Kisemlősök

Tengerimalacom foga túlnőtt, hasmenése van és felpuffadt.

kategória Kisemlősök
Kérdező Asztrid
Szakember Dr. Tóth Szabina

Kérdés

Par honappal ezelott egy beteg tengerimalac kerult hozzam mivel gazadai mar elaltatason gondolkodtak; kiderult a fogai tulnottek, par hetig kinlodtunk vele; mire helyrejott a fogazata, hasmeneses lett, aztan tudogyulladasa volt es Trixacarus eloskodok is; akkor lefogyott es azota sem hizott visza pedig jol eszik, neha meg tobbet mint a masik ket malac ameyik jo dundi; ez a malac eleg beteges maradta azota is, sokszor van felpuffadva vagy hasmeneses.

Mivel nem hizik egyaltalan, elvittem a bogyokat az egyik orvoshoz, de azt mondta nincsenek eloskodok a szekletben. Kozben azon kornyeken ahol pisil talaltam ket darab valamit, ami mintha kibujna a bor alol de megsem teszi, a "feje" olyan mintha pattanas lenne, de ahogy megtapintom olyan nagy es formaju mint egy szem zab/gabona. Keszitettem kepeket is de nem latszik olyan jol.

http://s640.photobucket.com/albums/uu128/Gabici23/?action=view¤t=039.jpg

http://s640.photobucket.com/albums/uu128/Gabici23/?action=view¤t=041.jpg

http://s640.photobucket.com/albums/uu128/Gabici23/?action=view¤t=042.jpg

A doktornő szerint mi lehet? Elnezest kerek hogy nem irok ekezettel, es azert is ha helyesirasi hibaim vannak, nem Magyarorszagon elek. Elore is koszonom, nagyon varom valaszat.

Válasz

A képeket nem tudom megnyitni, vizsgálat nélkül pedig nem tudom megmondani, mi lehet az ott a feneke környékén. Részletes kivizsgálás javasolt, ha a jó étvágy ellenére sem hízik (röntgen, vérvétel, ultrahang).

Vissza a kategória többi kérdéséhez »
Vissza a többi kérdéshez »