Kisemlősök

Aranyhörcsögeink meghalnak minden ok nélkül. Frontváltozás az oka?

kategória Kisemlősök
Jelleg Egyéb
Kérdező Lendzsy

Kérdés

Kdves Dr. Háziállat!

Körülbelül tavaly tavasz végén vettem két aranyhörcsögöt, egy hímet és egy nőstényt. Június-július környékén született kishörcsögük is. 10 született, de kettő nem élte túl a reggelt. A maradék 8-ból csak 4-et elvittek, maradt 4. Felnőttek, kicsivel több, mint fél évesek, és meghalt az egyik minden ok nélkül, eltelt kb. 2 hónap, és tegnap meghalt az egyik szintén minden ok nélkül, és ma az apjuk dobta fel a talpát. Mondjuk az apjuk öreg volt már. Lehet, hogy hatással van rájuk a hirtelen frontváltozás? (a szülők nem voltak testvérek)

nagyon szépen köszönöm!

Válasz

Kedves Érdeklődő!

Sajnos nehéz megmondani, hogy pontosan miért pusztultak el. Valószínűleg genetikai problémájuk volt, ami kívülről nem látható. Ez sajnos akkor is bekövetkezhet, ha a szülők nem voltak testvérek. A mai hörcsög-tenyésztői társadalom óriási többsége nem igazán (egyáltalán nem) figyel a rokoni kapcsolatokra.

ki pedig mégis igyekezne, a több generációs beltenyésztett problémákkal sajnos nem tud mit kezdeni, ahogy az Önök esetében is alakult. Sajnálom, hogy nem tudok ennél pontosabb választ adni.

Üdvözlettel: Rózsa Nikoletta

Vissza a kategória többi kérdéséhez »
Vissza a többi kérdéshez »