Kisemlősök

Patkányom rákos?

kategória Kisemlősök
Jelleg Egyéb
Kérdező kicsipaz

Kérdés

Mit csináljak? Tisztelt Doktor!

Most gyűjtjük a pénzt, mert félő, hogy kicsikém rákos. Ő egy nemesített csuklyás kislány patkányka. 2011 december 13-án született, most lenne/lesz? 2 éves a drága. A popsijánál kezdődött a duzzanat, gondoltuk zsírcsomó, mert volt már neki, de eltűnt. Ez viszont félnaponta egyre nagyobb, kb 5cm az átmérője, a húgycsövét és a végbelét nyomva elérte azt a részt is, a lába gyengébb, sokat is sír, az egyensúlyérzéke sem az igazi, így valószínűleg a farkincája is gondban van. Segítsen kérem! Még két éves sincs! Szeretném, ha túlélné. Valoszinüsitem, hogy a bélrendszere sem működik normálisan. Ő családtag, és virrasztok néha, mert hiába este aktívabb, sír. SOS! Várom válaszát, a pénzt gyűjtjük,( bár már nincs honnan, azt sem tudjuk mennyiért nézné meg egy orvos,) remélem a gyógyulására.

Segítsen, kérem! rowunos@hotmail.hu

Válasz

Átlagosan 2 év szokott lenni a patkányok élettartama. Sajnos náluk is egyre gyakoribbak a daganatos megbetegedések, melynek orvoslása a műtéti eltávolítás. Ilyen korban nyilván az altatás kockázatával is számolni kell. A daganat jó vagy rossz indulatúságát szövettani vizsgálattal lehet eldönteni.

Ha nem kívánják már műtétnek alávetni a kis patkányt, akkor én mindig azt szoktam mondani, hogy ameddig az étvágya, kedélye rendben van, a napi rutinjának megfelelően viselkedik, akkor nem kell még az elaltatásra gondolni. Ha viszont azt tapasztalják, hogy az állat étvágytalan, gubbaszt, nem érdeklődik a környezete iránt akkor talán ideje elgondolkodni arról, hogy el kellene engedni őt és állatorvosukhoz fordulni, hogy átsegítse őt a végleges álomba.

El kellene vinni a patkányt állatorvohoz, ne nézzék, hogy szenved :(

Vissza a kategória többi kérdéséhez »
Vissza a többi kérdéshez »