Üdvözöllek a Fórumban! ( Bejelentkezés | Regisztráció )
![]() ![]() |
| Guest__* |
May 18 2003, 09:44 AM
Létrehozva:
|
|
Guests |
Tévhit,hogy a tengerimalacnak nem kell mindig friss víz! Igenis szüksége van rá, ezért legyen mindig előtt önitató.
Ha a nőstény már 11 hónapos inkább ne fedeztessük, mert 1 éves kor után a medencecsontok beszűkülnek és porcosodnak, ami a születendő kismalacok elakadását okozhatja a szülőcsatornában, így a kicsik és a mama életébe kerülthet a fialás.
|
|
|
|
| Guest__* |
May 18 2003, 09:59 AM
Létrehozva:
|
|
Guests |
Érdemes sokkal több időt foglalkozni az állatkáinkkal, mint amennyit ez a cikk említ. Hihetetlenül kedves és igenis okos kis állatok. Minél többet vagy az állatkáddal, annál jobban megismered majd és ő is annál inkább fog hozzád ragaszkodni.
A tengerimalac társas lény, ezért lehetőleg mindig párban tartsuk őket.
|
|
|
|
| Guest__* |
May 18 2003, 11:14 AM
Létrehozva:
|
|
Guests |
Ez a cikk amit most olvastam itt,nagyon
elmaradott! Méghogy elég a malackának egy kosár vagy lavór lakhelynek! Rendes ketrec/terrárium kell neki! A többit végig sem olvastam... Meg még az a szöveg,hogy nem ugrik ki,ezért nem kell lefedni a helyét tetővel! DEHOGYNEM! Az én malackám is kiugrott a terráriumból,mert nem volt teteje. Ajussal egyetértek,az az oldal,amit említ a www.tengerimalac.lap.hu,NAGYON JÓ! Nézzétek meg!
|
|
|
|
| Guest__* |
May 19 2003, 04:29 PM
Létrehozva:
|
|
Guests |
Sziasztok!
A lap szép, de a malacos cikk sajnos tényleg borzalmas. :o(
Ha érdekel, nézzetek be hozzám (honlapcím fent), vagy látogassátok meg a Klub honlapját : www.extra.hu/piglet
Üdv:
IStván
|
|
|
|
| Guest__* |
May 25 2003, 12:33 AM
Létrehozva:
|
|
Guests |
Sziasztok!
Csatlakozom az előttem szólokhoz, a tengerimalacos cikk nem igazán sikerült jól. Biztos vagyok abban, hogy a malacok ilyen tartási körülmények között nem érzik jól magukat. A lap viszont nagyon tetszik.
|
|
|
|
May 26 2003, 09:13 AM
Létrehozva:
|
|
|
Abszolút kezdő ![]() Csoport: Haziallat.hu Hozzászólások: 12 Csatlakozott: 17-June 09 Azonosító: 87,632 |
Köszönjük Ajus, Mike, István és Éva kritikáját. A malackák tartásához szükséges újabb tudnivalókat köszönjük Siklósi Istvánnak. szerk.
|
|
|
|
| Guest__* |
Jun 14 2003, 03:42 PM
Létrehozva:
|
|
Guests |
Sziasztok!Az a problémám, hogy nem tudom, hogyan lehetne megoldani a tengerimalacok tartását lakásban, a nyári magas hőmérséklet miatt! Hiszen ők 16-20fokban érzik jól magukat, melegben hőgutát kaphatnak. Ez azt jelenti, hogy ha panellakásban lakom, nem lehet malackám? :(( Vagy hogyan lehetne megoldani?
|
|
|
|
| Guest__* |
Jun 14 2003, 06:08 PM
Létrehozva:
|
|
Guests |
Sziasztok! Ha valaki tud, segítsen, hol találhatnék Zala megyében tengerimalac-tenyészetet!Köszi
|
|
|
|
| Guest__* |
Jun 17 2003, 10:54 AM
Létrehozva:
|
|
Guests |
Sziasztok milyen tálkában tudnék a tengerimalacomnak inni adni hogy ne dontse ki?
Balázs
|
|
|
|
| Guest__* |
Jun 19 2003, 07:02 PM
Létrehozva:
|
|
Guests |
Vikinek!!Mi nagyon sokat utazunk autóval,és a malacunkat(Bubi) is mindig visszük magunkkal.Nalunk is probléma volt az hogy a malacnak melege van.Egyszer láttuk a piacon hogy a élő csirkeket ugy hűtik hogy egy félliteres üvegbe lefagyasztnak vizet és ezt teszik a ketrecbe.Mi is kipróbáltuk és a semminél jobb volt.Szerintem próbáld ki te is.
|
|
|
|
| Guest__* |
Jun 28 2003, 05:10 PM
Létrehozva:
|
|
Guests |
Nekem pár hete meghalt a tengerimalacom. Toxikus sokk okozta halálát, mely a zöldségen maradt permetszerre utal. az ember permetezi, de nem hagy pár napot, míg a "méreg", vagyis permetszer hatása elmúlik és a még mérgező/T.malac számára/ zöldséget dobja a piacra.
Én egy olyan társaságot szeretnék létrehozni, ami tesz valamit e dolog érdekében.
Ha megértessz, vagy e dologgal kapcsolatban akarsz mondani valamit, kérlek írj!
Előre is köszönöm!
|
|
|
|
| Guest__* |
Jul 6 2003, 02:24 PM
Létrehozva:
|
|
Guests |
csak a tengerimalacnak mérgező? ugyértem más állatra nem mérgező?
|
|
|
|
| Guest__* |
Jul 11 2003, 10:45 AM
Létrehozva:
|
|
Guests |
A kiugráshoz kapcsolódva: mi műanyag gyerekkádban tartjuk a malacot és mindig is tudtuk hogy képes lenne kijönni,de több mint 1 év telt el úgy,hogy ez eszébe sem jutott. Aztán egyszer csak megtörtént a dolog-még szerencse hogy nem akart elmenekülni.Szegény nagyon meg volt ijedve,így könnyen meg tudtam fogni.Azóta körbe van bástyázva a lakhelye.Érdekes,addig miért nem ugrott ki soha?Igaz,az esemény előtt 1/2-1 órával kivettem az ölembe. Talán ez zaklatta fel,viszont ezt már régebben is többször megtettem. Azóta nem merem kivenni. Ti ölbe szoktátok venni a malacotokat?Szerintetek ki merjem még venni ezek után?
|
|
|
|
| Guest__* |
Jul 12 2003, 04:18 PM
Létrehozva:
|
|
Guests |
Sziasztok!
Nem tenyésztő vagyok, csak állattartó. 1 hete szült először a nőstény, 4 kicsit. Ebből csak 3 maradt meg, sajnos egy elpusztult. Nagyon jó anya. Aki nem akarja azt, hogy az etető tálat felborítsa,tudom ajánlani a macskatálat. Ezt még nem borították fel.Aranyos állatok, lehet őket szeretni,és kényeztetni. A 4 gyerekem közül valaki mindig dajkálja őket. Ha ezt elfelejtjük,a malackáim tesznek róla, hogy az eszünkbe juttassák.:))) Üdv:Mari
|
|
|
|
| Guest__* |
Jul 16 2003, 09:23 PM
Létrehozva:
|
|
Guests |
Nagyon meghálálják ha kiveszed simizni,de tegyél az öledbe egy kisseb törülközőt, és amikor kissé hátrálni kezd az annak a jele,hogy pislantani fog!
Én ezt tapasztalatbol tudom,8 malim van,én 9 éves vagyok.
Kedves mind,de a kedvencem Karlosz,aki a Süni boltjábol származik!
|
|
|
|
| Guest__* |
Jul 17 2003, 09:33 AM
Létrehozva:
|
|
Guests |
Az itatótálkáról: én önitatót használok, de ha a malacka nem ismeri, esetleg meg kell rá tanitani, hogyan használja. Pár óra hosszáig megvonod előle a vizet, majd öledbe veszed a malackát, és óvatosan oldalról a szájába dugod a lefelé forditott önitató fémcsőrét. Utána az önitatót rá lehet tenni a ketrecére, és figyelni napközben, hogy iszik-e magától (kattog a golyó az itatóban). Ha nem, akkor pár óra múlva meg lehet ismételni.
(A macskatálba én az ennivalót szoktam adni, és a malacoknak kb. fele (15-20) mesteri módon felboritja...)
|
|
|
|
| Guest__* |
Jul 17 2003, 03:34 PM
Létrehozva:
|
|
Guests |
Sziasztok. Most hétfőn halt meg a tengerimalackám. Hörghurutja volt!?! Az állatorvos ezt mondta, ill. h. vírust kapott el,valószínűleg a kajáján volt -sali, kukoricahaj- de a fő ok a kora volt: 8éves volt. Szeretnék majd egy ujit venni, de nem tudom hol érdemes. Tudtok megbízható tenyésztőt? Köszi:)
|
|
|
|
| Guest__* |
Jul 18 2003, 11:50 AM
Létrehozva:
|
|
Guests |
Evettke!
Szerintem keresd fel a Süni boltját, Lövőház utca 22.
A szénatérnél a két Mamut közőtt kell bemenni,a baloldalt látsz egy telefonfülkét ott a bolt.
Hivatkozz rám,Noémi,Vitéz kislánya.Karcsibácsi mindenben a segit neked!
Aztán ne felejts beszámolni a bevásárlásról!
|
|
|
|
| Guest__* |
Jul 18 2003, 01:30 PM
Létrehozva:
|
|
Guests |
Van egy tengerimalackám (Elemér), és nagyon jól van, virgonc meg minden, de mostanában gyakran vakarja a fülét, amely mögött ki van kopva a szőr. Mit csináljak?
|
|
|
|
| Guest__* |
Jul 18 2003, 10:11 PM
Létrehozva:
|
|
Guests |
Adri vagy bárki aki már utazott malackával! Nem tudjátok a szlovák határon milyen papírokat bemutatni ha egy ilyen állatka nyaralni megy?
A választ Chio a bátor túrista-malac előre is köszöni
|
|
|
|
| Reklám |
Létrehozva:
#
|
![]() Google Ads |
|
|
|
|
![]() ![]() |
| Szöveges verzió | SEO by MinervaSEO © Icelabz.net | A pontos idő: 25th May 2012 - 12:28 PM |