Így mentenék meg a koalákat a kipusztulástól

Olvasnivaló

Ausztrál kutatók szerint a koalák mikrobiomjának megváltoztatása székletátültetéssel lehetővé teszi, hogy az erszényesek más fajta eukaliptuszokat is elfogyasszanak, ily módon túléljék egyre fogyatkozó élőhelyük elvesztését. ... (0 hozzászólások)

500 millió méh pusztult el Brazíliában

Olvasnivaló

Több mint 500 millió méh pusztult el Brazíliában az elmúlt három hónapban - adta hírül a BBC honlapja. Csak Rio Grande do Sul szövetségi államban 400 millió méhtetemet találtak, a méhészek négy államból jelezték a kolóniák tömeges pusztulását. ... (0 hozzászólások)

Te tudod milyen állat a hulmán?

Olvasnivaló

Nőstény hulmán (Semnopithecus entellus) érkezett a Nyíregyházi Állatparkba. Ez a közepes termetű majomfaj zárt tartási körülmények között ritkaságnak számít, az egész világon összesen 183 egyede él állatkertekben. ... (0 hozzászólások)

Bécsben pénzbírság vagy börtönbüntetés jár annak, aki utcára dobja háziállatát

Olvasnivaló

Az osztrák főváros Állategészségügyi és állatvédelmi ügyosztálya telefonos segélyszolgálatot működtet a talált és elveszett állatok bejelentésére Bécsben. Aki az utcára teszi és magára hagyja kisállatát, az pénz- vagy akár börtönbüntetésre is számíthat. ... (0 hozzászólások)

Kutyabarát strand újult meg a Dunakanyarban

Olvasnivaló

2019-ben felújították és július 30-án adták át a verőcei szabadstrandot, melyet kutyások is szabadon látogathatnak.... (0 hozzászólások)

Ennél cukibbat ma nem látsz - Vörös macskamedvék születtek Nyíregyházán

Olvasnivaló

Fogságban nagyon ritkán szaporodó vörös macskamedvékkel (Ailurus fulgens) gyarapodott a Nyíregyházi Állatpark állatgyűjteménye. A most hathetes ikerpár egyik tagja hím, a másik nőstény, mindketten egészségesek, súlyuk 62 és 66 dekagramm. ... (0 hozzászólások)

Állatsimogató és cápasuli a Fővárosi Állatkertben

Olvasnivaló

A Csizmás Kandúr című zenés bábelőadással, mesejátékokkal és cápasulival is várják a gyerekeket a fővárosi Állatkert Holnemvolt Várában a hétvégi Meseszombaton, amelynek alkalmával a száztíz éves körhinta is kipróbálható. ... (0 hozzászólások)

Hogyan válasszunk panziót kedvencünknek?

Olvasnivaló

A kutyával kicsit egyszerűbb a helyzetünk, mert ma már sok szálláshelyre magunkkal tudjuk vinni a kedvencünket, akár külföldre is. De mi legyen, ha a kinézett szállás nem kutyabarát? És pláne mit tegyünk cicánkkal, kisemlősünkkel ha nyaralni megyünk? ... (0 hozzászólások)

Éjszaka a Szegedi Vadasparkban

Olvasnivaló

Ausztrália és Madagaszkár élővilágát és kultúráját bemutató késő esti és éjszakai programokkal várják szombaton a látogatókat a Szegedi Vadasparkban. Az állatkert közleménye szerint az aznap váltott jegyekkel, este vissza lehet térni. ... (0 hozzászólások)

Öten sérültek meg a pamplonai bikafuttatás első napján

Olvasnivaló

Egy 46 éves amerikainak a nyakát döfte meg egy bika, őt műteni is kellett, egy másik amerikai és egy spanyol könnyebb lábsérülést szenvedett. Az állatvédők évek óta kérik, hogy a spanyolok hagyjanak fel ezzel a hagyománnyal. ... (0 hozzászólások)

Bejelentkezés