Magyar pásztorkutyák világtalálkozója Komáromban

Kutyafajták

A komáromi nemzetközi kutyakiállításon megalakult a Magyar Pásztorkutyák Világszövetsége, amely az öt magyar pásztorkutya fajta népszerűsítését tűzte ki célul. ... (0 hozzászólások)

Milyen név illik egy francia bulldoghoz?

Kutyafajták

Manapság az egyik legdivatosabb kutyafajta, a francia bulldog. Ha te is ilyen kiskutyát szeretnél, most adunk néhány ötletet a névválasztáshoz! ... (0 hozzászólások)

Az egyik leggyakoribb viszketéssel járó betegség, a rüh

Betegség, gyógyítás

A kutyáknál talán a rühesség az egyik legelterjedtebb fertőző eredetű, viszketéssel járó betegség. Hogyan kezelhető a rüh? - erről szól a Lőrinci Állatorvosi Rendelő cikke. ... (0 hozzászólások)

Szeptember 28. a veszettség elleni küzdelem világnapja

Betegség, gyógyítás

Az elmúlt száz évben jelentősen sikerült visszaszorítani a megbetegedések számát, évente még mindig 59 000 emberi áldozatot követel a kór, így továbbra is globális problémát jelent. Habár a kiemelten érintett területek elsősorban az afrikai és ázsiai térségben találhatók, világszerte elengedhetetlen, hogy a gazdik megtegyék a szükséges megelőző lépéseket a veszettséget okozó vírus terjedésével szemben. ... (0 hozzászólások)

Túlsúlyos gazdi, túlsúlyos kutya

Gondozás

Gyakoribb a túlsúlyos kutya a kövér gazdiknál, mint a normál testsúlyú kutyatulajdonosoknál - derítette ki a Koppenhágai Egyetem állatorvosainak kutatása. ... (0 hozzászólások)

Egerbe érkezik a Hard Dog Race

Kutyás sport

A tavaszi rekordszámú versenyzőt megmozgató Base futam után október 12-én Egerbe érkezik a Hard Dog Race, a kutyás akadályfutó verseny, mely 2016-os indulása óta töretlen népszerűségnek örvend, átlépve az országhatárt ma már Csehországban, Németországban és Lengyelországban is rendeznek HDR futamokat az aktív gazdik és kutyák legnagyobb örömére. ... (0 hozzászólások)

A kuvasz a kulturális örökségünk része

Kutyafajták

A kuvasz egy igazi kincs, egy örökség, amelyet őseinktől kaptunk - jelentette ki Nagy István agrárminiszter szombaton Tápiószentmártonban, a Nemzetközi Kuvasz Tenyésztési Konferencián. ... (0 hozzászólások)

Magyarországon nincs jele a Norvégiában megjelent betegségnek

Betegség, gyógyítás

A Nébih azt javasolja a gazdáknak, hogy kutyájuk egészségének megóvása érdekében, kerüljék a Norvégiában megrendezésre kerülő kutyakiállításokat. ... (0 hozzászólások)

Kutyafajták, amiknek nem hullik a szőre

Kutyafajták

Az allergiásoknak sem kell lemondaniuk a kutyatartásról, mert már léteznek hipoallergén kutyafajták, amelyeknek nem hullik a szőre. ... (0 hozzászólások)

Rejtélyes betegség öli meg a kutyákat Norvégiában

Betegség, gyógyítás

Több tucat áldozata van Norvégiában egy rejtélyes betegségnek. Egyelőre nem tudni mi okozza a hányással, hasmenéssel járó halálos betegséget - számol be róla a CNN. A Magyar Ebtenyésztők Országos Egyesületeinek Szövetsége arra figyelmeztet, hogy senki ne utazzon kutyájával Norvégiába vagy a környező országokba. ... (0 hozzászólások)

Bejelentkezés