Kisemlősök

Törpenyuszi gyomra hangosan morog...

kategória Kisemlősök
Kérdező Orsiborsi

Kérdés

Tegnap óta hangos és folyamatos gyomormorgás hallható 9 éves törpenyuszinknál! Étvágya lecsökkent. Eddig tápon, leveles zöldségeken, almán, kevés banánon élt, nyaranként kerti füvet is evett és volt semmi gond. Az utóbbi 2 hétben idegrendszeri betegség miatt Milgamma drazsét kap, amit porítva, pici banánszeleten eszik meg. Kérem, segítsenek válaszukkal, nagyon aggódunk, az idegrenszeri baj is nagyon megvisel mindenkit, most meg még ez a tünet is...... Hálás köszönettel: Balassa Orsolya

Válasz

Kedves Orsolya!

Köszönjük szépen a megkeresést. Nagyon fontos lenne elsôsorban ezt a 9 éves nyuszit megmutatni egy kompetens, nyùlértô állatorvosnak, mert a lecsökkent étvágy, és a korgó gyomor nem jó jel. Poci fàjdalmai is lehetnek, illetve ha nem elegendô a rost bevitel, akkor a nyuszit mesterségesen etetni is kellene( Critical care vagy Trovet készítménnyel).

Az idegrendszeri tünetekre nagyon jó a millgamma, de ezt más orvosságokkal kombinàlva szoktàk alkalmazni(pl egy ferdocat vagy panacur kùra e cuniculi gyanunàl). Kérem a fentiek miatt, és mert a nyuszi nincs jòl, mihamarabb keressenek fel egy egzotikus végzettséggel rendelkezô àllatorvost, egy korrekt diagnózis felàllítàsa céljàból.

Üdvözlettel Meier Krisztina

 

Vissza a kategória többi kérdéséhez »
Vissza a többi kérdéshez »