A hörcsög, tengerimalac, degu, csincsilla nyári gondozása

Gondozás

A rágcsálók is nehezen viselik a kánikulát. Nézzük, mire kell figyelnünk ilyenkor! ... (0 hozzászólások)

Hogyan ápoljuk és fürdessük a tengerimalacot?

Gondozás

Milyen az egészséges tengerimalac szeme, szájszeglete, foga, füle és karma? Hogyan kell tisztítani lakhelyét és mikor kell fürdetni a tengerimalacot? A válaszokat a cikkben leled!... (7 hozzászólások)

Mit eszik a patkány?

Táplálkozás

A patkány etetése nem nehéz, de fontos, hogy kifejezetten hobbiállatként tartott patkánynak készített eledellel tápláld. Lássuk, mit adhatsz neki és mit nem! ... (0 hozzászólások)

Fiú és lány hörcsög tartható-e együtt?

Örökbefogadás, vásárlás

Több szempontból sem kedvező egy hím és egy nőstény aranyhörcsög (és más hörcsögfaj) együtt tartása. Az aranyhörcsögök a természetben magányosan élnek - territóriumuk 1 négyzetkilométeresre tehető -, és ezt a magatartást fogságban is csak nagyon ritkán tudják leküzdeni.... (0 hozzászólások)

Mivel és hogyan etessük a nyulat?

Gondozás

A nyúl fűevő állat, és mint ilyen fő tápláléka a jó minőségű széna, ami mindig legyen előtte korlátlan mennyiségben. A fű vagy zöld növények, széna tegyék ki étrendjének 70-80 százalékát. Ezen kívül naponta kétszer adhatunk neki kis maréknyi pelletált tápot, és napi kétszer kis adag zöldséget. Szigorúan tilos magvas tápot (kukorica, szotyi) adni a nyúlnak, mert azok megbetegíthetik az állatot.... (1 hozzászólások)

Tengerimalac-mentés Sülysápnál: 16-an megmenekültek a biztos éhhaláltól

Örökbefogadás, vásárlás

Vannak, akik a péntek estét pihenéssel töltik, vannak, akik bulizni mennek, és vagyunk mi, a Magyar Tengerimalac-védő Közhasznú Egyesület tagjai, akik reflektorral, hőkamerával, elemlámpákkal a kezünkben a bokrok között, éjfélkor tengerimalacokat keresgélünk.... (0 hozzászólások)

Rágcsálók világa: állatbarát rendezvény plüssállatokkal

Örökbefogadás, vásárlás

Hallottátok? A hétvégén nagygyűlés: mindenki ott lesz, aki a kisrágcsáló- és nyuszi tartás témakörében a segítségetekre lehet! Ott találkozunk!... (0 hozzászólások)

Mit eszik a tengerimalac?

Táplálkozás

Tengerimalactáp, ivóvíz, széna és zöldség-gyümölcs mindennap szerepeljen a tengerimalac étlapján. Részletes etetési útmutató a cikkben.... (24 hozzászólások)

A karácsony és a nyuszi: figyeljünk a veszélyforrásokra

Gondozás

Karácsonykor persze a nyuszi sem maradhat ki a lázas készülődésből, felfordulásból. Ami nem baj, csak figyeljünk tapsifülesünkre!... (0 hozzászólások)

Csincsilla: kedves, pufók és kíváncsi

Kisemlős fajok

A csincsilla (Chinchilla lanigera), ez a pufók, szürke mókushoz hasonlító barátságos kis rágcsáló Amerika felfedezésével, az Andok-hegységből indulva kezdte meg hódító körútját.... (59 hozzászólások)

Bejelentkezés