Kisemlősök

Mi az ellenszere ha 2 tengerimalacom egy hónapja együtt él, viszont a nagy nem engedi be a házba a kicsit. Mit lehetne az érdekében tenni hogy össze barátkozzanak vagy legalább ne utálják egymást?

kategória Kisemlősök
Jelleg Viselkedés
Kérdező Ricsard

Kérdés

Tisztelt Dr. Háziállat Olyan kérdésem lenne, hogy mitől lehet és mi az ellenszere ha van 2 tengerimalacom az egyik körülbelűl júniusi a másik körülbelül szeptemberi és mindkettő nöstény. Már lassan egy hónapja együtt élnek viszont körülbelül egy hete vettem észre hogy a nagy nem engedi be a házba a kicsit. Csináltam neki másik házat abban elvoltak külön-külön viszont a napokban elkezdett a nagyobb berregni a kicsinek és ellökdösni magától és elkergetni. Kivettem mindkét házat hátha egy kicsit össze barátkoznak viszont a nagy befoglalta a sötétített helyet és ha közelít a kicsi elkezd ugrálni, rugdosni és kergetni magától berregés mellett. Mit lehetne az éárdekében tenni hogy össze barátkozzanak vagy legalább ne utálják egymást? Előre is köszönöm Nagy Richárd

Válasz

Kedves Richárd

Egészen biztos, hogy mindketten lányok? A nőstények is szoktak egyébként így viselkedni egymással. Itt mivel nagyon pici a korkülönbség, így vélhetően nem tudják eldönteni ki a domináns. Mekkora ketrecben élnek? Sokat segít egy minél nagyobb alapterületű ketrec, de minimum 100 vagy 120 cm-es. A ketrecet minél izgalmasabb kell berendezni, faházak, emelet, az emeletre is lehet tenni bújókat, foteleket. Ezen felül pedig több kisebb kupac szénát is rakj be a ketrecbe, hogy elfoglalják magukat. Ha mindezek sem segítenek, akkor érdemes egy ivartalanított hímet örökbefogadni, ő majd rendet tesz a lányok között. De ez esetben fontos, hogy a hím ivartalanítva legyen és a műtét után legalább 2 hét teljen mire találkozik a lányokkal.

Bevezetés a tengerimalac tartás rejtelmeibe

Vissza a kategória többi kérdéséhez »
Vissza a többi kérdéshez »