Kisemlősök

Aranyhörcsögöm szeme begyulladt. A kamilla segíthet?

kategória Kisemlősök
Jelleg Viselkedés
Kérdező Eni

Kérdés

Kedves Szakértő!

Az aranyhörim állapotam még súlyosbodott. Tegnaptól bevannak dagadva a szemei amit kammilla teával törülgetek. Csak alszik,nagyon kedvetlen,étvágya sincs, az oldala kicsit beesett.Úgy látom,mintha púpos háttal erölködne és mindig a fejét vakarja és ott mosakodik is. Ürülék nincs a ketrecbe. Mi lehet az oka? Sajnos állatorvoshoz nem tudom vinni. Kammilla teától rendbe jön a szeme? Kérem válaszoljanak Nagyon fontos ,

Köszönöm, Eni

Válasz

Kedves Eni!

Így látatlanban sajnos nem lehet pontos diagnózist felállítani, csak állatorvos tudja megmondani pontosan mi a probléma, és hogyan lehet kezelni. Mi sajnos csak tanácsot tudunk adni! A leírás alapján két dologra tudok gondolni. Az egyik, a középfül gyulladása, Ciloxan - emberi vényköteles szem- és fülcsepp - cseppekkel meg lehet próbálni kezelni, ezt a szemébe is lehet cseppenteni.

Ha ez a probléma oka, a kezelést megkezdve 3-4 nap után javulás várható (maximum 1 hétig, naponta 2x /reggel és este/ mindkét fülbe és szembe cseppentve). A másik pedig a daganat. A leírás alapján ezt tartom valószínűbbnek, viszont ez esetben sajnos az állatorvos sem tud segíteni a kisállaton. De biztosat csakis az az állatorvos tudna mondani, aki megvizsgálja a hörcsögöt!

Üdvözlettel: Rózsa Nikoletta (Nitta)

Vissza a kategória többi kérdéséhez »
Vissza a többi kérdéshez »