Marley and mi - egy kutyás család története

Marley and mi - egy kutyás család története
Mire észbe kapnak, Marley 80 kilós, egy megállíthatatlan bulldózer pusztító erejével bíró labradorrá növi ki magát. Szívós munkával átrágja magát falakon és ajtókon... 

marley-and-mi
A New York Times bestsellere, egy fiatal család és elképesztően bolond kutyájuk feledhetetlen, igaz története.

John és Jenny közös életük küszöbén állnak. Fiatalok, szerelmesek, van egy tökéletes kis házuk, és semmi gondjuk a világon. Aztán magukhoz vesznek egy kiskutyát, Marleyt, egy izgő-mozgó sárga kis szőrgombócot.

Az életük ettől kezdve már sohasem lesz a régi... Mire észbe kapnak, Marley 80 kilós, egy megállíthatatlan bulldózer pusztító erejével bíró labradorrá növi ki magát. Szívós munkával átrágja magát falakon és ajtókon, tetőtől talpig benyálaz minden vendéget, női alsóneműket lopkod, és megeszik csaknem mindent, ami az útjába kerül, beleértve a kanapékat és az elegáns ékszereket is.
A kutyaiskola nem segít - Marleyt rövid úton eltanácsolják. Még az állatorvos által felírt nyugtatók is csődöt mondanak.

Marley ugyanakkor csupa szív. Viselkedéséhez hasonlóan szeretete és lojalitása sem ismer korlátokat. Megosztja gazdáival az első terhesség örömteli izgalmát, majd a szívettépő fájdalmat, amikor a várakozás tragédiába torkollik. Ott van velük, amikor végre gyerekzsivaly tölti be a házat, majd amikor egy tizenhét éves lány hátborzongató sikolya hasítja ketté az éjszakát. Sikerül lezáratnia egy szabadstrandot, és még egy egész estés tévéfilmben is szerepet kap.

Boldog és esztelen ámokfutásai során számtalan rajongót és ellenséget szerez magának. Rendíthetetlen hűségéhez és odaadásához azonban mindvégig nem férhet kétség, még akkor sem, amikor gazdái már-már úgy érzik, feladják. Marley mellett megtanulják, hogy a feltétlen szeretet sokféle formában létezik, és lassan rájönnek, melyek a legfontosabb dolgok az életben.
Vajon segíthet-e egy igazi rosszcsont kutya az embereknek rálelni a boldogság kulcsára?
Csak kérdezzék meg Groganékat!

marley-and-me


John Grogan (a családfő) újságíró Pennsylvaniában, ahol saját rovata van a Philadelphia Inquirernél, és felelős kiadója volt Rodale Organic Gardening magazinjának. Korábban riporterként, irodavezetőként és rovatvezetőként dolgozott michigani és floridai lapoknál.
Munkájával számtalan díjat nyert, köztük az Amerikai Országos Sajtóklub Fogyasztói Újságíró Díját. Egy erdős domboldalban lakik Pennsylvaniában feleségével, Jennyvel, három gyermekükkel és egy Gracie nevű, meglepően nyugodt labradorral.

www.marleyandme.com

Könyvmolyképző Kiadó (Minerva Nova Kft.)
A könyv már a nyomdában van, hamarosan kapható lesz a nagyobb könyvesboltokban!

értékelés