Kisemlősök

Mi a hörcsög várható élettartama? Mikor számít öregnek a hörcsög? Mik a jelei?

kategória Kisemlősök
Jelleg Öregedés
Kérdező TheSzabyhh

Kérdés

A hörcsögök mennyi idősen öregednek meg? Mik a jelei? A választ előre is köszönöm.

Válasz

Sajnos a hörcsögök átlag élettartama 2-3 év, ritkán élnek csak 4-5 évig, de egy ízben hallottam egy 7 évet élt veteránról. Azt mondják a helyes táplálás mellett simán megélheti a 4 éves kort, azonban ez nem fedi a valóságot. A helyes táplálás segít abban, hogy megközelíthesse ezt az élettartamot, viszont nagyon függ a hörcsögtől is. Egy kereskedésben vásárolt hörcsög élettartama nagyon kiszámíthatatlan, mert nem tudni, hogy mennyit éltek már előtte. Ha hobby-tenyésztőtől veszel hörcsögöt, valószínűleg meg fogja Neked mondani, hogy mikor született. Én legalábbis mindig megmondom.

Hörcsög Öregkor

Ahogy a hörcsög eléri az egy éves kort, megjelennek az öregség első jelei, úgymint szőrhullás, súlycsökkenés és általános lassulás. Jóllehet, némely hörcsögnél csak sokkal később jelentkeznek.
Ha a hörcsög lassulni kezd, vagy a megszokottnál többet alszik, csökkentsük a kézbevétel gyakoriságát, és extra gondoskodásként biztosítsunk számára állandó meleget.
Lényeges, hogy rendszeresen ellenőrizzük a fogait, nehogy letörjenek vagy túlnőjenek, mert ez evési nehézségekhez vezet.
A betegség legkisebb jelére gyors állatorvosi ellátásban kell részesíteni, mivel a korosodó hörcsög egészsége gyorsan romlik.

Mi baja lehet hörcsögömnek? Tünetek és betegségek

hörcsögtartás alapjai: hogyan tartsunk helyesen hörcsögöt?

A te hörcsög is így viselkedik?

Vissza a kategória többi kérdéséhez »
Vissza a többi kérdéshez »