Kisemlősök

Oroszlánfejű törpenyuszimnak már ellenie kellett volna, meddig várjak?

kategória Kisemlősök
Jelleg Szaporodás
Kérdező gombi6

Kérdés

Kedves Doktornő!

Oroszlánfejű törpenyuszim, január 27-én, este párosodott barátnőm Holland törpenyuszijával. Eszerint 32 napos vemhes. Nagyon aggódom, hogy még nem születtek meg a kicsik. Igazi fészket nem rak, szőrét nem tépi, csak ás, ás egyfolytában. Kicsit rémültnek is látom, igényli a sok simogatást.

A kicsik nagyon aktívak, folyamatosan mocorognak. Meddig várhatok nyugodtan a kicsik érkezésére? Tudok segíteni az anyán? Félek, nehogy valami bajuk legyen! Lehet, hogy meggondolatlan voltam ezzel a vállalkozással, nem gondoltam, hogy ennyi aggodalommal jár :( Sok állatom volt, van, nagyon szeretem őket. A kutyám kivételével mindig volt szaporulatom. Még a gőték is szaporodtak nálam. Ezért voltam ilyen bátor, de most már nem vagyok ilyen magabiztos!

Nagyon-nagyon várom válaszát!

Köszönöm! Kriszti

Válasz

Kedves Kriszti!

Ha még nem szült meg a nyuszi akkor vidd orvoshoz, mert túlhordja a piciket. Az átlagos vemhességi idő 31-33 nap. A 29. nap előtti fialás esetén vetélésről beszélünk, az éretlen magzatok általában halva születnek. A 34 napnál hosszabb vemhességnél a túlhordott nyulak szintén halva jönnek a világra. Ez nagyon rövid intervallum, azonban az állatorvos oxitocin injekciót adva a világra tudja segíteni a Piciket. Ne izgulj, az első vemhesség elég gyakran nehézséget okozhat a hobbinyusziknál. A fészekrakás is elmaradhat- azonban az én tapasztalatom, hogy ellenben a húsnyulakkal- a törpenyuszik az ellés előtt közvetlenül végzik el a fészeképítést. Ebben segíthetsz is neki, hogy kialakítod a fészket... Írj majd kérlek hogy sikerült az ellés.:) Szép Napot Gabi

Vissza a kategória többi kérdéséhez »
Vissza a többi kérdéshez »