Kisemlősök

Hörcsögöm szőre hullik. Rühös lenne?

kategória Kisemlősök
Kérdező csiperke

Kérdés

Tisztelt Dr. Háziállat! Van két hörcsögünk. Az egyiknek hosszú pelyhes szőre van. 1 hónapja elkezdett vedleni, azt gondoltuk, hogy ez normális dolog, mert elköltöztünk és most sokkal világosabb helyet kaptak. 1 hete viszont nagyon aggasztó a dolog, ugyanis már kilátszik a bőre, ami elég száraznak is látszik. Jeti nem lehet több 1 évesnél, szóval az öregedés miatt sem lehet.

Tejterméket egyáltalán nem esznek. Próbálkoztunk vele kisebb korukban, de valahogy nem ették meg. Most viszont azt olvastam, hogy a joghurt erre nagyon jó, ezért adtam nekik és most különös módon ízlik is nekik. Remélem jót tesz majd nekik. Mitől lehetnek ezek a tünetek? Lehet esetleg rüh? A másik hörcsögünk rövid szőrű és neki még szebb is lett mostanában a bundája. Mielőbbi válaszát várom, mert nagyon aggódunk.

Válasz

Tisztelt Érdeklődő!

A tünetek alapján nagyon valószínű, hogy allergia, főleg, hogy csak az egyik állaton jelentkezett. Igen, a joghurt (is) jót tesz a benne lévő alkotók miatt, de a problémát önmagában nem szünteti meg. Ha eddig is ugyan ezt az almot használták, akkor is előfordulhat, hogy az új csomagban van valami olyan anyag, ami irritálja a szervezetet, és ez ilyen formában mutatkozik meg. Lehet, hogy a következő csomagban már nem lesz ez az alkotó, de lehet, hogy teljesen le kell cserélni ezt a típust egy másikra, ez a hörcsög állapotától függ.

Hogy biztos lehessen a dolgában, és persze a höri meggyógyuljon, a jelenlegi almát cserélje ki színezékmentes papírtörlőre, és csak ez legyen a lakhelyén alom gyanánt. Minimum egy hétig maradjon ilyenfajta alom, az allergiának ennyi idő után lassan javulnia kell. Ha azonban még sem javulna, mindenképpen vigyék el specialistához, mert lehet, hogy komplexebb a probléma.

A szőr után-növése 3-4 hét, ekkora valószínűleg már nem fog látszani a bőrfelület a sűrűsödő bundától. Ne aggódjanak túlságosan. :)

Üdvözlettel: Rózsa Nikoletta (Nitta)

Vissza a kategória többi kérdéséhez »
Vissza a többi kérdéshez »