Keszeg, ökle és pisztráng versenyez 2019 hala címért

Akvárium » Édesvízi fajok

Idén is három őshonos fajra, a vörösszárnyú keszegre, a szivárványos öklére és a sebes pisztrángra lehet szavazni az év hala versenyen - közölte a Magyar Haltani Társaság vasárnap az MTI-vel.Részletek »

Ritka kismajmocska született a Fővárosi Állatkertben - nézd!

Nagyemlős » Egzotikus fajok

Az állatkertek világában ritkaságnak számító aranyhasú mangábé született október 22-én a Fővárosi Állat- és Növénykertben, a kölyköt már a nagyközönség is láthatja.Részletek »

A legtutibb macskalétrák kint és bent \

Macska » Gondozás

Ha a macskádat kényeztetni szeretnéd vagy van egy morcos kutyád, akit ki kellene kerülni a kijárás közben, megoldás lehet egy macskalétra építése. Összegyűjtöttük pár mutatós ötletet.Részletek »

Halloween játék kutyákkal - szuper videó \

Háziállat TV » Egyedi esetek

Ezeken a kutyákon látszik, hogy élvezik a Halloweent: okos kutyák trick or treat ijesztgetőst játszanak! Megérdemlik a jutalomfalatot!Részletek »

Felnő egy tudatosabb állattartó generáció?

Ace Ventura » Állatvédő

Magyarországon megfigyelhető az Y generáció egyre tudatosabb magatartása a kisállattartásban, és összességében véve elmondható, hogy egyre több házi kedvenc költözik a városi otthonokba, azonban a hazai állattartási kultúrának még mindig sokat kell fejlődnie, míg eljut a nyugati országok szintjéreRészletek »

A barcsi tacsik megmentőre várnak

Ace Ventura » Állatvédő

Barcson 106 tacskó kutyust tartottak egy lakóházban összezsúfolva, szörnyű körülmények között. A rémhír napok alatt körbejárta a világhálót.Részletek »

Öntsünk tiszta vizet a vödörbe! - mit és hogyan igyon a ló

Lovak » Lovak takarmányozása

Amikor melegebbre fordul az idő, minden lovas ember első dolga, hogy még egy itatóvödröt helyezzen el lova bokszában. Ez jó szokás, de csak akkor, ha betartunk néhány fontos szabályt. Részletek »

Teknősök rejtett bajai: mikor rohanjunk orvoshoz?

Terrárium » Gondozás

A legtöbb állatfajjal szemben a beteg teknős sokszor kifejezetten semmitmondó és általános tüneteket mutat. Néha még a normális viselkedéstől is nehéz elkülöníteni ezeket.Részletek »

40 évig is boldogan élhet a sárgafülű ékszerteknős

Terrárium » Hüllő fajok

A sárgafülű teknős egy nagyon aranyos, szívós és érdekes teknős. Csúszónak is nevezik mivel a napsütötte sütkérező helyéről elcsúszik a hűvös, ámde biztonságos vízbe. Nagyon könnyű tartani és általában fogságban is nagyon jó szaporodik.Részletek »

Augusztus 16. - a hontalan állatok világnapja

Ace Ventura » Állatvédő

Az internet és a közösségi oldalak világában azt hiszem, mindannyian rengeteg segítségkérő felhívást olvashatunk, melyben olyan állatokért, kutyákért, macskákért emelik fel emberek a hangjukat, akiken túladtak, bántottak, kidobtak.Részletek »

Állati Halloween tökök

Állati trendi » Olvasnivaló

Legkedveltebb állatos tök a bagolymintás, de mutatunk őzikés, cicás, rókás, félelmetes pókos, sőt kutyaportrés tököket is.Részletek »

Ízeltlábúak: miért világít a szentjánosbogár?

Terrárium » Ízeltlábú fajok

Nappal észre sem vesszük, hiszen a laikus szemlélőnek ő is csak ugyanolyan bogár, mint a többi. Sötétedés után azonban "királyfi lesz a békából": a repkedő fényes pont igazi látványosság. Lássuk, mi a magyarázat a jelenségre! Részletek »

Téli madáretetés: mivel, hogyan és mikor? \

Madár » Gondozás

Köztudott, hogy télen nem minden madarunk vonul melegebb tájakra, számos faj itthon marad. A madáretetés a legtöbb fajt érintő, majdnem hat hónapon át tartó, éppen ezért az egyik legösszetettebb madárvédelmi munka, aminek évszázados hagyományai vannak Magyarországon.Részletek »

Lehet házikedvenc egy sündisznó?

Kisemlős » Kisemlős fajok

A sündisznó népszerű háziállat az egész világon, az Egyesült Államokban háziállatként is tartják, míg  Európában inkább a kertben kap helyet, aktív szerepet vállalva a kártevők elleni küzdelemben.Részletek »

Vadászgörények összeszoktatása \

Kisemlős » Viselkedés

A vadászgörények - ellentétben rokonukkal, a közönséges görénnyel - társas állatok. Szeretnek fajtársaikkal játszani, összebújva aludni.Részletek »

Teáscsészében is elfér a legkisebb törpemalac \

Kedvencem » Hol nem volt...

Vajon mekkorka lehet a világ legapróbb sertése? Az angolok ,,teacup piglets”- nek, vagyis csészényi malackának becézik a csöpp disznókat, a törpemalacok ugyanis alig pár centisen születnek. Részletek »

Francia bulldog, ragaszkodó és játékos kutya \

Kutya » Kutyafajták

A francia bulldog tipikus házikedvenc, nem használják őrzésre, terelésre, vadászatra. Zömök felépítésű, kis termetű, éber, bohókás kutya. Lakásban kell tartani, ha kicsukják, magába fordul. Részletek »

Macska-ember kapcsolat: amikor a tekintet beszél

Macska » Viselkedés

Az ELTE Etológia Tanszék kutatói újabb érdekes eredményeket értek el a macska-ember kapcsolat vizsgálata során. Arra a kérdésre keresték a választ, vajon a kedvencként tartott macskák követik-e egy számukra ismeretlen személy fejfordítással küldött jelzéseit egy választós tesztben.Részletek »

Óriási, szőrős pókot találtam, mi lehet?

Terrárium » Ízeltlábú fajok

Az elmúlt hónapokban egyre több ijedt kérdés érkezett szerkesztőségünkbe, hogy milyen pókot találtak a lakásban, irodában? Valószínű, hogy telelőhelyet keresve találkozunk velük gyakrabban. Részletek »

Darufigyelés hétvégén a Szegedi Fehér-tónál

Ace Ventura » Állat és ember

Darunéző túrák, madárgyűrűzés, fotós futam, kisvonatozás a halvasúton és számos gyermekprogram várja azokat, akik szombaton ellátogatnak a VII. Fehértavi Darvadozásra Szeged mellé - tájékoztatták a Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság az MTI-t.Részletek »

Hogyan kezeljük házilag a kutya fülgyulladását?

Kutya » Betegség, gyógyítás

Észrevetted, hogy kutyád ingerlékenyebb, sokat nyüszít, vakarja a fülét? Íme néhány házi módszer, hogy enyhítsd kutyád szenvedését. Részletek »

Ha a macska mindent megrág

Macska » Viselkedés

Macskád nyalogatja és rágja gyapjú pulóvereidet. Vajon valami hiányzik az étrendjéből? Nagy valószínűséggel nem. Úgy néz ki, hogy egyes macskák kényszert éreznek bizonyos holmik nyaldosására, szopogatására vagy rágására. Részletek »

Riasztó az állategészségügyi ismeretek hiánya

Kutya » Betegség, gyógyítás

Egy friss nemzetközi felmérés szerint az európaiak többsége ugyan tisztában van a megelőzés fontosságával, sok gazdi mégsem tájékozódik megfelelően a kisállatokkal töltött közös nyaralás előtt. Az állattartók 13 százaléka sosem alkalmaz parazitaellenes kezelést, negyedüknek pedig hiányosak az ismeretei az állatok által közvetített betegségekről.Részletek »

Az októberi erdő izgalmai a dámvadaknál \

Nagyemlős » Egzotikus fajok

Az októberi erdő izgalmas eseményeket tartogat, leginkább a dámszarvasok élete válik kalandos szerelmi történetté a barcogás vagyis a párválasztás idejére.Részletek »

Sok kutya talált haza egyes benzinkutak mikrochip-leolvasóinak segítségével

Állati trendi » Technika

Három hónap alatt 121 mikrochippel rendelkező, elkóborolt kutyát azonosítottak a MOL töltőállomásain, akik ennek köszönhetően visszakerültek gazdájukhoz. Részletek »

Állatbarát Plakátpályázat 2018 értékes nyereménnyel

Kedvencem » E-mailen érkezett

Az Orpheus Állatvédő Egyesület alkotói pályázatot hirdet "Állatbarát Plakátpályázat 2018" címmel, melynek célja az állatszeretet és a felelős állattartás népszerűsítése, a környezettudatosság fokozása, a kreatív alkotószellem ösztönzése.Részletek »

Se lát, se hall: az öreg kutyák viselkedése megváltozik?

Kutya » Viselkedés

Az életkor előrehaladtával az agyi öregedés mellett egyre több kutyánál lépnek fel érzékelési problémák is, rosszabbul látnak, hallanak. Ez önmagában is okozhat olyan tüneteket, ami hasonlít az időskori demenciához.Részletek »

Ilyen cuki a kéthetes nyíregyházi orrszarvú \

Nagyemlős » Egzotikus fajok

Magyarországon először született indiai rinocérosz. A bikaborjú természetes fogantatással, tizenhat hónapnyi vemhesség után jött világra szeptember 26-án. Videón a világrajövetel!Részletek »

Hogyan neveljünk boldog és egészséges háziállatokat?

Kutya » Gondozás

A legtöbb háziállat tulajdonos boldognak és egészségesnek akarja látni háziállatát. Miközben a legjobb gondozás mellett is történhetnek balesetek és megbetegedések, de van néhány dolog amit megtehetünk a háziállatunk boldogságáért és egészséges életéért. Íme néhány tipp. Részletek »

JÖN: Hétvégén Európai Madármegfigyelő Napok

Madár » Viselkedés

Az október első hétvégéjére meghirdetett rendezvény célja immáron két kontinenst érintő információgyűjtés az őszi madárvonulásról a lakosság segítségével.Részletek »

Bejelentkezés