Kisemlősök

Találtam egy kis sünit, nevelem, tavasszal ha elengedem képes lesz egyedül élni?

kategória Kisemlősök
Jelleg Viselkedés
Kérdező nhajnal

Kérdés

T.Dr.Háziállat!

Sünivel kapcsolatban szeretnék kérdezni. Pár héttel ezelőtt találtam egy kicsit. Az oldalán feküdt kihűlve. Hazahoztam, felmelegítettem, jól van. Cicatáppal etetem, és kb. a duplájára nőtt. Arra lennék kíváncsi, h.ha tavaszra elengedem, képes lesz-e teljesen önnálló életet folytatni, ugyanis nem fél semmitől. (se tőlem, se a kutyámtól)

Válaszát előre is köszönöm!

Válasz

Kedves Érdeklődő!

Nehéz ügy, mert egyedül meghalt volna, de így biztosan alkalmazkodik a környezethez és nem alakul ki benne a félelem. Apránként kellene majd kiszoktatni, elkeríteni, hogy találkozzon idegen cicákkal, nyesttel, hátha úgy megtanulja, hogy nem minden állat barát.

A táplálását kkibővítheti még:

nem szabad neki például tejet adni, mert az emésztési problémákat okozhat. Helyette macska- vagy kutyaeledellel, puha gyömölcsökkel, rovarokkal, lisztkukaccal és vízzel érdemes megkínálni.

Az átteleltetett tüskés lakót április végén, szürkületkor lehet visszaengedni az eredeti élőhelyére: ott, ahol megtalálták. Ekkor ébrednek fel ugyanis a természetben áttelelt társaik is, akik addigra testsúlyuk 30 százalékát vesztették el. A kiéhezett sünökre elsősorban az autók jelentik a legnagyobb veszélyt.

Vissza a kategória többi kérdéséhez »
Vissza a többi kérdéshez »