Kutyák

1 éves szuka kutya étvágytalan

kategória Kutyák
Kérdező Nessza

Kérdés

Üdv,

Van egy Kaukázusi kutyám. 1 éves lány. Az utóbbi időben alig eszik . Azt szeretném kérdezni,hogy ez mitől lehet.

Válaszát előre is köszönöm!

Üdv, Nessza!

Válasz

A kutya étvágytalanságának okai

- Betegség
A csökkent étvágyú kutyáknál gyanakodhatunk betegségre, különösen, ha a kutya egyéb tüneteket is produkál ugyanabban az időben. Nem feltétlenül súlyos betegségre kell gyanakodnunk, de az azonnali állatorvosi figyelem azért fontos. Ha a kutya elutasítja a táplálékot, több betegségre utalhat, beleértve a rákot, a különböző szisztémás fertőzéseket, fogászati ​​betegségeket, fájdalmat, májbetegséget, és veseelégtelenséget.
- Friss védőoltás
Szerencsére, védőoltások állnak rendelkezésre a kutyák súlyos és fertőző betegségeinek megelőzésére. Bár ezek az injekciók megmentették az életét több millió háziállatnak az elmúlt 100 évben, de néha lehetnek káros hatásai. Ezek többsége enyhe és rövid lefolyású, beleértve egy átmeneti étvágytalanságot is.
- Utazás, ismeretlen környezet
Ha a kutya étvágya jó volt, amíg nem utazott el vele, vagy új helyre költöztek, akkor előfordulhat, hogy a kutya nem fog enni, mert az utazás, vagy az ismeretlen környezethez való alkalmazkodás megviseli. Néhány állat utazási betegséget kaphat, vagy idegessé válhat az új helyen.
- Pickiness vagy magatartás problémák
Néhány kutya csak csupán válogatós, vagy nem hajlandók enni. Ezt okozhatja egy olyan etetési helyzet, ami nem kényelmes, mint például egy agresszív kutya jelenléte vagy az etetőtál kényelmetlen magassága. A válogatós kutya esetében az egyéb betegségek lehetőségét állatorvosi vizsgálattal ki kell zárni.

Vissza a kategória többi kérdéséhez »
Vissza a többi kérdéshez »