Kutyákkal edzettek a vízilabdások

Háziállat TV » A gazdinál

Már örökbefogadott, illetve örökbefogadásra váró kutyákkal tartottak szárazedzést a férfi- és a női vízilabda-válogatott tagjai, így készülve a kvangdzsu-i vizes vb-re. A csapat tagjai együtt futottak az agility pályán a négylábúakkal a budapesti REX Kutyaotthonban, ezzel hívták fel a figyelmet a felelős állattartásra. Részletek »

Így kommunikálnak velünk a kutyák és a törpemalacok

Ace Ventura » Állat és ember

Családban élő fiatal törpemalacok és kutyák emberekkel való kommunikációs viselkedését hasonlították össze az Magyar Tudományos Akadémia (MTA) - Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTA) Lendület Neuroetológiai Kutatócsoport és az ELTE Etológia Tanszék kutatói az Animal Cognition című folyóiratban most megjelent tanulmányban. Részletek »

Mit kell tudni a Cane Corso kutyafajtáról? \

Kutya » Kutyafajták

Az utóbbi években egyre nagyobb népszerűségnek örvend a Cane Corso. De mit kell tudni erről a kutyafajtáról? Hogyan tanítsuk és milyen nevet adjunk neki? Hogyan mozgasuk le ezt a hatalmasra növő ebet? Alkalmas-e kisgyermek mellé? Most ezekre a kérdésekre adunk választ! Részletek »

Műanyag szeméttől pusztulnak el a szarvasok

Nagyemlős » Egzotikus fajok

Japánban az 500 hektáros Nara Parkban már 14 szarvas tetemét találták meg, akik amiatt vesztették életüket, hogy az emberek műanyag szemetet dobáltak el. Az egyik állat emésztőrendszeréből 4,3 kilogrammnyi szemét került elő. Részletek »

Ne etessük a vízimadarakat!

Madár » Gondozás

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) arra kér mindenkit, hogy ne etessék a vízimadarakat. Ez nyáron felesleges, hiszen maguktól is táplálékhoz jutnak a madarak. Ráadásul tömegesen sodorja veszélybe, betegíti meg és ítéli akár pusztulásra az állatokat! Részletek »

Pécs mellett, Hirden is strandolhatnak a kutyák

Kutya » Kutyás sport

Minden nap délelőtt 10 és 19 óra között fürdőzhetnek a kutyusok a Hirdi Strandon. Már nem csak a környékről, hanem a fővárosból, Szegedről és Zalaegerszegről is jönnek a vendégek. Részletek »

Öten sérültek meg a pamplonai bikafuttatás első napján \

Állati trendi » Olvasnivaló

Egy 46 éves amerikainak a nyakát döfte meg egy bika, őt műteni is kellett, egy másik amerikai és egy spanyol könnyebb lábsérülést szenvedett. Az állatvédők évek óta kérik, hogy a spanyolok hagyjanak fel ezzel a hagyománnyal. Részletek »

Európa egyik legősibb lófajtájával gyarapodott a debreceni állatkert

Lovak » Lófajták, lótenyésztés

Két shetlandi póni kanca érkezett Debrecenbe, így mostmár ezzel az ősi lófajtával is találkozhatnak a látogatók. Részletek »

Szabad-e a macskákat tejjel etetnünk?

Macska » Táplálkozás

A tej jó vagy rossz a macskák számára? Szabad-e a kiscicáknak tehén tejet adni? A kecsketej jobb a macskák számára? Ez az újságcikk megadja a választ ezekre a kerdésekre. Részletek »

A macskafajták jellemvonásainak fele örökletes

Macska » Macskafajták

A macskafajták nemcsak külsejükben, de viselkedésükben is különböznek egymástól, a Helsinki Egyetem új kutatása szerint a jellegzetes viselkedések fele örökölhető. Részletek »

Elszaporodtak a veszélyes tűzhalak a Földközi-tengerben \

Akvárium » Tengeri fajok

Búvárok megkezdték a ciprusi tengervizekben elszaporodott tűzhalak szervezett kiirtását, a térségben nem őshonos faj ugyanis nemcsak a Földközi-tenger biodiverzitását fenyegeti, mérge az emberekre is veszélyes.Részletek »

A leggyakoribb halbetegségek, amit egy akvaristának ismernie kell

Akvárium » Gondozás

Kezdő és gyakorlott akvaristákkal egyaránt előfordul, hogy megbetegszenek a halai. Ilyenkor az első és legfontosabb dolog az, hogy felismerjük beteg-e!Részletek »

Szakállas agáma - bemutatjuk a rettenetes hüllőt izgalmi állapotban \

Terrárium » Hüllő fajok

Az ausztrál füves pusztákról származó szakállas agáma (Pogona minor) a torkán felálló tüskékről kapta nevét. Feje háromszögletű, teste akár félméteresre is megnőhet.Részletek »

Hol turkál a leopárd páncélosharcsa?

Akvárium » Édesvízi fajok

Dél-Amerikából származik, teste zöld, szabályos pettyezettel. Több Corydoras fajt gyakran adnak leopárd páncélosharcsaként, mert annyira hasonló színezetűek. Részletek »

Tengerimalacot pórázon sétáltatni? \

Kisemlős » Gondozás

Tilos! Bár állatkereskedésben lehet kapni hámot/pórázt tengerimalac számára, azt használni tilos! Viszont vannak más, sokkal biztonságosabb módjai a tengerimalacok futtatásának. Részletek »

Cuki elefántbébi a bécsi állatkertben

Kedvencem » Hol nem volt...

Szombaton hajnalban 2 órakor megszületett Numbi, a 27 éves elefánt nősténykölyke a bécsi állatkertben. Már hetek óta éjszakai műszakot vállaltak a bécsiállatkertben az állatgondozók, hogy figyelemmel tudják követni a szülés minden pillanatát. A kiselefánttal minden rendben van, 90 cm és 90 kg. Numbi tapasztalt, nyugodt és mindenek előtt nagyon gondoskodó anya, nagy figyelmet fordít a kislányára. Részletek »

12 fecske fiókát dobáltak szét Túrkevén

Állati trendi » Olvasnivaló

A Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság Természetvédelmi Őrszolgálata lakossági bejelentést kapott, hogy Túrkevén a Petőfi téren összesen 12 molnárfecske fióka hever a fűben és a járdán. Nem maguktól kerültek oda, hiszen az egyik közeli lakás ablakaiban frissen eltávolított molnárfecske fészkek nyoma volt észlelhető. Részletek »

Megint visszahív egy kutyáknak való terméket a Fressnapf

Kutya » Táplálkozás

Még egy hete sincs, hogy arról írtunk szalmonellával fertőzőtt jutalomfalatot hív vissza a Fressnapf. Most a MultiFit native borjú nyelőcsővel van gond. Részletek »

Szemétből készült bálnaszobrok a Parlament előtt

Ace Ventura » Állatvédő

A Greenpeace életnagyságú, hulladékokból kiemelkedő bálnaszobrokkal hívja fel a figyelmet a Kossuth téren, a Parlament előtt a műanyagszennyezés mindenkit érintő problémájára.Részletek »

Mandzsu daru fióka született Nyíregyházán

Madár » Díszmadarak

Egy hónap alatt, egy métert nőtt a mandzsu daru fióka, aki május végén született a Nyíregyházi Állatparkban. Részletek »

Szalmonella szennyezettség miatt hívnak vissza egy kutyáknak való jutalomfalatot

Kutya » Táplálkozás

Ezúttal egy kutyáknak való jutalomfalatot hívnak vissza, méghozzá szalmonella szennyezettség miatt. Részletek »

Megtalálták a szökött pitont

Terrárium » Örökbefogadás, vásárlás

A szomszédos kert egy fáján vették észre a szombaton megszökött háromméteres pitont csütörtök este - írta a BBC hírportálja. Részletek »

Egy magyar újfundlandi kutya lett Európa legszebbje

Háziállat TV » Kiállítás

Ursinus Velutus Zesty Guy közel 20 ezer résztvevő közül bizonyult a legszebbnek, az Ausztriában megrendezésre kerülő kutyakiállításon.Részletek »

10 jel amiből kiderül, hogy a macskád szeret téged

Macska » Viselkedés

Miből tudhatod, hogy macskád szeret téged? Ha ezeket a dolgokat csinálja, akkor biztos lehetsz benne, hogy kedvel. Részletek »

Csokoládé sávozott Plymouth Rock kitenyésztése

Madár » Dísztyúkok

Dr. Héjja Imre a Díszbaromfi színgenetika oldal tulajdonosa összefoglalta hogyan tenyészthető a Csokoládé sávozott Plymouth Rock. Részletek »

Toklász a kutya orrában, fülében tappancsában \

Háziállat TV » Kutya az állatorvosnál

Gyermekkorunk játéka, a toklász a kutyák bőre alá kerülve súlyos gondokat okozhat. Irtsuk ki az udvarban. Ha pedig találunk az állatban, vigyük orvoshoz. Részletek »

Minden, amit a border collie kutyafajtáról tudni érdemes

Kutya » Kutyafajták

Azt már sokan tudják, hogy a Border Collie az egyik legokosabb kutyafajta a világon. Erdetileg azért tenyésztették, hogy a zord teleken őrizze a nyájat, mostanában sokan használják sport, kiállítási és hobby célra is. Milyen színekben létezik? Milyen nevet adjunk neki? Mennyire való a lakásba? Hogyan tudjuk lemozgatni? Most mindenre megpróbálunk választ adni! Részletek »

Csikkel etette fiókáját egy madár a floridai tengerparton

Ace Ventura » Állat és ember

Fiókáját csikkel etető madarat fényképezett egy természetfotós egy floridai tengerparton. Környezetvédők arra figyelmeztetnek, hogy a madarak összetévesztik a táplálékot a szeméttel, aminek súlyos következményei lehetnek. Részletek »

Megszökött egy majdnem háromméteres piton Cambridge-ben

Terrárium » Örökbefogadás, vásárlás

Megszökött egy 2,7 méter hosszú kockás piton egy cambridge-i házból, a rendőrség keresi - írta a BBC hírportálja. Részletek »

Binturongok születtek a Szegedi Vadasparkban \

Nagyemlős » Egzotikus fajok

Három binturong (Arctictis binturong) született a Szegedi Vadasparkban, a Délkelet-Ázsiában őshonos cibetmacskafaj kölykeit már a látogatók is megfigyelhetik - derül ki sajtóközleményükből. Részletek »

Bejelentkezés