Kisemlősök

Maradhatnak-e egy ketrecben a dzsungáriai törpehörcsögök?

kategória Kisemlősök
Jelleg Viselkedés
Kérdező Ritma

Kérdés

Tisztelt dr.Úr! Korábban sikerült egy pár dzsungáriai hörcsögöt vennünk, ahol utódok is születtek. Az állatot szét lettek szedve, az anyával maradt az egyik lánya. De mire kitapasztaltam az állatok nemének megállapítását, sajnos egy fiú is, akit lánynak hittem, egy darabig a lányokkal volt. Most azt tapasztalom, hogy az anyuka fészket készít..valószínű, h vemhes lett. De lehet, h a másik is az. A kérdésem az lenne, hogy a két nőstényt hagyhatom egy ketrecben? Valamint méretileg mekkora ketrecet javasol egy állatnak? Köszönöm válaszát.

Válasz

Üdvözlöm! A két nőstény semmiképp se maradhanak együtt. Mindenképp külön kellene tenni, mert tragikus kimenetele is lehet. Egy hörcsög minimum mérete 60x50 es hely azaz 3000cm2. Mivel a hörcsög magányosan élő állat és természetben is csak szaporodás alkalmával találkoznak, ezért se a tesók se a szülő egynemű kölykökkel sem lehetnek együtt.

Minimum 20cm átmérőjű kerékre lenne szüksége, ami zárt futófelületű. De amíg lehet, hogy vemhes vagy ha már megvannak a picik a kereket ki kellene majd venni tőle/tőlük.

https://horcsoginfo.000webhostapp.com/Elhelyez%C3%A9s/ Ez az egyetlen normális magyar nyelvű weboldal, amin hiteles információk vannak. Nézd át. Illetve van egy fb csoport, ha tudsz lépj be. "Hörcsög imádok :)" néven van fent. Ott is sok segítséget kaphatsz és akár az utódoknak is segitünk gazdát találni.

Ideális ketrec hörcsögöknek

Hím és nőstény hörcsög nemének megkülönböztetése

hörcsögöm lefialt! Mit tegyek?

Vissza a kategória többi kérdéséhez »
Vissza a többi kérdéshez »