Akvárium

Miért puha a sárgafülű ékszerteknősöm páncélja?

kategória Akvárium
Kérdező Nagyandaras
Szakember Beloberk István

Kérdés

Tisztelt Dr.Úr/Nő az lenne a kérdésem, hogy kell-e állatorvosi segítség a teknősöm hat éves fiú sárgafülü ékszer teknős nagyon érzékeny a páncéljára nem is tudok normálisan hozzá érni mert bevadul és elkezd gyorsan úszni és kicsit úgy érzem mintha puha lenne neki de nem igazán tudom vigyem el esetleg állatorvoshoz? Továbbá megkérdezném, hogy az baj e ha vízkőves a víz mert nálunk eléggé kemény szokott lenni.

Válasz

Ha puha a páncél akkor sérülékenyebb és nehezebben védekezik a gombás betegségek ellen. A puha páncél legtöbbször valamilyen tartási hiba következménye. A legnépszerűbb hüllőfajok is igénylik a jólétükhöz szükséges környezetet és táplálékot, ha ez nincs meg akkor a gyógykezelés sem segít. Ellenőrizze hogy a fajnak megfelelő körülmények rendben vannak-e és nézesse meg az állatot orvossal, aki célzott kezelést tud adni.

Az ékszerteknősöknél nagyon fontos a megfelelő táplálás és kalcium ellátás, táplálékának 90-95%-át egész (csontos) kishalak alkossák! Ezen kívül kaphatnak vízicsigát, vízinövényeket. A fiatal és lábadozó teknősök vize kb. 28 C fokos legyen. Vízkő ellen legközelebb legegyszerűbb ecetet használni.

 

 

 

 

 


Vissza a kategória többi kérdéséhez »
Vissza a többi kérdéshez »