Kisemlősök

MI lehet a hörcsögöm szemével?

kategória Kisemlősök
Kérdező kicsicsiga

Kérdés

Tisztelt Szakember!

Van egy egy éves 3-4 hónapos hörcsögöm. Ezelőtt kb 3 héttel lett a jobb szeme alá egy fura piros folt, ami 1-2 napra rá nagy pattanás vagy keléshez hasonló lett és kifakadt. Kinyomtuk belőle a felgyűlt gennyet. Maradt egy lyuk, ami szépen kezdett begyógyulni. Ez előtt egy héttel azonban észrevettem, hogy a jobb szeme alatt valami megjelent. Először azt hittem csipa, viszont kemény volt és nem lehetett lepucolni.

Most azonban sokkal jobban kiáll és azt hiszem, valamilyen csont. A kérdésem az lenne, mi a baja a hörcsögnek és mit tegyek? Sajnos nemigazán van lehetőségem elvinni állatorvoshoz. Csatolok két képet, amin látszik a höri jobb szeme. Azt hiszem azzal nem is lát, semmit nem reagál. Köszönöm nagyon szépen a választ!

Benkő Antónia, Kolozsvár

Válasz

Kedves Antónia!

Mi sajnos csak tanácsokat tudunk adni, a pontos diagnózishoz és a megfelelő kezeléshez állatorvosnak személyesen kellene megvizsgálnia az állatot! Az első esetben valószínűleg árpa volt a szemben, amit kezeltek is, viszont a második eset valamivel komolyabb. Vizsgálat nélkül nem szívesen bocsátkoznék találgatásokba! Könnyen megeshet, hogy csontkinövésről van szó, de ez esetben házilag semmi nem tehető. Valószínűleg nem lesz tőle komolyabb baja, de biztosat csak az állatorvos tud mondani egy kivizsgálás és röntgent után. Sajnos jelen esetben csak annyit tudok javasolni, ha módjukban áll, vigyék el állatorvoshoz a hörcsögöt!

Üdvözlettel: Rózsa Nikoletta (Nitta)

Vissza a kategória többi kérdéséhez »
Vissza a többi kérdéshez »