IPB

Üdvözöllek a Fórumban! ( Bejelentkezés | Regisztráció )

88 Oldal V  « < 86 87 88  
Reply to this topicStart new topic
> Tűzhasú gőte
Guest__*
hozzászólás Mar 27 2009, 07:47 PM
Létrehozva: #1741

Guests

sziasztok Ti hogyan tartjátok az élő szúnyoglárvát "étkezések" között? Én kb. egy hete vettem,mára egyik sem mozdult,és elképesztő büdös volt,meg piros lé folyt belőlük.
Go to the top of the page

+Quote Post
Guest__*
hozzászólás Mar 27 2009, 01:30 AM
Létrehozva: #1742

Guests

Peti: a tűzhasú gőték szúnyoglárvát esznek elsősorban. A vizes rész mellé kell nekik valami szárazföld vagy olyan növény is, amire ki tudnak mászni, ha levegőzni van kedvük.A szűrő jó lehet, szebb lesz a víz, de én még nem próbáltam. Lehet, hogy félnének tőle? média: nem szoktam élő szúnyoglárvát venni, mert sok vele a baj. Állandóan mosni kell, különben olyan lesz, mint ahogy te is írtad. Ezért inkább csak kis mennyiséget vegyél egyszerre, azt mosni is könnyebb. Én csak fagyasztott szúnyoglárvát használtam, illetve használok most is a békáknál.

+Quote Post
Guest__*
hozzászólás Mar 24 2009, 09:13 AM
Létrehozva: #1743

Guests

És a tubifexszel is ez a helyzet,vagy az nem büdösödik?

+Quote Post
Guest__*
hozzászólás Mar 25 2009, 12:36 PM
Létrehozva: #1744

Guests

média: a tubifex méggusztustalanabb:) egyszer kezdö akvaristaként kicsit soakt löktem be a halaknak, és amit nem kaptak el,az bizony befurakodott a közetbe. két-három nap mulva olyan rohadás szag volt, hogy ki kellett pucolni az egészet. szóval fagyasztottat ajánlok mindenböl:) WildRose: nem tudod véletlenül, hogy mit jelent a bombiknál, ha mélyzöldre változik a szinük? ugye nem azt hogy rosszul érzik magukat? nekem állandoan váltogatják miota kitisztitottam öket és átrendeztem a helyüket...

+Quote Post
Guest__*
hozzászólás Mar 26 2009, 04:17 AM
Létrehozva: #1745

Guests

Én elsősorban tubifexet adok enni. A harcsáim imádják., a csigáim is megeszik, a békákról nem is beszélve. A gőtém meg már megint nem eszik...

+Quote Post
Guest__*
hozzászólás Mar 24 2009, 05:04 AM
Létrehozva: #1746

Guests

A brekiknek a tubifexet nem a vízbe rakom, kistányérból esznek:) Amikor megtömték magukat, kiszedem, hűtőben kis vízben egy hétig is elvan, csak le kell öblíteni, mielőtt etetsz. (Esetleg a mamád kap sikítófrászt...) A bombik a földigirnyát is szeretik, csak lehetőleg vegyszermentes helyen kell begyűjteni, és csak apróbbakat bírnak megenni, azt se a vízbe kapják.( Vagy felaprítod, na az még gusztustalanabb, mint a tubi.) Ezek az átkok sajnos csak mozgó kaját hajlandók megenni. (És hetente egyszer reszelek a tubira egy kis szépiát.) A színük néha egész fekete is szokott lenni, de megfelelő fényben 10 perc alatt kizöldülnek, először én is megijedtem.

+Quote Post
Guest__*
hozzászólás Mar 27 2009, 02:35 AM
Létrehozva: #1747

Guests

Az én bordásaim imádják a fagyasztott kagyló-hal keveréket, meg a rák-halhús keveréket! FIGYELEM:Az Árkád kisállatboltjában jártam minap és sajnos megint azt tapasztaltam, mint eddig: beteg tűzhasúakat árulnak, jópárnak hiányzik a mellső lába, csak a radius és az ulna csontok fehér csonkjai meredeznek ki egészséges lábak helyett! Figyeljetek erre! Ez valszeg vmiféle baktériumos betegség, nem hinném, hogy könnyen gyógyítható!

+Quote Post
Guest__*
hozzászólás Mar 27 2009, 06:52 PM
Létrehozva: #1748

Guests

punkgolyo: sajnos nem tudom, miért váltják sötétzöldre a színüket, olyan sok tapasztalatom még nincs az unkákkal. Az biztos, hogy hangulatváltozás, vagy hőmérsékletváltozás miatt van, de hogy milyen szín mit jelent?... Nem tudom én sem. Amúgy nekem is elég rosszul tűrték, amikor átrendeztem a terkójukat. Úgy látszik, nem jól tűrik a változtatásokat.

+Quote Post
Guest__*
hozzászólás Mar 23 2009, 12:06 PM
Létrehozva: #1749

Guests

hát az lehet...mindenesetre köszi:) az látszik hogy nem betegek, amugy néha vissza is változnak...szóval nemtom...valszeg hangulat...de elötte akkor miért nem??? tiszta rejtély

+Quote Post
GoT3
hozzászólás Sep 4 2009, 06:14 PM
Létrehozva: #1750

Abszolút kezdő
*

Csoport: Haziallat.hu
Azonosító: 98,283

Nézzétek meg ezt az oldalt! Sok fontos Infót találhattok rajta! És játszhatsz is ami nagy élményt nyújt számodra! wink.gif http://gotevilag.qwqw.hu/?

+Quote Post
allatbarat
hozzászólás Mar 14 2011, 02:48 PM
Létrehozva: #1751

Abszolút kezdő
*

Csoport: Haziallat.hu
Azonosító: 86,279

Kínai tűzhasú gőték tartásával, szaporításával kapcsolatban ajánlom ezt a cikket: http://terrarista.hu/index.php?mod=content&id=588

+Quote Post
Reklám
hozzászólás
Létrehozva: #

Google Ads

Quote Post

88 Oldal V  « < 86 87 88
Reply to this topicStart new topic
4 felhasználó olvassa jelenleg ezt a témát (4 vendég és 0 anonim felhasználó)
0 felhasználó:

Szöveges verzió | SEO by MinervaSEO © Icelabz.net A pontos idő: 25th May 2012 - 08:27 AM

Állatos cikkek

Szaknévsor: állattartás, gondozás

Állatvilág fotók

háziállat.hu: állattartás fórum