Kisemlősök

Hörcsögöm szőre hullik, bőre korpás. Mi baja lehet?

kategória Kisemlősök
Kérdező deathtania

Kérdés

Van egy kis fehér törpehörcsögöm. Pár nappal ezelőtt vettem észre, hogy az egyik füle mintha sebes lenne, de inkább bőrkeményedés szerű dolgoknak látom a dolgot. Ma vettem észre, hogy a faroktövénél hasonló bőrkeményedés van egész nagy felületen (egy kis részről hiányzik a szőr), és a testfelületén is úgy látom a szőr alatt, mintha korpás lenne a bőre. A faroktövénél megpróbáltam megfogni, és az ujjaim között maradt a szőre. Próbáltam minél jobb képeket készíteni a höriről, és az érintett területekről. Mi lehet a probléma? Remélem tud segíteni!

Válasz

A bőr megbetegedésének sok oka lehet. Lehet fertőző (pl. rüh atka), és lehet valamilyen belgyógyászati ok (pl hormonzavar), és még számtalan megbetegedés. De sokszor találkozhatunk a bőr gombás elváltozásával is. Ilyenkor a szőr foltokban töredezik, illetve hullik ki. Ez a szőrhiányos terület pikkelyszerűen hámlik, és esetenként viszket. A vakarózás miatt másodlagosan gennyes bőrgyulladás is kialakulhat. Kezelésként a szőrhiányos bőrfelület gombaölő szerrel való ecsetelését végezhetjük el. Mivel az atka és a gombafertőzés tünetei hasonlóak, teljes biztonsággal csak laboratóriumi vizsgálattal lehet elkülöníteni azokat.

Ennek megállapítására állatorvosi vizsgálatra, kivizsgálásra van szükség. Javaslom minél hamarabb keresse fel állatorvosát!

Vissza a kategória többi kérdéséhez »
Vissza a többi kérdéshez »