Magyarországon nincs jele a Norvégiában megjelent betegségnek

Kutya » Betegség, gyógyítás

A Nébih azt javasolja a gazdáknak, hogy kutyájuk egészségének megóvása érdekében, kerüljék a Norvégiában megrendezésre kerülő kutyakiállításokat. Részletek »

Hogyan kerülhető el az algásodás?

Akvárium » Gondozás

Az akvárium algásodása természetes dolog, a legtöbb tulajdonos találkozik a problémával. Egyes algák növekedése normális és egészséges, de léteznek olyan algák is, amelyek veszélyt jelenthetnek a halakra. Részletek »

“Év Márkája” lett a FRONTLINE az 2019-2020-as World Branding Awards-on

Kedvencem » E-mailen érkezett

A kutyák és macskák számára külső élősködők elleni védelmet nyújtó szert a fogyasztók jelölték a legjobb márkákat kitűntető díjra. A World Branding Awards állatok kategóriájában világszerte 6 kontinens 38 országának több mint 95 000 házikedvenc- és állatrajongója szavazott legkedvesebb márkájára a 2019-2020-as évre. Részletek »

Kóbor kutyából lett a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársa

Kedvencem » Portré

Boot (a jelenleg 4 év körüli) erdélyi kopó-rottweiler keveréket fél éves korában találták egy padhoz kötve. Azóta komoly képzésen esett át, és jelenleg a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársaként, kábítószert és cigarettát keres - írja Facebook oldalán a NAV. Részletek »

Goeldi-tamarin született a Szegedi Vadasparkban

Nagyemlős » Egzotikus fajok

Goeldi-, vagy más néven ugrótamarin (Callimico goeldii) született a Szegedi Vadasparkban, a néhány hetes kölyköt már láthatják a látogatók. Részletek »

Szelfiző turisták veszélyeztetik az állatokat

Ace Ventura » Állatvédő

A vadon élő állatokkal szelfiző turisták megzavarják az állatok táplálkozását, utódgondozását, veszélyeztetik a születésszámot - figyelmeztettek kutatók az Új-Zélandon tartott Nemzetközi Pingvinkonferencián. Részletek »

Mégsem vagyunk eléggé kutyabarátok? Érdemes-e állatbarátnak lenni a turisztikai piacon?

Ace Ventura » Állat és ember

Még a kutyatartók nagy része sem viszi magával a kutyáját étterembe, hotelbe, és minden negyedik magyar elkerüli a kutyabarát vendéglátóhelyeket - derült ki a Marketing Professzorok Kft. online kutatásából.Részletek »

Beszélő papagájok: minél több nyelven dalol, annál kelendőbb \

Háziállat TV » A gazdinál

Az, hogy egy papagáj elsajátít gazdáitól néhány mondatot, nem jelenti azt, hogy az állat valóban beszél emberül. Sokkal inkább mondhatjuk, hogy a papagájok a "hangzó világ kaméleonjai". A környezet hatására, utánzásképp változtatják hangjukat, és tanulják el más fajok, esetleg tárgyak zaját.Részletek »

Meddig él egy macska?

Macska » Gondozás

Kétség sem fér hozzá, hogy manapság a macskák tovább élnek mint valaha! De vajon mitől függ egy macska élettartama? Melyek azok a tényezők, amelyek befolyásolják a cica éveinek minőségét és mennyiségét?Részletek »

Hogyan kommunikálnak a macskák?

Macska » Viselkedés

Képzeljünk el egy olyan társadalmat, ahol szavak nélkül is megértik egymást annak tagjai, csupán a pillanatnyi hangulat- és hangjelzések segítségével folyik a kommunikáció. A macskák is tudnak „beszélgetni" akár egymással, akár az emberrel, anélkül, hogy egy szót is kiejtenének. Hogyan csinálják? Hogyan köszönti egymást két macska? Vajon a természetben a macska is hierarchikus rendbe szerveződve él akárcsak a kutya?Részletek »

Légyszi, hívj végre állatorvost a lovadhoz...

Lovak » Lóápolás és egészség

Nagyon nehéz megfogalmazni, mikor, milyen esetekben hívj azonnal, hezitálás nélkül állatorvost, és melyek azok a problémák, amik kicsit várhatnak. Egy kisebb könyvet lehetne megtölteni ezzel a témával.Részletek »

Időnként szükséges vizet cserélni az akváriumban

Akvárium » Gondozás

A megfelelően kivitelezett vízcsere javítja halaink életminőségét. Még a legprofibb szűrőrendszer sem annyira hatékony, mint a víz tisztára való cserélése - derül ki a Fressnapf cikkéből. Részletek »

Mit tehetünk, ha unatkozik a papagáj?

Madár » Gondozás

A papagáj unalmában akár öncsonkításba is kezdhet, tépni kezdi a tollait. Mit tehetünk azért, hogy ezt elkerüljük? A legfontosabb, hogy keressük meg számára a megfelelő társat - írja honlapján a Papagájvilág Alapítvány. Részletek »

Európa egyik legősibb lófajtájával gyarapodott a debreceni állatkert

Lovak » Lófajták, lótenyésztés

Két shetlandi póni kanca érkezett Debrecenbe, így mostmár ezzel az ősi lófajtával is találkozhatnak a látogatók. Részletek »

Mindenkinek nehéz az iskolakezdés... \

Háziállat TV » Egyedi esetek

Nem megy könnyen a beilleszkedés az alábbi cicáknak sem... Vicces két perc:)Részletek »

Hogyan tápláljuk a vörösfülű ékszerteknőst helyesen? \

Terrárium » Gondozás

Manapság egyre többen tartanak vörösfülű ékszerteknőst (Trachemys scripta) házi kedvencként és sajnos, egyre többen betegszenek meg közülük a helytelen táplálás következtében.Részletek »

Hogyan viselkedik a tengerimalac velünk és társaival? \

Kisemlős » Gondozás

A tengerimalacok alapvetően barátságos, kedves, nyugodt állatok. Emellett kommunikatívak is nemcsak társaikkal, hanem velünk, gazdikkal szemben is.Részletek »

Mongol futóegér: örökmozgó és barátságos \

Kisemlős » Kisemlős fajok

A mongol futóegér (Meriones unguiculatus) nagyobb, mint egy egér és kisebb, mint egy patkány. A kifejlett állat testhossza akár 15 cm is lehet. Farka 13-15 cm hosszú.Részletek »

Egyszerre három arafióka született a Debreceni Állatkertben

Madár » Díszmadarak

Eddig még nem volt rá példa, hogy egyszerre 3 arafióka szülessen a Debreceni Állatkertben, így a látogatók a Debreceni Állatkert és Vidámpark történetének legnagyobb, összesen már tizennégy egyedből álló ara állományával találkozhatnak - írják közleményükben. Részletek »

Kutyafajták, amiknek nem hullik a szőre

Kutya » Kutyafajták

Az allergiásoknak sem kell lemondaniuk a kutyatartásról, mert már léteznek hipoallergén kutyafajták, amelyeknek nem hullik a szőre. Részletek »

A világ legdrágább macskafajtái

Macska » Macskafajták

Cikkünkben összegyűjtött macskafajták nem feltétlenül a legszebbek, vagy a legokosabbak, de mindenképp a legdrágábbak. Ezekért a macskákért tulajdonosaiknak jó mélyen kell a zsebükbe nyúlni és akár éveket is várniuk kell, ha a legjobb tenéyszetekből akarják megvásárolni őket. Részletek »

Rejtélyes betegség öli meg a kutyákat Norvégiában

Kutya » Betegség, gyógyítás

Több tucat áldozata van Norvégiában egy rejtélyes betegségnek. Egyelőre nem tudni mi okozza a hányással, hasmenéssel járó halálos betegséget - számol be róla a CNN. A Magyar Ebtenyésztők Országos Egyesületeinek Szövetsége arra figyelmeztet, hogy senki ne utazzon kutyájával Norvégiába vagy a környező országokba. Részletek »

Szuper kutyás programok a VII. Örökbefogadott Állatok Napján

Kedvencem » E-mailen érkezett

A szaporítók elleni harcnak szentelték a szervezők az idei, VII. Örökbefogadott Állatok Napját, ahol nemcsak hasznos tudnivalókkal, hanem élményekkel is gazdagodhatnak a résztvevők. A rendezvényre szeretettel várják az érdeklődőket szeptember 14-én, szombaton, 10.00 és 15.15 óra között a Népligetben, a Planetárium mögötti területen. Az Illatos úti ebtelepet támogató Doktorok az Állatokért Állategészségügyi Alapítvány (DOKTA) szervezésében, a Kőbányai Önkormányzat támogatásával megvalósuló, izgalmas bemutatókkal is kecsegtető rendezvény célja, hogy az örökbefogadás ösztönzésén kívül bővebb ismeretekkel lásson el a helyes állattartással kapcsolatban is. Részletek »

Magyar vizsla-emlékérmét bocsát ki a jegybank

Kutya » Kutyafajták

Emlékérmét bocsát ki Magyar vizsla megnevezéssel a Magyar Nemzeti Bank az Országos Vadásznap alkalmából, valamint új, a magyar pásztor- és vadászkutyafajtákat bemutató sorozatot indít.     Részletek »

Mire kell figyelni, ha megműtik kedvencünket

Kutya » Betegség, gyógyítás

A Délpesti Állatgyógyásztai Központban rengeteg műtét végeznek naponta, összefoglalták mire kell figyelniük a gazdiknak a műtét előtt és után. Részletek »

Szombat ismét a Rákosi Vipera Napja

Kedvencem » Hol nem volt...

2019. szeptember 7-én hazánk legveszélyeztetettebb gerincesére, a rákosi vipera védelmére hívják fel a figyelmet a nyíregyházi Sóstó Zoo-ban és a Szegedi Vadasparkban. Az érdeklődők megismerhetik, hogy mik azok a könnyen azonosítható morfológiai jegyek, ami alapján megkülönböztethetjük a viperákat az ártalmatlan siklóktól, illetve megismerkedhetnek eme ritka fajunk megvédésére tett erőfeszítésekkel is. Részletek »

Hogyan szoktassuk le a kiskutyát arról, hogy harapdálja a kezünket?

Kutya » Viselkedés

Egy kiskutya alaposan megcsócsál szinte mindent, amit csak ér maga körül. Nem csoda, hiszen a kisgyerekekhez hasonlóan ő is a szájával, nyelvével, fogaival térképezi fel az őt körülvevő világot.Részletek »

Vajon frontérzékeny a háziállatod? \

Állati trendi » Olvasnivaló

Nemcsak az emberek, hanem az állatok is nehezen viselik az időjárás szélsőséges megnyilvánulásait, akár hőmérsékletről, páratartalomról vagy légmozgásról legyen szó. Mit okoz náluk a fronthatás?Részletek »

Állatkertek éjszakája 13 helyen ma éjszaka!

Ace Ventura » Állat és ember

Ma este rendezik meg az Állatkertek éjszakája programsorozatot az ország tizenkét településének tizenhárom állatkertjében, vadasparkjában, állatos bemutatóhelyén.Részletek »

Rendhagyó videós sajtóközlemény Alfitól: 300.000 kutyának nincs hova hazamennie \

Ace Ventura » Állatvédő

Rendhagyó, videós sajtóközlemény Alfitól, egykori menhelyi kutyától, akinek gondolatait Kamarás Iván tolmácsolásában hallhatjuk.Részletek »

Bejelentkezés