Kisemlősök

Talpfekély nyulaknál: foltos kopaszodás jelzi

kategória Kisemlősök
Kérdező Zozi11

Kérdés

Üdvözlöm! Van egy kb. 2 éves mentett törpenyuszink. A lába alsó részeiről hiányzik a szőr. Orvosnál voltunk, azt mondták, hogy a pisi miatt, ugyanis azt tudni kell róla, hogy nem zavarta az, hogy pisiben áll. Valószínűleg az előző helyén nem foglalkoztak vele túl sokat. Nemrég elkezdett prüszkölni is. Igazából nem tudom pontosan megfogalmazni, hogy mi lehet az, leginkább tüsszentésre, prüszkölésre hasonlít. Van amikor sokáig nem csinálja, van viszont olyan is amikor kb. fél percig folyamatosan. A kedve nem változott, eszik, iszik, bogyózik, ugrándozik. Van okunk aggódni? Utalhat komoly problémára, vagy lehet por, széna, alom gond ? Válaszát előre is köszönjük! Aggódó nyuszi gazdik

Válasz

Szia! Ami a lábán van az valószínűleg talpfekély- és igen a pisitől lehet- de erre nem adott az orvos krémet? Mert súlyossá is válhat. Ha még kezdetleges akkor elég ha betadine-nal lekezeled esetleg neogranormonnal- de van kifejezetten ilyen krém ami jó a talpára de azt orvos írja fel.

A tüsszögés lehet portól- ez gyakran előfordul- ha betegség áll a háttérben akkor a nyuszi váladékot is tüsszög- ez olyan mint nekünk- ilyen esetben azonnal orvoshoz kell vinni.

A fekélynél próbáld meg hogy forgácsot teszel a ketrecébe és arra jó vastagon szénát- így a pisi lefolyik a forgácsba viszont a nyuszi talpa szárazon marad...ha gyakran kijön a lakásba akkor sem ácsorog a nedvességben.

Olvass tovább! Ezt kell tudnod, ha törpenyulat veszel magadhoz!

Vissza a kategória többi kérdéséhez »
Vissza a többi kérdéshez »