IPB

Üdvözöllek a Fórumban! ( Bejelentkezés | Regisztráció )

21 Oldal V   1 2 3 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Törpenyúl
noora
hozzászólás May 26 2009, 10:13 PM
Létrehozva: #1

Abszolút kezdő
*

Csoport: Haziallat.hu
Azonosító: 88,035

Kedves állatbarátok! Kérlek segítsetek abban, hogy budapesten merre találok megbízható és olcsó állatorvost, aki beoltaná a nyuszkómat!? Köszi: Nóri
Go to the top of the page

+Quote Post
Guest__*
hozzászólás Jun 21 2005, 11:44 AM
Létrehozva: #2

Guests

Az RHD oltás lehet, hogy annyi a kombi ára ennyi, igaz ez is 20-as adag. Inkább az aggaszt, hogy amit írtál is, az együttes beadás, ill, hogy a már egyszer mixo ellen beoltottakat újra lehet-e oltani a kombival??? Úgy nem lesz-e túladagolt a mixo? Erre még orvos sem tudott megnyugtató választ adni.

+Quote Post
Guest__*
hozzászólás Jul 6 2005, 11:01 AM
Létrehozva: #3

Guests

Sziasztok! Szerencsére a nyusziaim azóta is kítûnõen vannak.Betegségnek, rosszkedvnek nyoma sincs, tehát tényleg nem tudom mi lehetett aznap vele.Nagyon sokat esznek, vidámak.

+Quote Post
Guest__*
hozzászólás Jun 22 2005, 11:33 AM
Létrehozva: #4

Guests

Hát, a myxoról azt olvastam (neten , doki billentyûzetébõl) h nem árthat a dupla oltás, de nem is használ. Viszont mivel élõvírusos, és én nem egy nyulat láttam-hallottam megbetegedni tõle (ezért félek a kombi dózisától is!) emiatt talán azt gondolom, h nem tesz jót a duplázás.. és sajna egyetlen nyúlnak 1500 sõt van ahol 2500 az oltás (!!) ha a doki adja be :( szóval csúnyán kizsigerelik a népeket, de hát ez van. és nemtom, h egy húsnyúl hány gramm 4 hetesen, de nem hiszem h 400 gramm körül van...a törpék meg nálam ennyik, nem is merem õket beoltatni, csak csökkentett adaggal. 3. kerület? ott csak hüllõst ismerek... :( itt a háziállat online listájában nem találtál dokit?

+Quote Post
Guest__*
hozzászólás Jun 22 2005, 02:30 PM
Létrehozva: #5

Guests

Sziasztok! Nem tudna valaki egy olyan, budapesti helyet ahol foglalkoznak oroszlánfejû törpenyulak fedeztetésével? Sajnos már mindenütt kerestem és sehol sem találtam. Lécci segítsen valaki, mert szegény nyulam megbolondul!!!:)

+Quote Post
Guest__*
hozzászólás Jun 23 2005, 05:26 PM
Létrehozva: #6

Guests

remélem vagy megtalálják, mi a gond, vagy nem is lesz többet semmi ilyesmi.

+Quote Post
Guest__*
hozzászólás Jun 27 2005, 05:21 AM
Létrehozva: #7

Guests

Csövi! 4 éve tartok -tenyésztek törpenyulakat, és ha bárkinek kérdése lenne róluk akkor itt az e-mailom: herincsviko@freemail.hu

+Quote Post
Guest__*
hozzászólás Jun 23 2005, 02:14 PM
Létrehozva: #8

Guests

4 hónapja volt oltva. A másik nyulat teljesen kivizsgálták és semmit nem találtak.Azóta sok idõ eltelt, szóval ez biztosan nem egy fertõzõ dolog, mert akkor a többi is beteg lett volna rögtön.

+Quote Post
Guest__*
hozzászólás Jun 21 2005, 10:16 AM
Létrehozva: #9

Guests

Nah, azé az se mindegy h mennyi hatóanyag van benne myxoból... ha annyi mint a "sima" myxo-oltásban, azt én egyik nyulamnak se adnám be, lórugásnyi adag, egy egykilós, max másfél kilós törpének kicsit sok... az ára gondolom egy hobbinyuszist se zavarna, mindenkinek a kedvence az elsõ, a tenyésztõk meg majd megoldják vhogy, ha más nem, megtanulnak maguk oltani (ha még nem tették;)) és persze kicsit fölviszik a nyusziárakat.

+Quote Post
Guest__*
hozzászólás Jun 23 2005, 10:29 AM
Létrehozva: #10

Guests

Gustavson: ezt részletezhetnéd... fiúnyulad van, és nem bír magával? õt ki lehet heréltetni, rögtön elmúlik az utódnemzési kényszer, és ált. a jelölést is abbahagyja. ha lány, akkor folyton fészket épít? lányokat is lehet ivartalaníttatni, bár én inkább lebeszélnélek róla (ha mégis: tévhit, h elõtte min 1x szülnie kell!) Ha szeretnél kisnyulakat, nézz körül a törpenyúlklub albumában, és a kiválasztott bak gazdijának írj mélt (ott van a kép mellett a cím) - biztos belemegy a randiba a gazdi (hacsak nem herélt a nyuszi) Nekem is van baknyulam, a fenti címen meg tudod nézni, milyen nyuszijaim vannak.

+Quote Post
Barby
hozzászólás Jul 13 2005, 10:00 AM
Létrehozva: #11

Abszolút kezdő
*

Azonosító: 62,236

Eszterterka! Merre lax?mert ha pesten akkor semmiképpen ne add oda idegenekne akik nem tudni mit csinálnak velük!hallottam már olyanról hogy megkínozták az állatokat amit õk befogadtak. Pl:Tegyél fel az internetre hirdetéseket+képet is tegyél fel mellé én ilyenkor ezt szoktam csinálna 3-héten bellül jelentkezni fog valaki az biztos!na meg attól függ mennyiér adod az állatot!de ha gondolod segíthetek!ha tudsz küldj képet az e-mailomra:n.barbi14@citromail.hu -ra és én segítek felrakni különféle helyekre.

+Quote Post
Guest__*
hozzászólás Jun 23 2005, 05:13 PM
Létrehozva: #12

Guests

Nyusziapunak: sztem õ az. Telefonon is megpróbálhatod felhívni, talán úgy könnyebb elérni. Az egyik (ha nem a) legelismertebb kisállatszakértõ ma Magyarországon. Cicának: mennyi az a sok idõ? elég sokáig lappanganak egyes betegségek (ketrecben, etetõben, egy lepisilt sarokban, ...) elég furán hangzik, h a boncolás során sem találtak semmit. Ki boncolta? lehet h rossz helyen keresgélt. Egyetlen dolgot tudok elképzelni, ami boncoláskor nem derül ki: az idegrendszeri problémák. Ugyanonnan van a két nyúl? különben nem valószínû, h két külön helyrõl való nyúl u.olyan idegrendszeri betegségben szenvedjen. sztem mindenképp hívj fel egy dokit, akár Vargát (én õt nem ismerem) akár Beregit, hátha van valami tippjük, és akkor el tudnak indulni vmerre a vizsgálatokkal.

+Quote Post
veka01
hozzászólás Jun 30 2005, 07:27 PM
Létrehozva: #13

Abszolút kezdő
*

Azonosító: 62,111

Sziasztok! Nekem több kérdésem is lenne. Mennyire veszélyes ez a bizonyos RHD, és mik a tünetek? Az én nyuszim nem érintkezik más nyuszival mert õ bent lakik a szobámban, de amúgy vannak még nyusziink kint a kertben van egy kis házikójuk. Nem tenyésztünk, de én megvagyok bolundulva ezért a kis szõrmókért, de még nem olyan sikeres a szobatisztaság kérdése. Ezzel kapcsolatban szeretnék tanácsokat, h hogyan is lehet nyuszit szobatisztává nevelni, mert ugye ez nem macska fõképp nem kutya, aki szól....nem tudom hogy kell konkrétan nevelõ célzattal (rászólni, vagy ilyesmi). Tehát h tudja ha azt nem oda kéne rakni. A ketrecben egy sarka van és ott mûködik a dolog, de ha egésznap nyitva az ajtaja akkor elõfordulnak balesetek. Amúgy nagyon jól érzi magát, heverészik, közbe idejön most is nyalogatni. Ja és még egy! Nem akarja megenni a répát, pedig jó lenne az A vitemin meg a karotinok miatt.... Elõre is köszönöm a segítséget! Puszi!

+Quote Post
Guest__*
hozzászólás Jul 11 2005, 03:06 PM
Létrehozva: #14

Guests

Igen, több pesti tenyésztõ is érintett volt a járványban. Igen, azt is jól tudod, hogy a kiállitáson is elmaradt a törpnyuszik bemutatása-kiállitása. talán már lecsengett a járvány, mostanában nem hallani róla.

+Quote Post
Guest__*
hozzászólás Jun 21 2005, 11:24 AM
Létrehozva: #15

Guests

Én már megtanultam oltani mert én is tenyésztgetek! A mixo adag nem olyan lórugás, mert a nagy 8-10 kg-os húsnyulaknál is 5 hetes kortól kezdõdik az oltás akkor pedig nincs akkora különbség ami kis aranyosainkhoz képest.

+Quote Post
Guest__*
hozzászólás Jun 23 2005, 12:56 PM
Létrehozva: #16

Guests

Szia Enikõ! Ki az a Beregi az állatorvosin, mert szeretnék kérdezni tõle valamit mailen ha lehet, mert én vidéki vagyok és így személyesen kicsit nehéz. Találtam a honlapjukon egy Beregi Attilát. Õ az?

+Quote Post
Guest__*
hozzászólás Jun 22 2005, 11:48 AM
Létrehozva: #17

Guests

Hát, a myxoról azt olvastam (neten , doki billentyûzetébõl) h nem árthat a dupla oltás, de nem is használ. Viszont mivel élõvírusos, és én nem egy nyulat láttam-hallottam megbetegedni tõle (ezért félek a kombi dózisától is!) emiatt talán azt gondolom, h nem tesz jót a duplázás.. és sajna egyetlen nyúlnak 1500 sõt van ahol 2500 az oltás (!!) ha a doki adja be :( szóval csúnyán kizsigerelik a népeket, de hát ez van. és nemtom, h egy húsnyúl hány gramm 4 hetesen, de nem hiszem h 400 gramm körül van...a törpék meg nálam ennyik, nem is merem õket beoltatni, csak csökkentett adaggal. 3. kerület? ott csak hüllõst ismerek... :( itt a háziállat online listájában nem találtál dokit?

+Quote Post
Guest__*
hozzászólás Jun 22 2005, 09:25 AM
Létrehozva: #18

Guests

A dokik oltásáról csak annyit (tisztelet a becsületes dokiknak), hogy persze, hogy visszarendeli még egy oltásra mert az plussz pénz. De hallottam olyat is, hogy desztilált vizzel oltotta le a doki az állományt és elkérte a nagy zsozsót. (megtalálták a desztvizesfiolákat, viszont oltóanyagost nem)

+Quote Post
Guest__*
hozzászólás Jun 20 2005, 06:40 PM
Létrehozva: #19

Guests

Sziasztok! A kis törpenyuszim néha odajön hozzám és elkezdi nyalogatni a bõrömet, ahol biztos, hogy nincs semmi étel illata, lehet,hogy só hiánya van? Mit tegyek? Üdv. Andi

+Quote Post
Guest__*
hozzászólás Jul 20 2005, 10:26 AM
Létrehozva: #20

Guests

Sziasztok! Nekem is vannak nyuszijaim,Enikõ nemtom emléxel e még rám :) Most van egy házinyuszi mama meg 6kicsije!És 3 törpenyussz!2lány és 1fiú!A lány fehér és 2 folt van a hátán meg az orra szürkés!A másik lány fekete-vörös foltos!A Fiú pedig fehér-vörös foltos!Mindegyik oroszlánfejû!Nagyon édesek,imádom mindegyiket:) Pusza Timi

+Quote Post
Reklám
hozzászólás
Létrehozva: #

Google Ads

Quote Post

21 Oldal V   1 2 3 > » 
Reply to this topicStart new topic
2 felhasználó olvassa jelenleg ezt a témát (2 vendég és 0 anonim felhasználó)
0 felhasználó:

Szöveges verzió | SEO by MinervaSEO © Icelabz.net A pontos idő: 25th May 2012 - 12:20 PM

Állatos cikkek

Szaknévsor: állattartás, gondozás

Állatvilág fotók

háziállat.hu: állattartás fórum