Kisemlősök

Törpenyuszi ellés

kategória Kisemlősök
Jelleg Szaporodás
Kérdező timcsi1992

Kérdés

Jó estét!

Nekem egy olyan problémám lenne, hogy születtek törpenyuszik (7db), most 9 naposak. Igazából váratlan volt a dolog és nem sokat tudok a nevelésükről.

1. kérdésem az lenne, hogy mennyi ideig szoptatja őket az anyjuk (már nagyon sok verziót hallottam és nem tudom, hogy ebből melyik igaz).

A 2. kérdésem az, hogy hány nap után kezdjek el nekik is szénát adni, illetve honnan fogom tudni, hogy már az anyjuk nem szoptatja őket és el kell kezdnem táppal (melyik táp a legideálisabb a fejlődésükben és milyen mennyiségben naponta), illetve zöldségekkel (milyet lehet nekik adni?) etetni a kicsiket.

A 3., hogy mikortól kell elkezdenem őket itatni és milyen módon, hiszen ők még nem érik el az önitatót és hogy vizet egyáltalán ihatnak-e még ilyen fiatalon.

4. elvileg 9 naposan már nyílni kéne a szemüknek, de ez még nem történt meg és kezdek kicsit aggódni.

5. milyen idősen szokták nekik beadni a különböző védőoltásokat?

A válaszokat előre is nagyon szépen köszönöm. Üdv: Timi :) (itt van róluk néhány kép is ^^)

Válasz

Az anya naponta 1x szoptat és 21 napos kor után már lehet elválasztani őket a tejről. Ekkor már az emésztésük áttér a tejről a növényi táplálékra. Először az anyjuk szénájából fognak enni, de pár nap és a zöldet is meg fogják kóstolni...Ezután az itatóból is fognak inni- ezt mind megtanulják az anyjuktól...:) A szemek 10 nap körül nyílnak, ez is eltarthat 1-3 napig.:) Az oltásokat majd 6 hét után kell beadatni- illetve ezután a kor után kell gondolkodni rajta.:) http://www.torpenyuloldal.freeweb.hu/torpenyul_tenyesztes.html

Vissza a kategória többi kérdéséhez »
Vissza a többi kérdéshez »