Kisemlősök

Hörcsögöm háta púpos és a szeme is csukva van

kategória Kisemlősök
Jelleg Egyéb
Kérdező Bencc98

Kérdés

Kedves Dr.Háziállat!

Van egy 5 hónapos aranyhörcsögöm és tegnap olyan tüneteket vettem rajta észre , hogy a szemét csak egy kis résen tartja nyitva (hunyorít) és szaggatott a járása pupus lett a háta. Én arra gondotam hogy ez LCM vírustól lehet-e ? ugye ebből kigyógyul ? pontosan ez milyen betegség ?

köszönöm!

Bence

Válasz

Kedves Bence!

A leírtak alapján nem tartom valószínűnek az LCM-et, főleg ha nem előző nap érkezett a hörcsög egy rossz higiéniájú tenyészetből/kisállat kereskedésből. A tünetek sokkalta inkább hasonlítanak az idős hörcsögöknél jellemző végelgyengülésre (sajnos feltételezett kor ide, vagy oda).

Remélem mégsem lesz igazam, de ilyenkor javíthat a helyzeten (akár LCM akár gyengülés az ok), ha sok folyadékot kap! Esetleg éjszakánként - mivel ilyenkor aktívak - az itatóvizét cseréld ki oregánó teára (1 tk oregánót 1 dl forrásban lévő vízbe kell tenni, ez után elzárni alatta a lángot, és 10 percig hagyni kell állni. Szűrd le a teát, és tedd a hörcsög itatóedényébe, a szűrletet - esetleg kevés teával "lazítva" tedd egy etetőedénybe, és ezt is nyugodtan add a hörcsögnek). Van olyan hörcsög, amelyik csak a tea sűrűjét fogyasztja el, míg más hörcsögök, csak a folyadékot isszák. Minden nap friss teát kell készíteni, mert a hatóanyaga 12 óra elteltével már nem olyan erős. A kúrát pedig maximum 7 napig lehet folytatni. Remélem ez a kúra segíteni fog a hörcsögöd helyzetén, és hosszú, tartalmas élete lesz! :)

Üdvözlettel: Rózsa Nikoletta

Vissza a kategória többi kérdéséhez »
Vissza a többi kérdéshez »