Igort, a cane corsot ellopták, 2 év után kapta vissza gazdája

Olvasnivaló

A Szarvasi Járási Ügyészség Vádat emeltek egy 28 éves szolnoki férfi ellen, aki még 2016 decemberében lopott el egy nagyértékű Cane Corso kutyát Gyomaendrődről. A férfi később eladta a kutyát egy nőnek, aki szaporítani kívánt vele, hogy a kölyköket eladhassa. Igor eredeti gazdája egy internetes hirdetésben látta viszont eltűnt kedvencét. ... (0 hozzászólások)

Kutyás Critical Mass lesz októberben Budapesten

Olvasnivaló

A ZöldEb - Kutyás Érdekvédelmi Egyesület kutyás Critical Mass felvonulást tart október 12-én Budapesten - írják közleményükben. ... (0 hozzászólások)

Vajon frontérzékeny a háziállatod?

Olvasnivaló

Nemcsak az emberek, hanem az állatok is nehezen viselik az időjárás szélsőséges megnyilvánulásait, akár hőmérsékletről, páratartalomról vagy légmozgásról legyen szó. Mit okoz náluk a fronthatás?... (1 hozzászólások)

Jéghokisok fogadták örökbe a Debreceni Állatkert tigriseit!

Olvasnivaló

A Debreceni Állatkert adoptálási történetében most először került sor arra, hogy sportcsapat választ magának támogatandó kedvencet. A DEAC Erste ligás jégkorongcsapatának az Állatkert öttagú szibériai tigriscsaládjára esett a választása.... (0 hozzászólások)

Így mentenék meg a koalákat a kipusztulástól

Olvasnivaló

Ausztrál kutatók szerint a koalák mikrobiomjának megváltoztatása székletátültetéssel lehetővé teszi, hogy az erszényesek más fajta eukaliptuszokat is elfogyasszanak, ily módon túléljék egyre fogyatkozó élőhelyük elvesztését. ... (0 hozzászólások)

500 millió méh pusztult el Brazíliában

Olvasnivaló

Több mint 500 millió méh pusztult el Brazíliában az elmúlt három hónapban - adta hírül a BBC honlapja. Csak Rio Grande do Sul szövetségi államban 400 millió méhtetemet találtak, a méhészek négy államból jelezték a kolóniák tömeges pusztulását. ... (0 hozzászólások)

Te tudod milyen állat a hulmán?

Olvasnivaló

Nőstény hulmán (Semnopithecus entellus) érkezett a Nyíregyházi Állatparkba. Ez a közepes termetű majomfaj zárt tartási körülmények között ritkaságnak számít, az egész világon összesen 183 egyede él állatkertekben. ... (0 hozzászólások)

Bécsben pénzbírság vagy börtönbüntetés jár annak, aki utcára dobja háziállatát

Olvasnivaló

Az osztrák főváros Állategészségügyi és állatvédelmi ügyosztálya telefonos segélyszolgálatot működtet a talált és elveszett állatok bejelentésére Bécsben. Aki az utcára teszi és magára hagyja kisállatát, az pénz- vagy akár börtönbüntetésre is számíthat. ... (0 hozzászólások)

Kutyabarát strand újult meg a Dunakanyarban

Olvasnivaló

2019-ben felújították és július 30-án adták át a verőcei szabadstrandot, melyet kutyások is szabadon látogathatnak.... (0 hozzászólások)

Ennél cukibbat ma nem látsz - Vörös macskamedvék születtek Nyíregyházán

Olvasnivaló

Fogságban nagyon ritkán szaporodó vörös macskamedvékkel (Ailurus fulgens) gyarapodott a Nyíregyházi Állatpark állatgyűjteménye. A most hathetes ikerpár egyik tagja hím, a másik nőstény, mindketten egészségesek, súlyuk 62 és 66 dekagramm. ... (0 hozzászólások)

Bejelentkezés