Újabb horrortanya: kutyák, szurikáták, ormányos medve a "díjnyertes" tenyészet telepén

Állatvédő

Vad- és háziállatok is sínylődtek azon a gödi telephelyen, ahonnan állatvédő szervezetek közel száz állatot menekítettek ki a koszból, bűzből, éhínségből. Sajnos ez nem az első olyan szaporítótelep, ahol méltatlan körülmények között tartanak állatokat. Az állatmentő szervezetek beszámolóiból kiderül, hogy a egyik polc tele volt díjakkal, melyeket az egykori "tenyésztő" kapott. ... (0 hozzászólások)

A kutyatartás csökkenti a gazdi elhalálozásának kockázatát

Állat és ember

A kutyatartás csaknem negyedével csökkenti a bármely okból bekövetkező halálozás kockázatát - derült ki egy új metaanalízisből, amelyet az Amerikai Szív Társaság folyóiratában publikáltak a kutatók. ... (0 hozzászólások)

Zen, a magyar mentőkutya lett a világ legjobb romkutató kutyája

Állat és ember

A franciaországi Villejust-ben rendezett 25. IRO Mentőkutya Világbajnokságon romkutatás versenyszámban a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság színeiben versenyző, Pannon Kutyás Kutató-Mentő Csapat tagja, Belényi Beatrix és kutyája, Zen lett a győztes.... (0 hozzászólások)

320 kutya talált haza a MOL-kutak mikrochip-leolvasóinak segítségével

Állat és ember

Már 123 töltőállomáson található ingyenes mikrochip-leolvasó, mely segíti az elkóborolt állatok minél hamarabbi hazajutását. A kezdeményezés indulása óta 450 elkóborolt kutyának próbáltak a benzinkutakon segíteni, és a mikrochip-leolvasóknak köszönhetően az állatok több mint kétharmada vissza is került gazdájához – derül ki a az Állatok Világnapja alkalmából készült kimutatásból. ... (0 hozzászólások)

Őszi Nyílt Nap a HEROSZ Budapesti Állatotthonban

Állatvédő

A HEROSZ Budapesti Állatotthon október 5-én, 10.00 –15.00 óra között tárt kapukkal vár minden két és négylábú érdeklődőt, hogy az Állatok Világnapja alkalmából idén is bárki megismerkedhessen az gazdira váró védencekkel és az állatotthon munkatársainak felelősségteljes munkájával.... (0 hozzászólások)

20 éves a Hortobágyi Madárkórház

Állatvédő

Húsz évvel ezelőtt, 1999. szeptember 21-én jegyezte be a bíróság a hortobágyi Madárkórház Alapítványt, ez volt az első és sokáig az egyetlen madármentő civil szervezet Magyarországon. ... (0 hozzászólások)

Felfüggesztett börtönt és 27 milliós bírságot kapott a barcsi szaporító

Állat és ember

Egy év két hónap felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte és 27 millió forint bűnügyi költség megfizetésére kötelezte a Barcsi Járásbíróság azt a nőt, aki több mint száz tacskót tartott Barcson borzalmas körülmények között. Több állatvédő szervezet fogott össze egy évvel ezelőtt, hogy a rémült, beteg, legyengült, alultáplált kutyáknak egy második lehetőséget adjon. A tacskók azóta "bűnjel"-nek számítanak, most végre hivatalosan is örökbefogadhatóvá váltak. ... (0 hozzászólások)

Szelfiző turisták veszélyeztetik az állatokat

Állatvédő

A vadon élő állatokkal szelfiző turisták megzavarják az állatok táplálkozását, utódgondozását, veszélyeztetik a születésszámot - figyelmeztettek kutatók az Új-Zélandon tartott Nemzetközi Pingvinkonferencián. ... (0 hozzászólások)

Mégsem vagyunk eléggé kutyabarátok? Érdemes-e állatbarátnak lenni a turisztikai piacon?

Állat és ember

Még a kutyatartók nagy része sem viszi magával a kutyáját étterembe, hotelbe, és minden negyedik magyar elkerüli a kutyabarát vendéglátóhelyeket - derült ki a Marketing Professzorok Kft. online kutatásából.... (0 hozzászólások)

Állatkertek éjszakája 13 helyen ma éjszaka!

Állat és ember

Ma este rendezik meg az Állatkertek éjszakája programsorozatot az ország tizenkét településének tizenhárom állatkertjében, vadasparkjában, állatos bemutatóhelyén.... (0 hozzászólások)

Bejelentkezés