Mit tehetünk, ha unatkozik a papagáj?

Gondozás

A papagáj unalmában akár öncsonkításba is kezdhet, tépni kezdi a tollait. Mit tehetünk azért, hogy ezt elkerüljük? A legfontosabb, hogy keressük meg számára a megfelelő társat - írja honlapján a Papagájvilág Alapítvány. ... (0 hozzászólások)

Madárbarát villanyoszlopok Gemencben

Gondozás

Biztonsággal repülhetnek ezentúl a rétisasok és a fekete gólyák a Gemencben, ahol 4 kilométer hosszú vezetékszakaszon 54 villanyoszlopot alakították át madárbaráttá - közölte az E.ON. ... (0 hozzászólások)

Zöldszárnyú arák a Debreceni Állatkertben

Díszmadarak

A tavaly év után, idén újra zöldszárnyú arák (Ara chloropterus) keltek ki a Debreceni Állatkertben, így már 11 példány látható a parkban. ... (0 hozzászólások)

Szavazz az év madarára

Díszmadarak

2019 július 2019. július 25. 12 óráig lehet szavazni a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület honlapján arra mi legyen az Év madara 2020-ban. A legtöbb voksot kapott faj elnyeri a 2020 év madara címet. Az MME ez alapján indítja el a jövő évi kampány előkészítését. ... (0 hozzászólások)

12 fecske fiókát dobáltak szét Túrkevén

Gondozás

A Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság Természetvédelmi Őrszolgálata lakossági bejelentést kapott, hogy Túrkevén a Petőfi téren összesen 12 molnárfecske fióka hever a fűben és a járdán. Nem maguktól kerültek oda, hiszen az egyik közeli lakás ablakaiban frissen eltávolított molnárfecske fészkek nyoma volt észlelhető. ... (0 hozzászólások)

Ne etessük a vízimadarakat!

Gondozás

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) arra kér mindenkit, hogy ne etessék a vízimadarakat. Ez nyáron felesleges, hiszen maguktól is táplálékhoz jutnak a madarak. Ráadásul tömegesen sodorja veszélybe, betegíti meg és ítéli akár pusztulásra az állatokat! ... (0 hozzászólások)

Mandzsu daru fióka született Nyíregyházán

Díszmadarak

Egy hónap alatt, egy métert nőtt a mandzsu daru fióka, aki május végén született a Nyíregyházi Állatparkban. ... (0 hozzászólások)

Csokoládé sávozott Plymouth Rock kitenyésztése

Dísztyúkok

Dr. Héjja Imre a Díszbaromfi színgenetika oldal tulajdonosa összefoglalta hogyan tenyészthető a Csokoládé sávozott Plymouth Rock. ... (0 hozzászólások)

Mesterséges környezetben keltek ki szalakótafiókák a mályi madármentő állomáson

Gondozás

Ritka esemény történt a Miskolchoz közeli Mályi természetvédelmi egyesület madármentő állomásán csütörtökön, szalakótafiókák keltek ki tojásaikból - írja sajtóközleményében a Bükki Nemzeti Park. ... (0 hozzászólások)

A gyurgyalag hazánk madárfaunájának egyik legszínpompásabb madara

Díszmadarak

Gyurgyalag, méhészmadár, piripió - nem csak a külleme csodás, és a neve beszédes, hasznos is: méheket is fogyaszt, de darazsakkal, lepkékkel és egyéb repülő rovarokkal is táplálkozik. Hazai fészkelő állománya stabil, de állományának növekedéséhez védenünk kell meglévő telepeiket.... (1 hozzászólások)

Bejelentkezés