Kisemlősök

Törpenyuszim nem játszik, nem reagál semmire. Mi lehet a baja?

kategória Kisemlősök
Jelleg Viselkedés
Kérdező enatt

Kérdés

1 hete vettem egy oroszlánfejű törpenyuszit! Kb. 8-9 hetes! Eleinte azt gondoltam, hogy biztosan fél vagy ilyen természet, de napok múlásával furának találom, hogy nem ugrál, nem reagál semmire, nem kíváncsiskodik, ha nyitvahagyom se jön ki a ketrecből, többnyire egésznap csak gubbaszt!

Ha kiveszem se rugkapál ahogy rakom úgy fekszik az ölemben! Már enni se nagyon eszik, elinte még elfogadta az almát már az sem kell neki! Nagyon sokat kakál, ebből úgy gondolom csak eszik a szénából és nyuszi tápból, ezeket ette az előző helyén is! Állítólag a régi helyén is ilyen kis nyugis volt, de én nem tarom normálisnak, hogy semmire nem reagál, nem fülel, csak ül és olyan szomorú! Mi lehet a baja? Beteg vagy ennyire idegen a hely neki! Félni nem hiszem, hogy félne, mert nem rezzen meg még a zajokra sem!

Válasz

Kedves Nyuszitartó! Kell egy kis idő, míg a nyuszi megszokja az új helyét. Simogassad sokat beszélj hozzá. Legyen napközben mindig nyitva a ketrece, így bármikor ki tud jönni. Ha eszik és iszik is, és rendesen van széklete és pisil akkor nem lehet gond az emésztésével. Ha zajt csapsz, akkor azért fordítja a fülét? Tehát hall a nyuszi? Ha csettintgetsz odafordul, vagy legalább a fülét oda fordítja? Várj még egy hetet. Azért 2-3 hét mindenképpen elég kell legyen egy kiegyensúlyozott nyuszinak, hogy megszokjon. (hacsak nem érte valami trauma az előző helyén. Nekem volt ilyen nyuszim, neki majd fél év kellett mire ki mert jönni a ketrecből, de ott rossz körülmények között volt tartva előzőleg). Ha nem változik, akkor én megnézetném orvossal egy alaposabb kivizsgálás miatt. Az érzékszerveit is megnézetném, mert ez okozhatja a gubbasztás okát. Remélem minden rendben lesz. Kérlek majd írj... További Szép Napot

Vissza a kategória többi kérdéséhez »
Vissza a többi kérdéshez »