IPB

Üdvözöllek a Fórumban! ( Bejelentkezés | Regisztráció )

2 Oldal V   1 2 >  
Reply to this topicStart new topic
> Akita Inu
isoplesis
hozzászólás Apr 9 2009, 04:11 PM
Létrehozva: #1

Abszolút kezdő
*

Csoport: Haziallat.hu
Azonosító: 86,720

kinek van eladó?
Go to the top of the page

+Quote Post
Háziállat Magazi...
hozzászólás Sep 30 2005, 11:25 AM
Létrehozva: #2

Abszolút kezdő
*

Azonosító: 87,632

Új fajta a gyűjteményben az akita!

+Quote Post
Guest__*
hozzászólás Sep 30 2005, 01:04 PM
Létrehozva: #3

Guests

gyõzikének nem ilyen kutyája van? :)))

+Quote Post
berta_97964
hozzászólás Oct 5 2005, 11:12 AM
Létrehozva: #4

Abszolút kezdő
*

Azonosító: 61,332

De igen,csak neki az amerikei tipus van ,vagyis a nagy japán kutya. Ez a termetében (sokkal masszivabb) és a szineiben külömbözik az ösi japán tipustol. Az amerikei változatnál sokkal több szint fogadnak el (pl a fekete maszkoltság). Nekem japán tipusu kutyám van.:tapsi:)))

+Quote Post
Guest__*
hozzászólás Oct 6 2005, 08:13 PM
Létrehozva: #5

Guests

Sziasztok nekem akitám van, már 9 éves.Igen az amerikaiak sokkal több színt fogadnak el.A japánok csak a vörös-fehéret minimális fekete szezámmal. Az én kutyám apukája is japán. Ide nem lehet képet feltenni???

+Quote Post
berta_97964
hozzászólás Oct 7 2005, 05:25 PM
Létrehozva: #6

Abszolút kezdő
*

Ide nem. Ez egyébként nem igaz,hogy csak a vörös fehéret ismerik el. Egész pomtossan: fehér,szezámfü szinü (fako vörös fekete tüzéssel)röt,fako vörös és csikos. Nekem egy röt szukám van. Most 9 honapos,de sajnosdiszpláziás... :-((

+Quote Post
Melly_6310
hozzászólás Oct 12 2005, 08:19 PM
Létrehozva: #7

Abszolút kezdő
*

Azonosító: 61,180

Igen a fekete szezámosat is ha az minimális. Nekem 9 éves az akitám, a papája és az apukája is japánba él.A nagypapa világbajnok.Tudom mit fogadnak el és mit utasítanak el.A csikosat is mértékkel fogadják el.a fehéret sem szeretik.Az amerikai szürkéket meg elutasítják teljesen. Melly

+Quote Post
Guest__*
hozzászólás Oct 18 2005, 04:35 PM
Létrehozva: #8

Guests

A Japán típusú akita színváltozata a következõk lehetnek:Vörös, szezám, csíkos és fehér. A fent jelzett színeknél (kívéve a fehérnél) "URAJIRO"-nak kell lennie, vagyis a fehér szõrzet a pofa szélsõ oldalain és az arcon, az állkapocs alatt, a torkon, a mellkason és a hason, a farok alsó vonalán és a lábak belsõ oldalain. :tapp

+Quote Post
Guest__*
hozzászólás Nov 12 2005, 10:44 AM
Létrehozva: #9

Guests

Sziasztok!Nekem is a japán típusú akitám van.3éves kan.Sajnos mégcsak most került hozzám.Azt szeretném megkérdezni,hogy a tieitek is ilyen verekedõsek?Le lehet szoktatni errõl valahogy ennyi idõs korában?Ne válaszoljátok azt,hogy kutyasuli,mert 1:azt sem tudják mi fán terem az akita,2:a suliban mindent szépen megcsinál a többi kutyával együtt egy morranás nélkül,de a sétáknál!Szõrnyen viselekdik.Tud valaki segíteni tapasztalatból?

+Quote Post
Guest__*
hozzászólás Nov 16 2005, 12:24 PM
Létrehozva: #10

Guests

Szia Judith! Feltételezem csak kanokkal ilyen agressziv. Sajnos a dominancia fajta adotság igazán lenevelni nem tudod erröl. Nekem a malamut kanommal volt pont ez a baj (ök is nagyon dominánsak) nálunk egy idöután magátol megnyugodott ill. az használt ha lefárasztottuk (futtani vittük és utána már nem volt energiája kekeckedni). Ja és csak szájkosárban engedtem el,hogy ne érje szo a házelejét,hangsulyozom igy is nagyon hatékonyan megtudta védeni magát...és nem kajált össze semmit az utcán.:tapsi:-)

+Quote Post
Guest__*
hozzászólás Nov 17 2005, 08:12 PM
Létrehozva: #11

Guests

Szia Berta!Köszönöm a választ.Igen,csak a kanokkal agresszív.De a suliban miért nem csinálja,az rejtély.Na mindegy.Biciklivel mozgatom.Napi 10km-ert megyünk,meg a reggeli és az esti séta még gyalogosan.De lemeríthetetlen.A szájkosárra már gondoltam én is,de félek,hogy megtámadja egy másik kuty és nem tudja magát megvédeni.De lehet,hogy kipróbálom.

+Quote Post
berta_97964
hozzászólás Nov 17 2005, 11:09 PM
Létrehozva: #12

Abszolút kezdő
*

Nekem sem csinálta iskolában... A szájkosárban meg hidd el nagyon gyorsan rájön,hogy kell védekezni és szoszerint ütöképes ellenfél lesz ( nekem egy rotit olyanszinten kicsinált szájkosárral...) és a másik kutya gazdiának is lehet mondani,hogy csak védekezet,meg ugy is csk a tiéd járhat rosszul stb. stb. amugy szerintem idövel megnyugszik,meg a többi kutyás is majd máskor viszi ki a kutyáját....nálunk ez volt. Ha mi kimentunk a többiek be. Nekem amugy most egy szuka akitám van de ö apszolute nyugott,bár még csak 10 honapos,de domináns. Csak bármikor betudom hivni...

+Quote Post
berta_97964
hozzászólás Nov 17 2005, 11:10 PM
Létrehozva: #13

Abszolút kezdő
*

Ja ,fém szájkosarat vegyél,mt abban jobban tud nyáron lihegni,meg védekezni is.

+Quote Post
Guest__*
hozzászólás Nov 21 2005, 08:14 PM
Létrehozva: #14

Guests

Igen nálunk is úgy van, hogy mások elmennek amikor mi megyünk.Az a baj a behívással,hogy van olyan mikor,egy szóra ott terem a lábam elõtt ûlve,ahogy kell.Jutalomfalat,dícséret stb.De valamikor meg hiába szólok neki ,mintha süket lenne.Azért mióta nálam van elég sokat fejlõdött.Remélem ez a szájkosaras dolog bejön.Majd megírom hogy sikerült.:tapsi

+Quote Post
berta_97964
hozzászólás Dec 13 2005, 08:42 AM
Létrehozva: #15

Abszolút kezdő
*

szia! meghalt ez a topik nincs kedvetek átjönni a netboardra? Ott is van egy akitás forum és csak magammal levelezek. össze kéne szedni az akitásokat. Hogy megy a szájkosaras téma?

+Quote Post
Guest__*
hozzászólás Dec 17 2005, 07:16 PM
Létrehozva: #16

Guests

Berta!Lenne kedvem átmenni,csak nem tudom hogyan jutok oda.Leírod?A szájkosár nem müködik.Nem hajlandó benne kijönni a lakásból.

+Quote Post
berta_97964
hozzászólás Dec 22 2005, 09:35 AM
Létrehozva: #17

Abszolút kezdő
*

www.netboard.hu->kutya szövetség->akita inu regisztálsz majd felkerülsz egy várolistára de másnap már tusz irni is. Ott képet is lehet felrakni.:)))

+Quote Post
lulu_46107
hozzászólás Feb 11 2006, 06:56 PM
Létrehozva: #18

Abszolút kezdő
*

Azonosító: 61,248

Helló én még új vagyok. Most regisztráltattam magam. Nekem egy 4 éves lány japán akitám van, elõtte amerikai volt /sokkal barátságosabb/. Most hozunk neki párt. Az a baj, hogy már 3-szor keverék kiskutyái születtek. Azt hallot- tam, hogy akkor már hiába fedezi fajtiszta ugyanilyen kutya, már nem lesznek tiszta vér- vonaluak a kiskutyák. Ki tud errõl többet? Várom válaszát. Köszi: lulu

+Quote Post
Dog-Cat Bt. - Ku...
hozzászólás Feb 19 2006, 11:02 PM
Létrehozva: #19

Abszolút kezdő
*

Azonosító: 86,519

Szia! Amit hallottál az egy oltári nagy hülyeség,nyugottan pároztasd a kutyádat (már persze ha tudod hova rakni a kicsiket). Holnap be szkennelek neked erröl egy irást. Amugy a kan amit houtok tk ves, a te kutyádnak van törzskönyve? :kuty

+Quote Post
lulu_46107
hozzászólás Feb 21 2006, 08:49 PM
Létrehozva: #20

Abszolút kezdő
*

Azonosító: 61,248

Szia Berta! Köszi, hogy válaszoltál. Már régen várok rá,hogy valaki írjon. Igazán megnyugtató, én sem hittem, nem is értettem, hogy lehetséges. A mi kutyusunknak nincs törzskönyve, mert gyorsan kellett egy másik kutyus /az elõzõ amerikai akita volt, nagyon öreg és elaltatták egy epilepsziás roham után./ Férjem akkor dolgozott külföldön és nekem azonnal kellett egy másik kutyus aki vigyáz ránk, igy nem volt idõnk keresgélni. A célnak törzsköny nélkül is megfelelt.

+Quote Post
Reklám
hozzászólás
Létrehozva: #

Google Ads

Quote Post

2 Oldal V   1 2 >
Reply to this topicStart new topic
2 felhasználó olvassa jelenleg ezt a témát (2 vendég és 0 anonim felhasználó)
0 felhasználó:

Szöveges verzió | SEO by MinervaSEO © Icelabz.net A pontos idő: 25th May 2012 - 01:39 PM

Állatos cikkek

Szaknévsor: állattartás, gondozás

Állatvilág fotók

háziállat.hu: állattartás fórum