Papagájkolóniák veszélyeztetik Madrid őshonos madarait

Díszmadarak

Az őshonos madárfajok védelmében a madridi önkormányzat leszámolna a közparkokban élő népes papagájkolóniákkal. A jelenleg mintegy 12 ezres populációt 500-ra csökkentenék befogással és sterilizálással.... (0 hozzászólások)

Megmérgeztek egy teljes parlagisas-családot

Gondozás

Augusztus 17-én, Békés-megyében, lakossági bejelentés alapján értesült a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság természetvédelmi őrszolgálata ragadozómadarak pusztulásáról. A helyszínre érkező természetvédelmi őr két kifejlett parlagi sas teteme mellett megtalálta a nemrég kirepült két fiókát is, így a teljes parlagisas-család áldozatul esett. Figyelembe véve, hogy a fokozottan védett parlagi sas természetvédelmi értéke egyedenként egy millió forint, a most keletkezett kár értéke 4 millió Ft. ... (0 hozzászólások)

Egyszerre három arafióka született a Debreceni Állatkertben

Díszmadarak

Eddig még nem volt rá példa, hogy egyszerre 3 arafióka szülessen a Debreceni Állatkertben, így a látogatók a Debreceni Állatkert és Vidámpark történetének legnagyobb, összesen már tizennégy egyedből álló ara állományával találkozhatnak - írják közleményükben. ... (0 hozzászólások)

Mit tehetünk, ha unatkozik a papagáj?

Gondozás

A papagáj unalmában akár öncsonkításba is kezdhet, tépni kezdi a tollait. Mit tehetünk azért, hogy ezt elkerüljük? A legfontosabb, hogy keressük meg számára a megfelelő társat - írja honlapján a Papagájvilág Alapítvány. ... (0 hozzászólások)

Madárbarát villanyoszlopok Gemencben

Gondozás

Biztonsággal repülhetnek ezentúl a rétisasok és a fekete gólyák a Gemencben, ahol 4 kilométer hosszú vezetékszakaszon 54 villanyoszlopot alakították át madárbaráttá - közölte az E.ON. ... (0 hozzászólások)

Zöldszárnyú arák a Debreceni Állatkertben

Díszmadarak

A tavaly év után, idén újra zöldszárnyú arák (Ara chloropterus) keltek ki a Debreceni Állatkertben, így már 11 példány látható a parkban. ... (0 hozzászólások)

Szavazz az év madarára

Díszmadarak

2019 július 2019. július 25. 12 óráig lehet szavazni a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület honlapján arra mi legyen az Év madara 2020-ban. A legtöbb voksot kapott faj elnyeri a 2020 év madara címet. Az MME ez alapján indítja el a jövő évi kampány előkészítését. ... (0 hozzászólások)

12 fecske fiókát dobáltak szét Túrkevén

Gondozás

A Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság Természetvédelmi Őrszolgálata lakossági bejelentést kapott, hogy Túrkevén a Petőfi téren összesen 12 molnárfecske fióka hever a fűben és a járdán. Nem maguktól kerültek oda, hiszen az egyik közeli lakás ablakaiban frissen eltávolított molnárfecske fészkek nyoma volt észlelhető. ... (0 hozzászólások)

Ne etessük a vízimadarakat!

Gondozás

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) arra kér mindenkit, hogy ne etessék a vízimadarakat. Ez nyáron felesleges, hiszen maguktól is táplálékhoz jutnak a madarak. Ráadásul tömegesen sodorja veszélybe, betegíti meg és ítéli akár pusztulásra az állatokat! ... (0 hozzászólások)

Mandzsu daru fióka született Nyíregyházán

Díszmadarak

Egy hónap alatt, egy métert nőtt a mandzsu daru fióka, aki május végén született a Nyíregyházi Állatparkban. ... (0 hozzászólások)

Bejelentkezés