatkertben

Hol nem volt...

Szombaton hajnalban 2 órakor megszületett Numbi, a 27 éves elefánt nősténykölyke a bécsi állatkertben. Már hetek óta éjszakai műszakot vállaltak a bécsiállatkertben az állatgondozók, hogy figyelemmel tudják követni a szülés minden pillanatát. A kiselefánttal minden rendben van, 90 cm és 90 kg. Numbi tapasztalt, nyugodt és mindenek előtt nagyon gondoskodó anya, nagy figyelmet fordít a kislányára. ... (0 hozzászólások)

Jó pihenést Frida! A hős mexikói mentőkutya nyugdíjba vonul

Hol nem volt...

Nyugdíjazták Fridát, a mexikói haditengerészet keresőkutyáját, amelyik 12 embert mentett meg a 2017-es földrengés után - írta a BBC hírportálja.... (0 hozzászólások)

Bejelentkezés