Üdvözöllek a Fórumban! ( Bejelentkezés | Regisztráció )
![]() ![]() |
| Guest__* |
May 16 2003, 02:42 PM
Létrehozva:
|
|
Guests |
Tünci-münci jószágocska, rágalom róla minden rossz.
|
|
|
|
| Guest__* |
Jun 17 2003, 07:12 PM
Létrehozva:
|
|
Guests |
Ha görényekkel kapcsolatban további infókra vagy érdekességekre vagy kiváncsi:
WWW.GORKE.HU
A Görenykedvelők Egyesületének hivatalos weboldala.
|
|
|
|
| Guest__* |
Jun 18 2003, 12:45 PM
Létrehozva:
|
|
Guests |
A cikkben az szerepel, hogy állatkereskedésekben kapható, vagy megrendelhető görény kölyök. Ez így igaz, de inkább azt javaslom, hogy tenyésztőtől vegyetek kölykök. Az állatkereskedésekben általában nem tudnak helyes információkkal szolgálni a tartásukról, etetésükről, nevelésükről, míg egy tenyésztő minden kérdésre _tapasztalatból_ tud válaszolni. Ezen felül az állatkereskedésben árult kölyköknek nem szokott védőoltásuk lenni, míg egy lelkiismeretes tenyésztő már az első kombinált oltással adja el őket. Sőt, gyakran az is előfordul, hogy a tenyésztőtől olcsóbban meg lehet venni a kölyköt, mint a kereskedésben, ráadásul "minőségileg" biztosan jobb. Talán még garanciális is... :)))
|
|
|
|
Jun 24 2003, 02:23 PM
Létrehozva:
|
|
|
Abszolút kezdő ![]() Csoport: Edenkert.hu Hozzászólások: 0 Csatlakozott: 17-June 09 Azonosító: 58,894 |
A címlapon szereplő cikk alapján (Sydney kisgörény vagy mi) nagyon jófej egy állat lehet a vadászgörény. Nekem eddig csak macskához volt szerencsém. Megférnének egymás mellett? Van valakinek ilyen irányú tapasztalata?
|
|
|
|
| Guest__* |
Jun 25 2003, 07:42 AM
Létrehozva:
|
|
Guests |
Kedves Hajni, és mindenki, akiben kérdések merültek! A vadászgörények valóban csodálatos állatok. Azt gondolom, minden információt megtaláltok róluk a www.gorke.hu oldalon. Látogassatok el oda, és felmerülő kérdéseitek bátran tegyétek fel az ott működő fórumban.
Üdvözlettel:
Szentesi Gyöngyi
|
|
|
|
| Guest__* |
Jun 25 2003, 10:43 AM
Létrehozva:
|
|
Guests |
Most kaptam egy 6 hetes lány kölyköt, aki iszonyúan és folyton harap, de rendesen, ki is vérzik a helye. Hogy lehet leszoktatni róla? Tudja valaki? Egyébként édes, ha alszik...
|
|
|
|
| Guest__* |
Jun 28 2003, 02:26 PM
Létrehozva:
|
|
Guests |
szeretnék egy görényt de nem fogják bántani egymást a kutyával és a macskával?sürgös lécci gyorsan válaszoljatok!!!!
|
|
|
|
| Guest__* |
Jun 30 2003, 09:12 AM
Létrehozva:
|
|
Guests |
Kedves Hajni,
A macskával összefér, ha kölyökkoruktól vannak szoktatva. Felnőtt macska nehezen szokik hozzá egy vadászgörényhez, mivel a görény nagyon játékos, még játékosabb, mint a macska és gyakran akkor is szekálná és játékra hívná a macskát, amikor az már régen nem akar játszani. És ebből csak konfliktushelyzet adódik. Volt olyan eset, ahol szépen összeszoktak, de volt olyan is, hogy a görény "kiszekálta" a macskát a házból és inkább a macska elment..
|
|
|
|
| Guest__* |
Jun 30 2003, 09:39 AM
Létrehozva:
|
|
Guests |
@Momcsi: ne légy vele türelmetlen, hiszen még csak 6 hetes. A harapás leszoktatásához 3 fontos szó van: türelem, következetesség és ismét türelem.. A kölykök sokáig harapnak és eléggé erősen.. Ők így ismerkednek, játszanak, csak az ő bőrük jóval vastagabb, így nem érzik fájdalmasnak ezt a harapást. Neked kell megmutatnod neki, hogy amit csinál, az rossz, az fáj, ne csinálja. Én úgy szoktattam le a görimet, hogy amikor megharapott, akkor kapott egy pofont (nem akkorát, hogy a fal adja a másikat, de kapott) és hangosan mondtam a NEM szócskát. Egy idő után már elég volt a NEM szócska (pofon nélkül) és rögtön abbahagyta a harapást. Mára annyira szelid lett, hogy bármilyen embernek, bármikor odaadhatom, eszébe sem jutna, hogy bántsa. De sokáig harapnak.. elöször kölykök és így ismerkednek, játszanak, aztán fogat váltanak, majd jön a "kamaszkoruk", amikor kissé meghülyülnek ismét. Ha ezeket "túlélitek", sokat foglalkozol, játszol vele, akkor ezután egy kedves, barátságos görid lesz:)
Kitartás, ne add fel:)
Üdv.
Kriszti
|
|
|
|
| Guest__* |
Jun 30 2003, 09:45 AM
Létrehozva:
|
|
Guests |
@yvy: milyen korúak és fajtájúak az állatok?
Mert nem minden kutyával jön ki.. Pl a terrierek, tacskók és ezek keverékei (amik kotorékozásra lettek kitenyésztve) a legritkábban jönnek ki a görikkel, hisz ezek a kutyák a prédát látják a göriben és nagyon nagy a valószínüsége, hogy előbb-utóbb megölik a görit.
De minden kutyával csak szoktatás után lehet görit összeengedni. Fontos, hogy a kutya jól nevelt legyen és sok türelme legyen, mert a görikhez kell:))
Neked is vigyázni kell a görire, mert ők a kutyával szemben is elöször harapással ismerkednének és ha a kutya esetleg visszaharapna, az a göri számára végzetes lehet.
Macskát leírtam már előbb.
De egyébként a www.gorke.hu-n ezzel kapcsolatban is találsz információt.
Üdv.
Kriszti
|
|
|
|
| Guest__* |
Jul 1 2003, 01:40 PM
Létrehozva:
|
|
Guests |
Kedves Greylupus!
Nekem kb 2 hete van kis görényem. Csak 2 problémám van vele. A harapás és a szobatisztaság. Az előzőről olvastam. A leszoktatása kb. mennyi ideig fog tartani?
A szobatisztaságra mit ajánlasz?
Köszönöm segítségedet!
Móni
|
|
|
|
| Guest__* |
Jul 1 2003, 01:55 PM
Létrehozva:
|
|
Guests |
Kedves Móni,
2 hete van már meg a görkéd? És most 6 hetes? milyen idősen vetted? mert ha jól számolom, akkor kb. 4 hetesen...:(( Ez elszomorító, mert a piciknek minimum 6 hetes korukig a mamájuknál lenne a helyük - ez persze nem a Te hibád, hanem azé, aki eladta Neked:((
Harapás: mindenkinél más és más időszak jött be. Ha tenyésztőtől vetted, és foglalkozott a picivel, akkor hamarabb fog leszokni a harapásról. A mi görink állatkereskedésből van és ott nem igazán foglalkoztak velük. Így kb. 2 hónapnak kellett eltelnie, mire bizton mondhattam, hogy most már senkit sem harap meg. Előtte sem harapott már folyamatosan, de azért "balesetek" előfordultak.
Szobatisztaság: sokat segít, ha rögtön felébredés után a picit alomra teszed, illetve etetés után is, mert eléggé gyors az anyagcseréjük. Az, hogy oda is szokjon, szintén idő kérdése. Célszerű az alomban bennehagyni egy picike "terméket", hogy érezze, hogy ha "dolga van", akkor oda kell menni. Sokat dicsérd, ha beletalált végre:)) akár jutalmazhatod is. Általában a sarkokat szokták kinézni maguknak dologvégzéshez, ezért eleinte célszerű (ha sokat van szabadon) a legtöbb sarokba alomtálcát tenni (majd később visszavenni, amiket nem használ) és folyamatosan csökkenteni az alomtálcák számát. Előbb-utóbb rá fogsz jönni, hogy melyik sarkokat használja és hagyj ott alomtálcát. Ami sarkot védeni szeretnél, oda pakolj valamit, párnát, vagy egyéb dolgot, hogy ne tudjon odamenni. De figyeld is, és ha elkezd tolatni bárhol és még a farkát is felemeli hozzá, vagy nagyon izeg mozog, és keresi a helyét, akkor kapd fel és tedd alomra, majd dicsérd, jutalmazd meg. Sok sikert a neveléshez:)
Egyébként még egyszer: www.gorke.hu - itt rengeteg információt kaphatsz a pici göri neveléséhez is:)
Udv.
Kriszti
|
|
|
|
| Guest__* |
Jul 1 2003, 02:26 PM
Létrehozva:
|
|
Guests |
Szia Kriszti!
Az én kis görkémet 7 hetesem vettem. Előre kiválasztott volt, akit ottfelejtettek. Nem tenyésztőtől vettem, hanem egy házaspártól, akinél "véletlenül" lettek a picik.
A www.gorke.hu oldalon valóban rengeteg hasznos info van, pont most olvasom.
Nagyon szépen köszönöm a tanácsokat, kipróbálom.
Köszi
Móni
|
|
|
|
| Guest__* |
Jul 1 2003, 02:48 PM
Létrehozva:
|
|
Guests |
Kedves Móni,
Akkor valószínüleg valamit félreértettem a lenti e-mailek között, bocsi, kevertelek Moncsival:)
Tényleg érdemes elolvasni a gorke-t, mert sok segítséget találhatsz:)
De ha van kérdésed, szívesen segítek (ha tudok).
Sok sikert a picihez:)
Üdv.
Kriszti
|
|
|
|
| Guest__* |
Jul 5 2003, 08:53 AM
Létrehozva:
|
|
Guests |
Kedves Moni !2 hete van egy 8 hetes görényünk.harapások alkalmával probáltam rákoppintani az orrára de csak jobban harap ha hagyom neki egy harapás után abbahagyja és csak nyalogat.A harapások nem erösek inkább csak a szájába veszi az ujjamat,hagyhatom neki nem fog elfajulni ha nagyobb lesz ?
|
|
|
|
| Guest__* |
Jul 6 2003, 07:02 PM
Létrehozva:
|
|
Guests |
Kedves Andi,
Szerintem csak akkor "torold meg" a harapást, ha fájdalmasan csinálja. Az orrbapöckölést egyébként nem nagyon szoktuk javasolni, mert az orruk eléggé érzékeny, hogy azt bántsd. Inkább adj neki egy pofont (persze ne túl nagyot), vagy próbáld meg azt, hogy amikor harap, akkor told az ujjaddal lefelé az alsó álkapcsát - előbb-utóbb kiköpi az ujjadat:)
Szerintem, ha sokat foglalkozol vele és szeretgeted, akkor nem lesz vele később gond. Általában akkor lesznek harapósak a görik felnőttkorukban is, ha nem foglalkoznak velük, ingerszegény környezetben vannak és bántják őket.
Üdv.
Kriszti
|
|
|
|
| Guest__* |
Jul 7 2003, 10:06 AM
Létrehozva:
|
|
Guests |
Sziasztok!
A segítségeteket kérném! Miért van az, hogyha megharap a kis görényem (8,5 hetes) egy kis pofon után még agresszívebb lesz. Ezek után általában fut után, hogy ismét megharapjon.
|
|
|
|
| Guest__* |
Jul 7 2003, 01:50 PM
Létrehozva:
|
|
Guests |
Kedves Móni!
Egy vadászgörényt nem lehet pofonnal nevelni. A verésnek pontosan az általad leírt hatásai vannak, azaz még agresszívabban fog támadni. A harapásról leginkább a pofájának összeszorításával lehet leszoktatni. Egy kicsit rázd meg a fejét közben és határozott "Fujj" vagy "nem" szavakat használj, egy idő után már elég a megszokott tiltószót használni. Remélem segítettem. Nina
|
|
|
|
| Guest__* |
Jul 7 2003, 03:27 PM
Létrehozva:
|
|
Guests |
Nem tudtok véletlenül Zugló környékén állatorvost, aki beoltaná a kis görimet. Eddig 4 állatorvossal konzultáltam sikertelenül.
Köszi a segítséget!
|
|
|
|
| Guest__* |
Jul 7 2003, 04:13 PM
Létrehozva:
|
|
Guests |
Sziasztok,
Görénye válogatja, hogy mivel lehet leszoktatni. Nálunk a pofon jött be, ezenkívül semmi más (mi is próbálkoztunk a szájösszezárással és a tarkórázással - nálunk semmi hatása nem volt, azonkívül, hogy harapott tovább).
Amit nem mondtam, az az, hogy miután kikapott,utána rögtön jött a simi, hogy ne féljen a kezünktől. Nálunk is volt olyan, hogy miután leraktam, dühösen rámtámadt. Ilyenkor elkezdtem kergetni, persze ő meg futott előlem - be valami rejtekhely alá:)). Aztán valami finivel kicsaltam és megsimiztem. Utána szent volt a béke - egyébként a görik nem haragtartóak:)
|
|
|
|
| Reklám |
Létrehozva:
#
|
![]() Google Ads |
|
|
|
|
![]() ![]() |
| Szöveges verzió | SEO by MinervaSEO © Icelabz.net | A pontos idő: 25th May 2012 - 12:23 PM |