Akvárium

Guppi lebeg a víz tetején

kategória Akvárium
Jelleg Viselkedés
Kérdező bambibambi

Kérdés

Kedves Dr. Úr/Hölgy!

December közepén kaptam születésnapomra egy 25L-es akváriumot. Van két guppim, két zebradánióm, és két neonhalam! A lány guppival lenne a probléma... Kb. egy hete nagyon sokat lebeg a víz tetején, eleinte még evett, de kb 2 napja nem is nagyon eszik! A farkúszója lefelé áll, nem nagyon úszik, csak ritkán, de akkor is olyan, mintha nem lenne ereje, és felviszi az áramlat a felszínre! Arra gondoltam talán nem kap elég oxigént, azért van a felszínen, de megy a levegőztető éjjel-nappal! Nem tudom mi lehet a baja! A fotók kb 1 hete készültek, akkor is a vízfelszínén volt, de a napokban már teljesen legfelül lebeg! (a párja próbálja is felvidítani :) Válaszát előre is köszönöm! Üdvözlettel: Zsombok Éva

Válasz

Lehet hogy felszaporodott a káros bomlástermék az akváriumban. Bár nincs sok halad, de a viz is kevés (nagyobb akvárium kellene vagy kevesebb hal). A gyors vízcsere jó megoldásnak tűnik, ma, és holnap is 30 %-ot. Vigyázz a vízhőmérsékletre, és ha nincs időd állni hagyni a vizet, tegyél bele valami klórmegkötőt. És sót, 10 literbe egy csapott evőkanálnyit. Ez egyébként is jó a guppiknak.
És próbálj meg venni Sera toxivecet, nem használtam még, de pont ilyen krízishelyzetekre ajánlja a gyártó. Reméljük tényleg olyan jó, mint mondják.

Vissza a kategória többi kérdéséhez »
Vissza a többi kérdéshez »