Kutya-macska ivartalanítási akciók Érden - 2019 ősz

Állatvédő

Az ivartalanítási akció célja, hogy a felelős állattartás jegyében minél kevesebb állat szülessen feleslegesen, csekély gazdihoz jutási eséllyel.... (0 hozzászólások)

Négylábúak bejárása biztosítva - újabb kutyabarát munkahely és iroda

Állat és ember

Milyen egy igazán trendi munkahely? Az UNION szerint élhető, szerethető és kutyabarát.  A biztosító a saját tulajdonában lévő Kálvin Tower irodaházban tette lehetővé munkavállalói számára, hogy a hét bármely munkanapján négylábú kedvenceikkel érkezzenek munkába.... (0 hozzászólások)

Ideiglenes madárgyűrűző állomás várja az érdeklődőket Budapesten

Állat és ember

Ideiglenes madárgyűrűző állomás várja az érdeklődőket Budapesten, a cinkotai Naplás-tónál hétfőtől augusztus 24-ig.... (0 hozzászólások)

Budapesti kávézók fogtak össze a hontalan állatokért

Állatvédő

Augusztus 16-án – ami egyébként hivatalosan a Hontalan Állatok Világnapja 5 kávézó és bisztró fog össze Budapesten, hogy akciókkal és támogatással felhívják a figyelmet a felelős kutyatartásra, valamint a segítségnyújtás fontosságára. ... (0 hozzászólások)

Terápiás kutyák segítik a betegeket az egri kórházban

Állat és ember

Terápiás kutyák segítik a betegek mielőbbi felépülését az egri Markhot Ferenc Kórház mozgásszervi rehabilitációs osztályán, az intézmény egy másik részlegén az elmúlt nyolc évben szerzett pozitív tapasztalatokra építve. ... (0 hozzászólások)

Tüntetést tartanak az egyik legnagyobb hazai prémtelep előtt

Állatvédő

A csincsillákat a prémipar sodorta a kihalás szélére, de amióta veszélyeztetett státuszba kerültek, csak Magyarországon több milliót egyedet szaporítottak és öltek meg eddig, borzalmas körülmények között - írja az esemény Facebook oldalán a Magyar Szőrmeellenes Liga. A tüntetésre augusztus elsején kerül sor, Komáromban. Több állatvédő szervezet képviselői, állatbarátok, civilek is részt vesznek a demonstráción, valamint Puskás Peti (színész, énekes) is felszólal. ... (0 hozzászólások)

Ion, a vakvezető kutya magabiztosságot ad gazdájának

Állat és ember

Mészáros Ágnes, a Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesületének alelnöke szeret segíteni az embereken, három évvel ezelőtt úgy döntött önállóságát még inkább szeretné megerősíteni, méghozzá egy vakvezető kutyával. Jelentkezett a Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskolánál, és áprilisban megkapta a gyönyörű fekete labradort, Iont. ... (0 hozzászólások)

Így kommunikálnak velünk a kutyák és a törpemalacok

Állat és ember

Családban élő fiatal törpemalacok és kutyák emberekkel való kommunikációs viselkedését hasonlították össze az Magyar Tudományos Akadémia (MTA) - Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTA) Lendület Neuroetológiai Kutatócsoport és az ELTE Etológia Tanszék kutatói az Animal Cognition című folyóiratban most megjelent tanulmányban. ... (0 hozzászólások)

Szemétből készült bálnaszobrok a Parlament előtt

Állatvédő

A Greenpeace életnagyságú, hulladékokból kiemelkedő bálnaszobrokkal hívja fel a figyelmet a Kossuth téren, a Parlament előtt a műanyagszennyezés mindenkit érintő problémájára.... (0 hozzászólások)

Csikkel etette fiókáját egy madár a floridai tengerparton

Állat és ember

Fiókáját csikkel etető madarat fényképezett egy természetfotós egy floridai tengerparton. Környezetvédők arra figyelmeztetnek, hogy a madarak összetévesztik a táplálékot a szeméttel, aminek súlyos következményei lehetnek. ... (1 hozzászólások)

Bejelentkezés