Kisemlősök

Mitől szőrhiányos a görényem?

kategória Kisemlősök
Jelleg Nemi szervek
Kérdező Reni

Kérdés

Jó napot! Egy görényről és egy kutyusról lenne kérdésem, már írtam más oldalra is, hát ha tudnak segíteni, ezért a kettő kérdést egy levélbe írom. Az első; van egy kislány görényem, egyszer voltak eddig kölykei. A pérája vissza is húzódott párzás után! ( 2 éves ) Viszont már egy ideje megint meg van neki nagyobbodva, de nem tüzel, és fehér színű. Alulról a farktöve kicsit szőrhiányos, de máshol nem! Egy ideje már ilyen. Mi lehet a probléma? Étvágya tökéletes, életvidám, nem agresszív. Olvastam hogy mellékvese betegsége lehet. Ez mennyire biztos? És mi a teendő ha az a baja? Csatolok képet a göriről.

A második; Fél éves beagle kutyámnak előesett a bal szemén a harder mirigye, ami meg lett műtve visszafordítással. 1 hétre rá kijött a varrat alól, de ekkor már a jobb szem mirigye is kijött! 1 hónap elteltével mind a 2 meg lett újra műtve. Csak hogy ezek is kijöttek rá 2-3 napra. Az állatorvosom azt mondta hogy gyengék a kötőszövetei a kutyának és ezáltal nem tartják a varratot. Azt is hozzátette, hogy lehet hogy soha nem lehet eltüntetni a mirigyeket, és hogy így fogja leélni az életét. Mit tegyek hogy ez ne így legyen, és hogy meg lehessen rendesen műteni? Vigyem másik orvoshoz? A képen műtét után volt. Nagyon szépen megköszönöm a válaszát ha tud nekem ezekben segíteni! Üdv.: Reni


Válasz

A görénnyel kapcsolatban valószínűsítem, hogy túlivarzásról van szó, de más is lehet a háttérben. Mindenképpen jó lenne állatorvosnak megmutatni. Görények kezelésében járatos kollégát keressen. A beagle szeme a távoli fotón nem látszik jól. Ettől függetlenül azt tanácsolom, hogy miután ismételt kiújulásról van szó, forduljon szemész specialistához.

Vissza a kategória többi kérdéséhez »
Vissza a többi kérdéshez »