Kisemlősök

Hím hörcsögöm a nőstény halála óta rágja a rácsot, miért csinálja?

kategória Kisemlősök
Jelleg Viselkedés
Kérdező Eni

Kérdés

Üdv.!

Van 1 másfél éves hím aranyhörim. A párjával fél évig voltak együtt, ugyanis a nőstény öregebb volt. Jól kijöttek, de a nőstény sajnos szépen megöregedett és elpusztult. Amikor még együtt voltak a hím csak ritkán rágta a rácsot. A nőstény halála óta ( 6 hónap eltelt) minden nap rágja a rácsot .

Nagy terráriuma van , felül csöves,van kereke, ételkiegészitő lerágó,rendes magvak , friss gyümi , itató, és minden nap kiveszem labdázni vagy szabadra a szobába,ha vissza teszem is rág.Mindene megvan de akkor is rág, Miért van ez ? Csak a fogait koptatja? És észrevettem ,hogy a körmei is elég hosszúak, mit lehet vele csinálni? Köszönöm :)

Válasz

Kedves Érdeklődő!

Valószínű, hogy unalomból rágja, próbálkoztak már toalettpapír-gurigával? Nálunk is voltak ilyen problémák, de a gurigáért cserébe lemondtak a rácsról, viszont sok gurigát "elfogyaszthatnak". A karmokat nagyon nehéz vágni a pici méret miatt, meg lehet kérdezni egy állatorvost, hogy levágná-e. Mi magunk vágtuk a szükséges esetben, de elég óvatosan kell vágni, nehogy megsérüljön a karom beidegzett része. Csak abban az esetben vágtuk, ha már jelentősen visszahajolt a karom, a hosszabbat könnyebb is vágni, amíg nem volt muszáj, addig nem vágtuk.

Üdvözlettel: Rózsa Nikoletta (Nitta)

Vissza a kategória többi kérdéséhez »
Vissza a többi kérdéshez »