Új feketególyapár foglalta el a bekamerázott gemenci gólyafészket \

Háziállat TV » Egyedi esetek

Új feketególya-pár foglalta el kedden azt a bekamerázott fészket a Gemencben, ahol eddig a legidősebb ismert fekete gólya fészkelt párjával - közölte a Gemenc Zrt. az MTI-vel.Részletek »

Antibiotikumot vény nélkül kiadó állatpatika ellen indított eljárást a Nébih

Állati trendi » Gyógyszer

Az üzlet alkalmazottja a hatósági próbavásárlás során állatorvosi vény nélkül kiadott egy, az emberi egészség szempontjából kritikusan fontos antibiotikumot tartalmazó készítményt. A patikával szemben eljárást indított a Nébih.Részletek »

Kell-e rettegnünk egy új szopornyica vírustól/járványtól?

Kutya » Betegség, gyógyítás

Új szopornyica vírus jelent meg és sorra szedi áldozatait a kutyák között - terjed a hír a közösségi médiában. Megkérdeztük Dr. Háziállat szakértőnket, Dr. Horváth László állatorvost, mit gondol a kialakult helyzetről.Részletek »

Dinoszauruszok világát idéző ritka agáma a debreceni állatkert új jövevénye

Ace Ventura » Állat és ember

Szavannaterráriummal bővült a debreceni állatkert, ahol az érdeklődők egzotikus gyíkfajokat ismerhetnek meg - közölte a nagyerdei kultúrpark igazgatója.Részletek »

Hogyan adjunk be gyógyszert a macskának? Tuti módszer videóval! \

Kedvencem » Hol nem volt...

Állatorvosaink szakértő leírást találtak arról, hogyan adjuk be a beteg macskának az esetlegesen szükséges gyógyszert. A módszer nem egyszerű, de tuti siker! :)Részletek »

A macskatulajdonosok személyiségvonásai befolyásolhatják házi kedvencük viselkedését \

Macska » Viselkedés

A macskatulajdonosok személyiségvonásai hatással lehetnek házi kedvencük viselkedésére és jólétére - állapították meg az angliai Lincolni Egyetem és a Nottingham Trent Egyetem kutatói.Részletek »

Mishmi takinok születtek a Nyíregyházi Állatparkban

Nagyemlős » Kecskék, juhok

Két mishmi takin (Budorcas taxicolor) született a Nyíregyházi Állatparkban.Részletek »

Kutyás futóverseny gyerekeknek: felejthetetlen élmény! \

Ace Ventura » Állat és ember

Egy junios pálya teljesítése a gyerekek számára olyan hatalmas élmény, mely talán örökre meghatározza a kutyákhoz fűződő viszonyukat. Március 16-ig tart a nevezés a Hard Dog Race Not Just Run Junior futamába.Részletek »

Cicás játékok: a 7 legjobb játék macskáknak és gazdáiknak

Macska » Gondozás

Kedvenc macskánk megunta a játékszereit, és mi is kifogytunk az ötletekből? Bemutatunk néhány remek játékot, amivel feldobhatjuk ellaposodott kapcsolatunkat! Részletek »

Új állat az otthonunkban? - lista a súlyos betegségekről, melyektől megóvhatjuk

Állati trendi » Gyógyszer

A védőoltás fontosságát, mint a megelőzés fő formáját, nem lehet elégszer hangsúlyozni. Számos súlyos vagy akár halálos betegség is megelőzhető, ami szeretett kedvencünk egészségének megóvása mellett saját egészségünk védelmét is szolgálja.Részletek »

Meddig él egy madár?

Madár » Díszmadarak

Ha már meghoztuk a döntést, hogy életünket egy csinos kis tollas baráttal gazdagítjuk, nagyon fontos, hogy a választásnál mérlegeljük, milyen is az életstílusunk, napi ritmusunk, és hogy ebbe melyik madár illik bele a legjobban. A papagájok például egészen különlegesnek számítanak a hobbiállatként tartott madarak között, hiszen néhányuk akár egész életünkben velünk lehet. Részletek »

Csimpánzok szöktek meg karámukból a belfasti állatkertből \

Nagyemlős » Egzotikus fajok

Egy kis csapat csimpánz szökött meg a belfasti állatkert csimpánzkarámjából, faágakat használtak létraként, hogy átjussanak a karámot körülvevő falon - írta a  The Guardian az állatkerti gondozók közlése alapján.Részletek »

Újra Cesar Millen Show: Apa és fiai együtt a színpadon

Kedvencem » E-mailen érkezett

Cesar Millan, a világhírű kutyapszichológus és motivációs szakember, szerte a világon milliók gondolkodásmódját és életét változtatta már meg televízióműsorai, könyvei, tanfolyamai és élő előadásai segítségével. 2019-ben egy teljesen új, az „It’s All About Family” című élő előadásával tér vissza Magyarországra, ám ezúttal azonban nem egyedül! Európai turnéja keretében, 2019. november 14-én két fiával, Calvinnel és Andréval érkezik a Papp László Budapest Sportarénába.Részletek »

Kedvelt és gyakori akváriumi vízinövények

Akvárium » Gondozás

A növények fontos alkotórészei az akvárium dekorációjának, különösen édesvizekben.Részletek »

A madáretető fontos kiegészítője az itató \

Madár » Gondozás

Az odúk mellett az etetők legfontosabb kiegészítője a madáritató. Legyen bár fagy, a jégtől megszabadított, frissen feltöltött itatótálcákat - télen ezek a legkönnyebben kezelhetőek - az etetőre járó madarak előszeretettel használják nemcsak ivásra, de fürdésre is.Részletek »

Milyen a jó macskaajtó? \

Macska » Gondozás

A legjobb macskaajtók mindkét irányba nyílnak és áttetszőek, sőt a cicádat is felismerik. Ezeket a macskák könyebben használják, látják, hogy a kijárat vagy bejárat szabad-e, mielőtt még az orrukkal vagy a mancsukkal benyomnák, hogy utána besétáljanak vagy beugorjanak.Részletek »

Hogyan kell magunkhoz szoktatni egy lovat?

Lovak » Lovaglás, lovassportok

A ló tényleges alapkiképzése akkor kezdődhet meg, ha már nem zavarja a hátára vett lovas. A ló lassan azt is megtanulja, hogy megértse és kövesse a lovas utasításait.Részletek »

Degu, a bojtos farkincájú bohóc - a te kisemlősöd? \

Kisemlős » Kisemlős fajok

Magyarországon 10 éve még szinte teljesen ismeretlen volt ez a kedves, félelmet nem érző és mindenre kíváncsi kis degu. Ismerkedjünk meg vele!Részletek »

Milyen legyen a terráriumi világítás?

Terrárium » Gondozás

Ahhoz, hogy megértsük miért fontos számukra a napot utánzó lámpa, elsőként magunkra kell gondolnunk. Arra, hogy miért jó biológiai szempontból napos időben a szabadban tartózkodni... Részletek »

Az agresszív hörcsög kezelése - hogyan lehet leszoktatni a harapásról?

Kisemlős » Viselkedés

Előfordulhat, hogy hörcsögöd agresszívan reagál, ha hozzá akarsz érni. Ilyenkor fél, azt gondolja, hogy bántani akarod. Éppen ezért miután hozzád került, időt kell hagyni neki, hogy megbarátkozzon környezetével és persze a gazdájával. Részletek »

Nyuszika tízparancsolata - avagy hogyan tartsunk otthon nyulat? \

Kisemlős » Gondozás

A nyulak pihepuha, csendes, kedves állatok. Ha ilyen bűbájos kis szőrgolyót akarunk, feltétlen tudjuk meg, hogy a nyúl mit akar tőlünk! Részletek »

Kellemetlen a párzást utánzó viselkedés a kutyánál

Kutya » Viselkedés

Ez a viselkedés, melyet dörgölőzésnek is neveznek, teljesen normális, és gyakran fordul elő a kutyakölykök játékában. Előfordulhat idősebb kutyáknál is, és bár náluk ez teljesen normális, az emberek általában kifogásolják. A kanok és szukák egyaránt produkálhatják ezt a viselkedést. Dörgölőzhetnek más kutyákhoz, emberekhez vagy élettelen tárgyakhoz is. Részletek »

Egyedülálló rehabilitációs mintaprojekt indult az Illatos úton

Ace Ventura » Állatvédő

A kezdeményezés keretében a telepen felhalmozódó viselkedészavaros kutyák közül néhány kiválasztottat szeretnének rehabilitálni, örökbe adható állapotba hozni, hiszen a gyepmesteri telepen a legtöbb esetben ezen áll vagy bukik, egy-egy állat mennyi ideig rostokol a rácsok mögött.Részletek »

Milyen a kutyabarát kert? - Növénylista, miket ültessünk

Kutya » Táplálkozás

A növények és a virágok jellegüknél fogva figyelemfelkeltők, az illatuk, a megjelenésük, a hűvös árnyékuk nagyon csábító mind nekünk, mind háziállataink számára. Ezért, ha kutyánk van, nem árt, ha növényeink állatbarátok... Részletek »

Mi lesz velünk fecskék nélkül?

Ace Ventura » Állatvédő

Drasztikusan csökkent a fecskék száma Magyarországon. Ha nem történik jelentős változás, akkor hazánkból 2020-ra eltűnhetnek a fecskék, pedig ők jelenthetnek biológiai védelmet a rovarok által terjesztetett betegségekkel szemben is.Részletek »

Hogyan gondozzuk tél végén a lakásban tartott kedvenceinket?

Kutya » Gondozás

A bentlakó kedvencek védelme és megfelelő ápolása minden évszakban fontos, de tél végével még hangsúlyosabb szerepet kap. Ezért a Mall.hu dr. Fodor Kinga állatorvos segítségével összegyűjtött néhány tippet a felelős gazdik számára.Részletek »

Egészséges 2019 kutyával: négy mancs a több relaxációért és mozgásért \

Kutya » Gondozás

Egy nemzetközi kutatás megerősítette, hogy az érzelmi kötődés a háziállatok és gazdáik között javítja az egészséget és jólétet.Részletek »

Soha ennyi aranysakál nem élt Magyarországon \

Nagyemlős » Egzotikus fajok

Drasztikusan elszaporodtak az aranysakálok Magyarországon, a szakemberek szerint az elmúlt évtizedekben még soha nem volt ekkora a számuk.Részletek »

Hogyan bánjunk egy túlzottan aktív kutyával?

Kutya » Viselkedés

Egyes kutyák látszólag mániákusan aktívak, egy percre sem képesek lelassítani. Most megtudhatod, hogyan tarthatod kordában élénk barátodat. Részletek »

Kutyaugatás: nem is gondolnád, hogy kiket idegesít a legjobban!

Kutya » Viselkedés

Miért leszünk többnyire idegesek, ha kutyaugatást, főként pedig: a szomszéd kutyájának ugatását halljuk? Vannak-e olyan emberek, akiket az átlagosnál jobban zavar, amikor ugatást hallanak?Részletek »

Bejelentkezés