Kisemlősök

Nőstény hörim a kis házikóba minden féle puha dolgot behord és miután szépen összetépi, meg is ágyaz, fészek szerűen. Csak nem vemhes?

kategória Kisemlősök
Jelleg Szaporodás
Kérdező A1B2C

Kérdés

A dzsungáriai törpehörcsögöm kapcsán szeretnék tanácsot kérni. Egy pár nappal ezelőtt lettem gazdája két aprócska állatkának, de nagy a gyanúm, hogy nemsokára bővül a család. A nőstény a kis házikóba minden féle puha dolgot behord és miután szépen összetépi, meg is ágyaz, fészek szerűen. Kicsit barátságtalan (igaz, még annyira nem szokott meg), de nem csak velem, a társával is. A hím ellenben sokkal nyitottabb, meg ragaszkodóbb. Továbbá aggódom is. Nagyon sokat alszik, szinte semmit sem csinál, ha igen, az is minimális. Arra gondoltam, hogy talán az új környezet megszokása váltja ki belőle ezen reakciót, de az is meglehet, hogy vemhes-a pocija árulkodó méretű.

Válasz

Üdvözlöm! Első sorban mindenképp szét kéne választani a nőstényt és a hímet. Mivel ők magányosan élő állatfaj a természetben is csak szaporodás ideje alatt találkoznak. Sajnos halálos kimenetelű is lehet a dolognak, ha együtt maradnak. A nőstény kapjon most sok fehérjét, lisztkukac lehet élő vagy szárított, ha nem eszi akkor natur sajt vagy főt tojásfehérje. Mindenképp nyugalom kell most neki, mert a sok stressztől komplikáció léphet fel a szüléskor, ami mind az anya és a picik életébe kerülhet. www.horcsoginfo.hu oldalt olvassátok át és ajánlom a fb-on a hörcsög imádók csoportot. Ott segíteni fognak a picik elhelyezésében, vagy a hörcsögmentés is. Illetve milyen a helye? Ha nem elég ingergazdag akkor szoktak még esetleg inaktívabbak lenni.

Vissza a kategória többi kérdéséhez »
Vissza a többi kérdéshez »