Kisemlősök

Köhög az egerem

kategória Kisemlősök
Jelleg Egyéb
Kérdező ANDEE1022

Kérdés

A nőstény japán táncolóegerem néhány napja köhögő hangot ad ki szinte másodpercenként! Nem tudom mi baja lehet, ebben kérném a segítségét. Van rá valami otthoni gyógymód? Mert a lakóhelyemen nem vállalják az állatorvosok a kezelését. SÜRGŐS VÁLASZ KELLENE!

Tünetei: A bundája fakó, csapzott lett, és nem olyan élénk, mint régen. A köhögő, szinte kattogó hang kiadásakor sokszor erőlködés látszik rajta, néha a nyelvét is kidugja. Ilyenkor kicsit megmerevedik az egész teste. A kimerültségtől már érezhetően lesoványodott. Iszik és eszik is, de az evés eléggé lassan megy. És nagyon bújóssá vált, szinte csak kézben szeretne lenni (eddig ez nem volt jellemző rá). Remélem tud segíteni... Előre is köszönöm!

Válasz

Kedves Hörcsög Gazdi!

Két dolog miatt köhöghet az egér. Először vizsgálják meg a forgácsot, hogy nem túl poros-e, mert lehet allergia. Ha van rá esély, hogy megfázott, akkor oregánóból és kamillából (1-1 enyhén púpos teáskanálnyit) 1 deci vízzel leforrázzuk. Ezt adjuk 2-3 napon keresztül, ha erősebb a megfázás maximum egy hétig, utána 1 hét szünet.

Ezt a teát csak estére adjuk, ilyenkor aktívak és többet isznak, viszont, ha folyamatosan ezt kapnák, nagyon leterhelné a májukat. Remélem sikerrel járnak és kinyomozzák a problémát.

Ha nem múlik, irány a kisállat specialista állatorvos: grafdoktor.hu

Vissza a kategória többi kérdéséhez »
Vissza a többi kérdéshez »