Bichon bolognese, a kis fehér szőrgombóc

Kutyafajták

A bichon bolognese nagyon népszerű kutyafajta, hiszen apró termete miatt egy kis lakásban is jól érzi magát, szőre nem hullik, allergiások is tarthatják. Nagyon barátságos, így kisgyermek mellé is ajánlott, jól kijön a többi állattal is. ... (0 hozzászólások)

Parvo járvány Dél-Pesten

Betegség, gyógyítás

A XX. kerületi Tölgyesi Állatorvosi Rendelőben a héten 3 parvos kutya is járt, és a rendelő közleménye szerint Dél-Pest több kerületében jelezték számukra a kollégák, hogy járvány közeli helyzet van. De mi is az a parvo? Kell e félni tőle? Mit tehet a gazdi? ... (0 hozzászólások)

Hogyan nyaraljunk kutyával?

Gondozás

A kutyák a legtöbb helyen családtagnak számítanak, akiktől nem szívesen válunk meg a nyaralások alkalmával sem, akár még külföldi úticél esetén sem. Az alábbiakban összeszedtük mire figyeljünk, mit kell magunkkal vinni, hogy gondtalan legyen a kutyánkkal való nyaralás. ... (0 hozzászólások)

Mit kell tudni a Cane Corso kutyafajtáról?

Kutyafajták

Az utóbbi években egyre nagyobb népszerűségnek örvend a Cane Corso. De mit kell tudni erről a kutyafajtáról? Hogyan tanítsuk és milyen nevet adjunk neki? Hogyan mozgasuk le ezt a hatalmasra növő ebet? Alkalmas-e kisgyermek mellé? Most ezekre a kérdésekre adunk választ! ... (0 hozzászólások)

Pécs mellett, Hirden is strandolhatnak a kutyák

Kutyás sport

Minden nap délelőtt 10 és 19 óra között fürdőzhetnek a kutyusok a Hirdi Strandon. Már nem csak a környékről, hanem a fővárosból, Szegedről és Zalaegerszegről is jönnek a vendégek. ... (0 hozzászólások)

Megint visszahív egy kutyáknak való terméket a Fressnapf

Táplálkozás

Még egy hete sincs, hogy arról írtunk szalmonellával fertőzőtt jutalomfalatot hív vissza a Fressnapf. Most a MultiFit native borjú nyelőcsővel van gond. ... (0 hozzászólások)

Szalmonella szennyezettség miatt hívnak vissza egy kutyáknak való jutalomfalatot

Táplálkozás

Ezúttal egy kutyáknak való jutalomfalatot hívnak vissza, méghozzá szalmonella szennyezettség miatt. ... (0 hozzászólások)

Minden, amit a border collie kutyafajtáról tudni érdemes

Kutyafajták

Azt már sokan tudják, hogy a Border Collie az egyik legokosabb kutyafajta a világon. Erdetileg azért tenyésztették, hogy a zord teleken őrizze a nyájat, mostanában sokan használják sport, kiállítási és hobby célra is. Milyen színekben létezik? Milyen nevet adjunk neki? Mennyire való a lakásba? Hogyan tudjuk lemozgatni? Most mindenre megpróbálunk választ adni! ... (0 hozzászólások)

Nagy veszélyt jelentenek a szúnyogok kutyáinkra

Betegség, gyógyítás

A szúnyogszezon mindig komoly kihívást jelent a felelős kutyatartóknak, hiszen a szúnyogok csípése által terjedő szívférgesség már nálunk is szedi áldozatait. Most különösen fontos a megelőzés, hiszen a késő tavaszi és kora nyári csapadékos időjárás miatt ellepték a szúnyogok az országot! Ha nyaralunk, vagy csak kirándulunk kedvencünkkel, a pihenés mellett a veszélyekre és a szúnyogcsípésekre is érdemes odafigyelnünk. ... (0 hozzászólások)

A bécsi kutyatartóknak kötelező lesz egy tanfolyamon részt venni

Örökbefogadás, vásárlás

Júliustól kötelező a bécsi kutyatulajdonosoknak egy minimum 4 órástanfolyamon résztvenni, hogy professzionális gazdikká váljanak - derül ki a lapunknak küldött sajtóközleményből. ... (0 hozzászólások)

Bejelentkezés