Kisemlősök

Tengerimalacom szeme váladékos. Hogyan kezeljem?

kategória Kisemlősök
Kérdező tengeimalaclove

Kérdés

Üdvözlöm!

A Tengerimalacom mindkét szeme váladékos (Csipás)! Mit tegyek??

Tudom ehhez hasonlo kérdést már raktak fel de életem a malacaim és nagyon félek h komoly a baj. A válasz a körömvirágos kezelés volt.Azt szeretném megkérdezni hogy az az hogy a körömvirág magbol teát csinálok (mint pl. a kamillavirágbol ) és igy ezzel borogatom a szemét ,vagy van belőle krém is . Akkor most tea vagy rendes krémet vegyek? És amit mond az jo amit a patikába lehet kapni?? Előre is köszönöm a segitséget!

Válasz

Körömvirág tea mellett ugyanolyan jó a kamillavirágból főzött tea. milyen színű a váladék? Ha teljesen fehér, akkor eltömődhetett a könnycsatorna kimenete, vagy több váladék termelődik valamiért pl. huzat érte. Néhány napi teás öblítés (enyhén langyos teával öblíteni és nedves vattával kitörölni utána) helyrehozza. Ha a váladék kissé nyálkás, áttetszős, sárgás, akkor a szeme begyulladt, és ha a tea egy-két nap alatt nem használna, állatorvosnál szemcseppet kell íratni pl. Tobrexet.

A tea és a krém nem ugyanaz, szemre krémet nem szabad kenni, a tea jó. (Bőrproblémánál jó a körömvirág krém.) Borogatni sem kell, elég naponta kétszer vagy háromszor öblögetni és kitörölni. Minden minőségű jó, mert ezek kis állatok, az olcsóbb fajta áruban is elég a hatóanyag nekik.

Nagy Nóra (tengerimalac tenyésztő)

Vissza a kategória többi kérdéséhez »
Vissza a többi kérdéshez »