Kisemlősök

Törpenyulam alig tudott ugrani, kedvetlen volt. Vigyem orvoshoz?

kategória Kisemlősök
Kérdező TDTD

Kérdés

Jónapot Kívánok!

Van egy oroszlánfejű nyulam most lesz 5 éves Augusztusban és minap azt észleltem hogy a ketrecében olyan a szokásosnál eltérően ül. így fel elemeltem a ketrecajtót hogy jöjjön ki, de alig tudott kiugorani. és most mikor kiengedtem nem olyan volt mint szokott nem volt aktív meg se mozdult.

leült egy helyre és akármit csináltam nem mozdult. mintha fájna neki a két hátsó lába vagy legalább is valamelyik. a szemei félig le voltak csukódva és lassan lélegzett. aggódom,mert nem tudom hogy most ezt az öregedésnek tudjam be vagy pedig valami betegség lehet. most már egyébként ugyan olyan mint szokott : ) Válaszát mihamarabb várom! Előre is köszönöm!

Válasz

Sajnos az 5 éves nyuszi már nem fiatal.:( Igaz hogy elélnek akár 10 évig is, de ez csak feltételezés. HIsz a törpéket mi "alakítottuk" ki magunknak. Tehát minden genetikai beleszólásnak van egy hátul ütője. Itt jelen esetben az, hogy minél kisebb a nyuszi- amire az ember törekszik- nem él olyan sokáig.:( Sajnos ez az öregedés jele. Én elvinném orvoshoz nézze meg. Sokszor az idős nyulak szinte egyik pillanatról a másikra összezuhannak és elpusztulnak. DE nem szeretnélek elkeseríteni. Most az időjárás is nagyon csalóka, ami szintén megviseli a nyuszikat. Reméljük jelen esetben is erről van szó. Azért egy orvos lássa, egészséges-e. Kérlek írj majd mi történt.

Vissza a kategória többi kérdéséhez »
Vissza a többi kérdéshez »