Macska ivartalanítási akciók 2019-ben

Macska » Betegség, gyógyítás

Mivel a macskák ivarzása Magyarországon nagyjából márciustól októberig tart, a szezon előtt érdemes a beavatkozást elvégezni, a nem kívánt vemhesség és a párzással járó veszélyek (verekedés, kóborlás, fertőző betegségek) elkerülésére és megelőzésére. Folyamatosan gyűjtjük azon állatorvosi rendelőket, és állatbarát szervezetek, akik ivartalanítási akciót hirdetnek cicáknak 2019 évre.Részletek »

Európa egyik legváltozatosabb állatkertje a budapesti!

Állati trendi » Olvasnivaló

A Fővárosi Állat- és Növénykert az új év kezdetekor megtartott népszámlálás szerint összesen 856 faj 8807 egyedét, ezzel Európa egyik legváltozatosabb állatgyűjteményét mutatja be a közönségnek.Részletek »

A sebes pisztráng állt nyerése, mégis keszeg lett 2019 hala

Akvárium » Édesvízi fajok

A vörösszárnyú keszeg győzelmét hozta a Magyar Haltani Társaság hagyományosan meghirdetett év hala közönségszavazása annak ellenére, hogy a végeredményt valaki a sebes pisztrángra szabálytalanul leadott nagyszámú szavazattal próbálta befolyásolni.Részletek »

Foltos szalamandra az év kétéltűje 2019-ben

Terrárium » Kétéltű fajok

Hűvös erdeink egzotikus megjelenésű kétéltűjét, a foltos szalamandrát választotta a MME Kétéltű- és Hüllővédelmi Szakosztálya az év kétéltűjének 2019-ben. Hazánk egyik legtetszetősebb, rendkívül fotogén kétéltűjére napjainkban számos veszély leselkedik.Részletek »

Siker: 7 millió forint értékű adomány érkezett a vidéki menhelyen élő kutyáknak \

Ace Ventura » Állatvédő

Magyarországon ritkán van példa arra, hogy a vidéki menhelyek komolyabb anyagi támogatásban részesülnek. Nyáron indult el a Cofidis Magyarország Kutyaszemmel programja, mely egyaránt támogatja a gazdás és a menhelyen élő kutyákat, valamint a menhelyeket. Idén a közösségi adományozással együtt több, mint 7 millió forint gyűlt össze a menhelyi kutyák megsegítésére.Részletek »

Téli lótartás - figyelj a takarmányozásra

Lovak » Lovak takarmányozása

A téli hideg nemcsak emberi áldozatokat szed: akár a lovak is megfagyhatnak a fűtetlen istállóban. Bőséges táplálékkal és a hideghez való szoktatással megóvhatjuk őket. Részletek »

Mivel segíthetjük a gólyákat átvészelni telet?

Madár » Gondozás

Meglepő látvány a havas mezőn élelem után kutató gólya, de az elmúlt években egyre gyakrabban találkozhatunk áttelelő példányokkal Magyarországon.Részletek »

A róka és a kutya igaz barátsága

Kedvencem » E-mailen érkezett

Tinni a kutya és Sniffer (Szimat) a róka igaz barátok, kölyökkoruk óta együtt játszanak és együtt szimatolnak a norvég erdőkben.Részletek »

A nyúl tartása lakásban: a nyúlketrec berendezése

Kisemlős » Gondozás

A nyulak házi kedvencként való tartása a 90-es években vált nagy divattá az Egyesült Államokban, és onnan terjedt el a világ más országaiba.Részletek »

Tanuljunk macskául! Cicaszótár kezdőknek és haladóknak 2. rész

Macska » Viselkedés

Mikor dorombol a macska? És miért sötétedik el a tekintete játék közben? A macskákat néha nehéz megérteni, de nem lehetetlen. Itt a cicaszótár 2. része.Részletek »

Hogyan tartsunk jól zebrapintyet? \

Madár » Díszmadarak

Hazánkban a hullámos papagáj után a zebrapinty a leggyakrabban tartott szobamadár. A nem kellő gondossággal összeállított tenyészpároknak gyakran kel ki tollhibás, lábhibás, csőrhibás utódja, ami egyértelműen a szakszerűtlen tenyésztés következménye. Részletek »

Hogyan neveljük, tanítsuk a kiskutyát? - 3 fontos szakasz

Kutya » Gondozás

Mikor kezdjük el a kölyökkutya nevelését? Ha mód van rá, akkor a születésétől! És bár élvezetes dolog, azért nagy felelősség is egy kölyök tanítása, nevelése. Ezért fontos tudni, hogy mire figyeljünk oda, és mit kell feltétlenül megtennünk, ha kiskutya kerül a házhoz. Részletek »

Szeretnél kígyót háziállatként?

Terrárium » Gondozás

Először is el kell oszlatnunk azt a tévhitet, miszerint a kígyók gonosz csúszó-mászó teremtmények. Úgy tűnik, hogy még a kígyók fokozott megismerése ellenére is fennmaradt ez a gondolat. Kellő óvatossággal kiválóan tarthatók otthon. Részletek »

Ocelot: Dél-Amerika csodás vadmacskája \

Nagyemlős » Egzotikus fajok

Az ocelot (Leopardus pardalis)hiúz méretű, kecses nagymacska. Gyönyörű bundája miatt a mai napig előszeretettel vadásszák. Az üldöztetésének köszönheti a háziasítását, de megtartotta pár "vadmacskás" jellemvonását is. Lássuk hogyan él vadon és szabadon! Részletek »

Ehet a kutya csontot? \

Háziállat TV » Kutya az állatorvosnál

A kutya örül a csontnak! – hát persze, de csak eleinte, és nem minden csontnak. Vannak rossz csontok, amik megbetegíthetik ebünket.  Részletek »

Nyírfacukor (xilit) mérgezés kutyáknál: akár egy rágó is ölhet! \

Kutya » Betegség, gyógyítás

Miért van az, hogy a kutyákat megöli a xilit (nyirfacukor), az embereket meg nem?Részletek »

Bizonyított: az elhízott kutyák rövidebb életűek

Kutya » Táplálkozás

Rövidebb ideig élnek az elhízott kutyák, mint normális testsúlyú társaik egy brit kutatás szerint.Részletek »

2019 év madara: a gólyatöcs

Ace Ventura » Állatvédő

A szavazásban győztes gólyatöcs, egyik szép régi nevén - a székigólya, hosszú lábával és csőrével, fekete-fehér színével valóban miniatűr fehér gólyához hasonlít. Részletek »

Háziállat.hu 2018 Toplista: kutyák, macskák, kisemlősök

Állati trendi » Olvasnivaló

A Háziállat.hu magazin több mint 2 millió látogatója 2018-ban az alábbi társállatokat választotta kedvenceknek. Kutya, macska, és kisemlős toplista következik.Részletek »

Tippek és tanácsok félős négylábúaknak szilveszter napjára

Kutya » Gondozás

A szilveszter a féktelen szórakozás, az öröm éjszakája! De vajon mindenkinek? Sok állattartó rettegve várja az év utolsó napját, mert kedvence számára az maga a rémálom. Dr. Mátray Árpád állatorvos minden négylábú páciensének szeretné megkönnyíteni ezt az időszakot, most pedig mindenkinek elárulja, hogyan vészeljük át a leghangosabb estét egy érzékeny kiskedvenccel.Részletek »

Még a rókák is imádják Bécset

Állati trendi » Olvasnivaló

Bécs a legélhetőbb város – ezt gondolhatják az osztrák főváros körüli erdőben élő rókák is, ugyanis egyre többször jelennek meg Bécs belterületein is. Az utóbbi öt évben összesen 1.100 alkalommal tűntek fel a város egyes pontjain.Részletek »

A karácsony és a nyuszi: figyeljünk a veszélyforrásokra \

Kisemlős » Gondozás

Karácsonykor persze a nyuszi sem maradhat ki a lázas készülődésből, felfordulásból. Ami nem baj, csak figyeljünk tapsifülesünkre!Részletek »

A drón késztette menekülésre a több százas szarvascsordát

Nagyemlős » Egzotikus fajok

Drónnal készült lélegzetelállító videofelvételt tett közzé a világhálón a napokban egy videós, amelyen több száz szarvasból álló menekülő csapat látható. Mivel a vad nappal általában nem mozog, a mostani menekülésre valószínű, hogy a drón okozta emberi zavarás késztette a csapatot.Részletek »

Kaukázusi juhász határozatlan embernek nem való

Kutya » Kutyafajták

A kaukázusi juhászkutya egyik tökéletes bizonyítéka Darwin természetes szelekcióról alkotott elméletének, miszerint a természetben a legerősebb és legalkalmazkodóbb egyedek élik túl vetélytársaikat és adják tovább genetikai örökségüket.Részletek »

Első találkozás a hóval: így örül a kutya, macska, görény \

Háziállat TV » Egyedi esetek

Nem csak a gyerekek számára nagy öröm az év első hóesése, kutyáink, macskáink, sőt még akár a vadászgörény is hasonlóan örülnek a fehér hótakarónak. Videó és néhány hasznos tanács!Részletek »

Szeparációs szorongás: amikor a kutya fél egyedül

Kutya » Viselkedés

Amikor egy kutyának hiányzik gazdája, elhagyatottnak érzi magát, és hihetetlen ostobaságokra képes. A szeparációs szorongásban szenvedő kutyák nem viselik el az egyedüllétet, és ezt miden lehetséges módon gazdájuk értésére adják. Részletek »

A tengeri teknősök minden fajában találtak mikroműanyagot

Ace Ventura » Állat és ember

A tengeri teknősök minden fajában találtak mikroműanyagot a kutatók, akik két óceán és egy tenger mind a hét faját, több mint száz egyedet vizsgáltak meg - írta a Phys.org.Részletek »

Kutyabarát karácsonyi vásár: Tegyünk együtt a menhelyi kutyákért!

Ace Ventura » Állatvédő

A #adjegyötöst kihívás teljesítésével vagy pénzadományozással most a menhelyi kutyákat is lehet segíteni! A kezdeményezés mögött a Kutyaszemmel program közösségi kampánya áll, amelyhez már a sztárok közül többen is csatlakoztak.Részletek »

Lepkehernyó, mint háziállat? Csoda pár hónap alatt! \

Terrárium » Ízeltlábú fajok

A madagaszkári bikaszemes lepkét testközelből figyelhetjük meg hogyan lesz a hernyóból gyönyörű pillangó. Vettünk 10 darabot, hogy kipróbálhassuk!Részletek »

Élt valaha unikornis a Földön?

Állati trendi » Olvasnivaló

A modern ember idejében is élt még a szibériai unikornis, egy kihalt orrszarvú faj, amely legalább 39 ezer évvel ezelőttig létezett, azaz jóval tovább, mint azt eddig vélték.Részletek »

Bejelentkezés