Kisemlősök

Dzsungariai törpe hörcsögöm hanyatt dobja magát, miért csinálja?

kategória Kisemlősök
Jelleg Viselkedés
Kérdező Fotyi

Kérdés

Üdvözlöm. A kis dzsungariai törpe hörcsögöm egyszercsak fogja magát és hanyatt dobja magát. Hol gyorsan hol nyugdíjas tempóval, és úgy marad pár másodpercig. Ezt miért csinálja? Enni eszik rendesen 3-4 hónapos kb. Előre is köszönöm válaszát tisztelettel. Egy videót csatolnèk hozzá de itt nem tudok.

Válasz

Kedves kérdező! A videó sokat segítene. Esetleg az alapítvány oldalán el tudja nekünk küldeni. Ha hátrafelé esik/ugrik, mintha szaltózni akarna, az backflipping-szindróma, ami egy idegrendszeri betegség, és a beltenyésztés okozza. Sajnos a kereskedésekben/szaporítóknál szinte mindig beltenyésztettek az állatok, ezért sem szabadna onnan vásárolni. Ezzel nem lehet mit tenni, nem gyógyítható.

A helyét érdemes úgy kialakítani, hogy ne tudjon meggsérülni, ha hátradobja magát, ne tudjon emeltről lezuhanni stb. Ha nagyon gyakoriak a szaltók, mondhatni állandók egész nap, akkor a leghumánusabb az eutanázia. Ha nem hátravágódik, hanem oldalra dől, vagy másképp dobaj el magát, az egyéb betegségre utalhat, amivel egy hozzáértő egzotikus állatorvost kellene felkeresn mihamarabb. Írjon bátran, ha tudunk segíteni!

 

Vissza a kategória többi kérdéséhez »
Vissza a többi kérdéshez »