A vízi teknősök eltitkolt betegsége

Gondozás

A vízi teknősöknek (mint például a sárgafülű ékszerteknős) számos egyedi problémájuk merülhet fel. Ezek közül többnek nincsenek tünetei, nehéz észrevenni őket. Van néhány dolog melyekre, ha odafigyelünk, akkor több esélyünk van, hogy még időben orovoshoz forduljunk, meggyógyítsuk kedvencünket. ... (0 hozzászólások)

Nagyon gyorsan tanulnak a fiatal ausztrál kéknyelvű szkinkek

Hüllő fajok

Egy ausztrál kutatásból kiderült, hogy már szinte a kezdetektől fogva felnőtt módjára képesek tanulni a fiatal ausztrál kéknyelvű szkinkek. ... (0 hozzászólások)

Megtalálták a szökött pitont

Örökbefogadás, vásárlás

A szomszédos kert egy fáján vették észre a szombaton megszökött háromméteres pitont csütörtök este - írta a BBC hírportálja. ... (0 hozzászólások)

Megszökött egy majdnem háromméteres piton Cambridge-ben

Örökbefogadás, vásárlás

Megszökött egy 2,7 méter hosszú kockás piton egy cambridge-i házból, a rendőrség keresi - írta a BBC hírportálja. ... (0 hozzászólások)

Szeretnél csigát tartani? Afrikai óriáscsiga kezdőknek

Gondozás

Az óriáscsigák élettartama 4-5 év, méretük akár a 17 cm-t is elérheti, ezzel ők tartják a fogságban tartott legnagyobbra növő csigarekordot.... (0 hozzászólások)

Foltos szalamandra az év kétéltűje 2019-ben

Kétéltű fajok

Hűvös erdeink egzotikus megjelenésű kétéltűjét, a foltos szalamandrát választotta a MME Kétéltű- és Hüllővédelmi Szakosztálya az év kétéltűjének 2019-ben. Hazánk egyik legtetszetősebb, rendkívül fotogén kétéltűjére napjainkban számos veszély leselkedik.... (0 hozzászólások)

Lepkehernyó, mint háziállat? Csoda pár hónap alatt!

Ízeltlábú fajok

A madagaszkári bikaszemes lepkét testközelből figyelhetjük meg hogyan lesz a hernyóból gyönyörű pillangó. Vettünk 10 darabot, hogy kipróbálhassuk!... (0 hozzászólások)

Amatőrnek és profinak is nyújtott újat a TerraAkva börze

Örökbefogadás, vásárlás

Tényleg lélegzetelállító pókok, kígyók, békák, hüllők, teknősök, csigák és kétéltűek között bóklászhattunk a hétvégi Terraakva börzén, ahol egy új háziállat tulajdonosai is lettünk...... (0 hozzászólások)

Óriási, szőrős pókot találtam, mi lehet?

Ízeltlábú fajok

Az elmúlt hónapokban egyre több ijedt kérdés érkezett szerkesztőségünkbe, hogy milyen pókot találtak a lakásban, irodában? Valószínű, hogy telelőhelyet keresve találkozunk velük gyakrabban. ... (0 hozzászólások)

Ízeltlábúak: a katicabogár

Ízeltlábú fajok

A katicabogár a rovarok egyik legnépszerűbb képviselője, de a kertészek nem csak a kedves külleme miatt kedvelik. Mit tud ez a kis bogár?. ... (0 hozzászólások)

Bejelentkezés