Demény, az első számú magyar celEbvizsla

5
Demény, az első számú magyar celEbvizsla
Kutya-e a vizsla? Létezik a Kóborok Köztársasága? Van menekvés a macskamaffia elől? Hogyan mentsd a májadat, ha liba vagy? És természetesen a legfontosabb: van-e szerelem a kukaborogatás árnyékában? Kalandos road movie kutyaszemmel!

Demény vagyok. Kötsög. Diktátor. Vizslablogger és véleményvezér. Gazditréner, Kutya-Életvezetési Tanácsadó. Celeb. Mém. Ikon. - mutatkozik be Facebook oldalán.

 

demeny1

 

Demény, az első számú magyar celEbvizsla, egyben a legsikeresebb négylábú író és véleményvezér felfedi izgalmakban bővelkedő korai kalandjait, melyek a boldog, gazdis élethez vezettek. Töpihalomnyi filozofikus kérdésre keresi és persze meg is adja a választ: Kutya-e a vizsla? Létezik a Kóborok Köztársasága? Van menekvés a macskamaffia elől? Hogyan mentsd a májadat, ha liba vagy? És természetesen a legfontosabb: van-e szerelem a kukaborogatás árnyékában? Kalandos road movie kutyaszemmel! Imádni fogod. ALAP.

 

demeny

 

Játssz a háziállat.hu kvízjátékán és nyerd meg a könyvet>>

A válaszokban segítségedre lehet Demény Facebook oldala>>

Itt egy részlet:

“- Te Simon, és messze van az a város-dolog? – kérdeztem újdonsült sün haveromtól.

– Mindig meglep, milyen eszetlen vagy te, Demény! Azt hittem, a vizslák okosak. Te lehetsz a kivétel. – válaszolta nem túl kedvesen.

– A városban vagy most is, vagy legalábbis olyasmi ez is. Minden kis földdarab a talpad alatt a városhoz tartozik. Csak az, ami a kerítésen kívül van, az ennél sokkal nagyobb és sokkal izgalmasabb hely. Ez a kert, amiben élsz egy pici szelete annak a hatalmas kukacos almának, ami a világ.

A kukacos alma nem nagyon hozott tűzbe, de addig már sokat álmodoztam arról, hogy új szagokat ismerek meg, új helyeket pisilek le. Nem is beszélve az új ízekről. A csirkefejek sajnos megszokottá váltak esténként, teljesen slank kamaszkutya lettem, leolvadtak rólam a babahájak, mintha sosem léteztek volna. Nem mondom, hogy nem voltam eszeveszettül csinos, de sajnos, soha senki nem látta. Csak Sün Simon.

– Meg akarom nézni azt a helyet, a várost! Csak nem tudom, hogy juthatnék ki innen.

Sün Simon hosszasan nézte a kis fekete pöttyöt az orra hegyén, majd így szólt:

– Áss alagutat!

– Már próbáltam. GazdiPasi mindig betemette, a dög.

– Ugorj át a kerítésen!

– Megvolt. Fennakadtam. Fájt.

– Rágd el a rácsot!

– Nem megy. Fáj tőle a fogam.

Sün Simon elhallgatott, és én is elmerültem a saját gondolataimban. Álmodozni kezdtem. Hogy a város császára vagyok, és mindenki imád. Ahogy végigmegyek az utcán, megbámulnak a kétlábúak, a hentesnél pult alól kapom a sonkát, és mindenki simogat, ölelget és szeret. Egy olyan életről álmodoztam, amilyet egy vizsla megérdemel, mikor Sün Simon így szólt:

– És ha csak egyszerűen kisétálnál a kapun, mikor nyitva van?

Kisétálni. Ez még sosem jutott eszembe. Fura, talán ennek a pici lénynek nagyobb az agya, mint a feje?”

 

Ha nem csak kutyaFun vagy, ismerd meg Puszi,Erzsi történetét is >>

értékelés