Kisemlősök

Hörcsög mindkét szemén fehéres, a szeméhez képest nagy, középen megjelenő folt volt látható...

kategória Kisemlősök
Kérdező Kriszta1979

Kérdés

Tisztelt Szakértő!

Dzsungáriai törpehörcsögünk kapcsán szeretnék érdeklődni és kérném szépen segítségét. Legutóbb, most vasárnap hazaérkezve a hajnali órákban azt tapasztaltuk, hogy a hörcsög mindkét szemén fehéres, a szeméhez képest nagy, középen megjelenő folt volt látható. Majdnem az egész szemét elfedte. Ez egyik napról a másikra jelent meg. Reggelre ez a nagy folt eltűnt, estére kisebb folt alulról előbukkant, de jóval kisebb lett, mint hajnalban láttuk. Szürkehályogra gyanakodtunk, de ha ilyen vándorló ez a folt, nem tudom, hogy mi lehet ez. A hörcsög kb. 2 éves (kb. 1 éves korában mentettük meg az előző tulajdonostól), eszik, mozog, pörög, nem láttunk azt, hogy több vizet inna, vagy más viselkedést, mint eddig. Annyi csak, hogy többet alszik, de gondolom ez a kora miatt is lehet. Jelenleg csak magokkal, zöldségfélékkel etetem, gyümölcsöket megvontam tőle cukorbetegség gyanúja miatt.

Kérdésem, hogy ez biztosan szürkehályog lehet-e, el kell vinni állatorvoshoz mindenképp? Tudjuk valahogy lassítani a szürkehályog kialakulásának folyamatát (már ha ez az) vagy mi a teendő?

Köszönöm válaszát. Üdvözlettel: Krisztina

Válasz

A szürkehályog a szemlencse elhomályosodása. A leírtak alapján ez biztosan nem az. Az időnként megjelenő foltok inkább kötőhártya-gyulladásra utalnak. Ennek megállapítása és szakszerű kezelése miatt javaslom hogy keressenek fel egy állatorvost.

Hogyan gyógyítsuk kedvencünk kötőhártya gyulladását?

Még több kötőhártya-gyulladással kapcsolatos kérdés-válasz itt olvasható>>

Vissza a kategória többi kérdéséhez »
Vissza a többi kérdéshez »