Ădvözöllek a FĂłrumban! ( BejelentkezĂ©s | RegisztrĂĄciĂł )
![]() ![]() |
Jun 15 2005, 01:18 PM
Létrehozva:
|
|
|
AbszolĂșt kezdĆ ![]() Csoport: Haziallat.hu HozzĂĄszĂłlĂĄsok: 12 Csatlakozott: 17-June 09 AzonosĂtĂł: 87,632 |
Megnyitjuk ezt itt, akĂĄrmi is legyen. ĂdvözöljĂŒk a megĂșjult hĂĄziĂĄllat fĂłrumon. Ărjon, csevegjen, vĂĄlaszoljon!
|
|
|
|
| Guest__* |
Jun 22 2005, 02:15 PM
Létrehozva:
|
|
Guests |
Sajna megjelent egy Ășj vĂrus ami lĂĄtszolag darakor tipusu tĂŒneteket produkĂĄl-nem lehet kezelni.SzĂĄmos itthoni kereskedĂ©s is fertözõ lett miattuk!
Halas
|
|
|
|
| Guest__* |
Jul 4 2005, 04:48 PM
Létrehozva:
|
|
Guests |
Ami tĂ©nyleg brakkvĂzi Ă©s dĂszhal: zöld gömbhal. De valĂłjĂĄban kecsegĂ©ket tartok, korĂĄbban lĂ©nai tokot is.:-)
|
|
|
|
| Guest__* |
Jul 12 2005, 11:17 AM
Létrehozva:
|
|
Guests |
Tudom tudom, mĂ©g ettõl is nehĂ©zkesebb. Meg ezĂ©rt kerĂŒlnek itthon a tengeri halak többe, mint az Ă©desvĂziek.
|
|
|
|
| Guest__* |
Jun 22 2005, 02:19 PM
Létrehozva:
|
|
Guests |
Szerintem egy tengeri halas akvĂĄrium nem igazĂĄn drĂĄgĂĄbb mint egy Ă©desvĂzi sĂŒgeres vgy diszkoszos. Persze a korallos?! Halas
|
|
|
|
| Guest__* |
Jul 20 2005, 10:01 AM
Létrehozva:
|
|
Guests |
Halas!!!!!
bohĂłchal,doktorhal,garnĂ©larĂĄk,Ă©s dominĂłsĂŒgĂ©r van benne...ja Ă©s egy tisztogatĂłhal!!!!!!
|
|
|
|
Jul 19 2005, 08:37 PM
Létrehozva:
|
|
|
AbszolĂșt kezdĆ ![]() Csoport: Haziallat.hu HozzĂĄszĂłlĂĄsok: 2 Csatlakozott: 17-June 09 AzonosĂtĂł: 62,601 |
milyen aktĂv gyapot?
s milyen kĂŒĂ¶lsõre gondolsz?
neked miylen technika van a 60-asban? s mit karanténozol a 20L-esben?
|
|
|
|
| Guest__* |
Jul 11 2005, 11:18 AM
Létrehozva:
|
|
Guests |
Tegnap elõtt jöttĂŒnk haza HorvĂĄtorszĂĄgbĂłl, Ă©s pecĂĄztam is. Fogtam minden fĂ©le halat, köztĂŒk nyĂĄlkĂĄshalat. ;) KĂĄr, hogy az Ășt kb. 7-8 Ăłra, Ă©s nehĂ©zkesebb Ăgy haza hozni belõlĂŒk, pedig amiket fogtam, egĂ©sz szĂ©p kis tengeri akit össze lehet hozni, ha megvan hozzĂĄ a szĂŒksĂ©ges dolgod... EgyĂ©bkĂ©nt egy 120 literes akiban lehet mĂĄr tengeri akit csinĂĄlni? Nem mintha most akarnĂ©k, de kĂ©sõbbiekben biztos hogy lesz. És a halak egyĂ©bkĂ©nt milyen ĂĄrban vannak? Mondjuk a bohĂłchal?
|
|
|
|
| Guest__* |
Jul 6 2005, 08:49 PM
Létrehozva:
|
|
Guests |
Szervusztok!
SzertenĂ©m ha valaki segĂteni tudna nekem.Kaptam egy CĂĄpamĂĄrnĂĄt Ă©s egy kis EzĂŒstcĂĄpĂĄt.SzeretnĂ©m ha valaki aki tud valamit a tartĂĄsukrĂłl de leginkĂĄbb az etetĂ©sĂŒkrõl.RĂłluk nem talĂĄltam semmit.
Szivesen fogadom a jĂłtanĂĄcsokat.Akinek van ilyen fajtĂĄlya kĂ©rem Ărjon.
Email.lwmandula@axelero.hu
|
|
|
|
| Guest__* |
Jul 15 2005, 02:48 PM
Létrehozva:
|
|
Guests |
Igen. EgyĂ©bkĂ©nt nem veszĂ©lyescsak Ășgy hazahozni, pontosabban ĂĄthozni a hatĂĄron halakat meg midnen fĂ©lĂ©t, ami ÉL Ă©s nem vetted? Mert ha nem, akkor Ă©n is prĂłbĂĄlkoznĂ©k majd vele...
|
|
|
|
Jul 20 2005, 05:32 PM
Létrehozva:
|
|
|
AbszolĂșt kezdĆ ![]() Csoport: Haziallat.hu HozzĂĄszĂłlĂĄsok: 2 Csatlakozott: 17-June 09 AzonosĂtĂł: 62,601 |
Dorci:
120L...
kell bele keringetõmotor, a keringetĂ©snek min 10x-esnek kell lenni tehĂĄt 1200l/h
ezt jobb minnél több motorral megoldani
de figyelj jĂł ha kerĂĄmia s nem fĂ©m tengelyes mert a fĂ©met szĂ©pen megeszi a tengervĂz :)
kell fozzĂĄ egy fehĂ©rjefölözõ, igazĂĄbĂłl ez a lelke a tengerinek ezz 10000+pĂĄrszĂĄz ft+fa porlaszĂł hozzĂĄ(csak ez csinĂĄl olyan aprĂł buborĂ©kot ami kell a rendes mĂŒködĂ©sĂ©hez) valamint egy lĂ©gpumpa ami ĂŒzemelteti
kell bele egy 10kg korallzuzalék vayg aragonit ez kb 8000ft
deszitlålt vizzel kell feltölteni az akvårimot ehez kell hozzåadni a sókeveréket
1000ft körĂŒl szokott lenni kilĂłja, 1kg 30L vĂzhez elegendõ
kell bele legalĂĄbb 10x Ă©lõkõ tehĂĄt esetedben 12 kg, ez a laghĂșzosabb a fontos dolgok közĂŒl
ennek 3000-3800ft között mozog kilĂłja helytõl fĂŒggõen
ezutĂĄn kell rĂĄ vilĂĄgĂtĂĄs, ez 2 rĂ©szbõl ĂĄll egy kĂ©k actinikus Ă©s egy fehĂ©r fĂ©nyû fĂ©nybõl, el kell dönteni ,h mit akarsz, egy sima halashoz elegendõ lesz hozzĂĄ 2db fĂ©nycsõ ez lehet sima t8-as vayg az Ășjabb t5-ös, az utĂłbbinak elõnye ,h ugyanolyan fogyasztĂĄs mellett naygobb fĂ©nyt produkĂĄl, majdnem mint egy fĂ©mhalogĂ©n de ezek kb 5-6ezerbe kerĂŒlnek darabja mig a sima t8-as 2-3ezer, ekkor halas medencĂ©hez elĂ©g de tarthastz pĂĄr kevĂ©sbĂ© fĂ©nyigĂ©nyes korallt is, ha gĂ©nyesebb korallokat is szeretnĂ©l bele kĂ©söbb akkor Ă©rdemes 4 csövet feltenni, a nagyon kĂ©nyes kõkorallokhoz meg mĂĄr fĂ©mhalogĂ©n ajĂĄnlott de azok ilyen kis akvĂĄriumban csak nayg odafigyelĂ©ssel Ă©s kellõ tapasztalattal tarthatĂłak
egyĂ©bkĂ©nt a tengeri akvĂĄriumot nem tudod tĂșlvilĂĄgĂtani :)
remĂ©lem valamennyire sikerĂŒlt összeszednem, ha estleg van mĂ©g vaami kĂ©rdĂ©sed nyugodtan :)
|
|
|
|
| Guest__* |
Jul 19 2005, 07:15 AM
Létrehozva:
|
|
Guests |
Mit Ă©rtesz aktĂvszûrĂ©sen? Halas
|
|
|
|
| Guest__* |
Jul 17 2005, 01:51 PM
Létrehozva:
|
|
Guests |
Igen tudom. Egyébként meg Horvåtorszågban honnan és hogyan szerezzek néhåny halra, esetleg råkra vagy kagylóra ållatorvosi engedélyt?! :)
|
|
|
|
| Guest__* |
Jul 19 2005, 08:35 PM
Létrehozva:
|
|
Guests |
60 literes TENGERI akvĂĄrium...? Mert az elĂ©g kicsi.. persze Ă©n nem Ă©rtek hozzĂĄ, de tudtommal a minimum 100-120 liter, Ă©s Ă©n 75 liter alatt, ami most van nem nagyon tartanĂ©k halat hosszĂș tĂĄvon, legyen az bĂĄrmilyen.... De ez az Ă©n sajĂĄt vĂ©lemĂ©yem persze
|
|
|
|
Jul 19 2005, 08:38 PM
Létrehozva:
|
|
|
Dorci: akĂĄr 4L-ben is leht tengeri akvĂĄrium :) ezeket hĂvjĂĄk nano reef-nek
egy tengeri akvĂĄriumban nem feltĂ©tlen kell hal, nĂ©lkĂŒle is rengeteg Ă©lõlĂ©ny van ott :)
|
|
|
|
| Guest__* |
Jul 7 2005, 06:37 PM
Létrehozva:
|
|
Guests |
Degec hol lehet tengeri akvaristĂĄk utĂĄn Ă©rdeklõdni? Halas
|
|
|
|
| Guest__* |
Jul 20 2005, 02:06 PM
Létrehozva:
|
|
Guests |
/ne Ă©rsd fĂ©lre, nem akaork most/, de egy 40 literesben is lehet? És ebbe mennyi Ă©s milyen hal jöhet, pĂ©ldĂĄul bohĂłchalbĂłl?Ezeknek mennyi az ĂĄra?
|
|
|
|
| Guest__* |
Jul 8 2005, 02:24 PM
Létrehozva:
|
|
Guests |
Kösz! Halas
|
|
|
|
Jul 14 2005, 07:57 AM
Létrehozva:
|
|
|
hĂĄt a tengeri halak nagyrĂ©sze mind vadonfogot s a trĂłpusi terĂŒletekrõl jön ami nem 10km-re van :)
Ăgy hiĂĄba kerĂŒl 1$-be egy kis bohĂłc 2000ft lesz mĂg ideĂ©r s mindenki rĂĄteszi a maga kis hasznĂĄt
s ez addig Ăgy is lesz mig 3-4 ember hoz be az orszĂĄgba halat
van több ismerösöm is akik az adriåról hoztak haza gébeket, råkokat, rarnélåkat
nĂĄluk is 120 ill 140_es akvĂĄrium lett befogva adriĂĄsnak s szĂ©pen mĂŒködik :)
|
|
|
|
Jul 5 2005, 05:55 PM
Létrehozva:
|
|
|
szerintem tengeri akvaristĂĄk utĂĄn nem itt kellene nĂ©zelõdni
egyébként tényleg mindenkinek a tengeri akvåriumról az ugrik be ,hogy mennyire dråga
ha drĂĄga is az egy egszeri beruhĂĄzĂĄs, fenntartĂĄsa nem kerĂŒl nagysĂĄgrendekkel többe mint egy Ă©desvizi
és szerintem kevesebb gond is van vele
persze ha lelkiismeretesen csinĂĄlja az ember
|
|
|
|
| ReklĂĄm |
Létrehozva:
#
|
![]() Google Ads |
|
|
|
|
![]() ![]() |
| Szöveges verziĂł | SEO by MinervaSEO © Icelabz.net | A pontos idő: 25th May 2012 - 06:36 AM |