Kutyák

10 hetes golden retrieverem beteg....

kategória Kutyák
Jelleg Egyéb
Kérdező rewex

Kérdés

Először is jó napot kívánok! :)

Örülök hogy rá találtam erre az oldalra, és segítséget szeretnék kérni. Van egy 10 hetes golden retriever kutyusom, és tegnap hirtelen beteg lett. Pont 6 hetesen be lett oltva a 4es sorozatoltás első vakcinájával (Vanguard a neve). Most vittük volna a második oltásra, de közbejött egy nagy gond. Volt gilisztája is, kapott tablettát 4 nappal ezelőtt, és volt a székletében pár. Egy nappal mielőtt le betegedett, az okos apám adott neki pástétomot, ráadásul romlott volt (ez a leglogikussabb dolog amiért beteg lehetne, de tegnap volt láza is).

Úgy kezdődött hogy 2x hányt első nap, olyan volt mintha tej meg víz lenne össze keverve. Székletét nem láttam hogy volt azóta is. Csak egy helyen fekszik egész nap és időnként nyöszörög. Nem akar semmit enni, inni is nagyon keveset szokott.

Elvittem az állatorvoshoz, 39es láza volt, kapott 2 fajta injekciót, meg egy infúziót. Az után ahogy haza hoztam rá egy másfél órára már kutyabaja volt, elkezdett szaladgálni, ugatott a kis macskákra, játszott, stb...

Meg is éhezett, adtam neki kis kutyának való száraz granulát kaját (amit az állatorvos ajánlott), és evett is belőle rendesen. Másnap reggel megint ugyanaz. Csak feküdt egyhelyben, nyöszörgés, nem eszik...Ma nem hányt, nem is evett egyáltalán, és láza sincs, nagyon kevés vizet is ivott. Délelőtt ki hívtam az állatorvost, kapott egy infúziót meg egy injekciót. Nem volt jobban egész nap, így hát bevittem az állatorvoshoz, most kapott még egy infúziót. Látszik hogy nem érzi magát jól és nincs nagy életkedve.

Mi lehet a gond? :( Az orvos gondolt a parvovírusra, talán a giliszta tablettára, hogy a giliszták pusztuláskor mérgeket engedtek ki és nem jött ki mind, meg arra hogy a romlott pástétom okozta. De a tegnapi láz miatt nem világos neki, plusz a parvovírusnál kellene hogy hányjon illetve a széklete folyékony kéne hogy legyen. De ma nem is hányt se nem volt széklete. Reméllem hogy helyre fog jönni :/ Választ előre is köszönöm! Üdv.

Válasz

Egy 10 hetes kölyökkutyának ilyen tünetekkel sokféle baja lehet, és sok esetben sajnos csak utólag, az események kielemzésével lehet valami diagnózis félét mondani. A komolyabb vírusos betegségek mellett sokféle olyan fertőzés is létezik (mint embereknél is), amelyek a "nem komoly" kategóriába sorolhatóak, de azért 2-3 napig búbánatossá tudják tenni a kutyát. A leírás alapján úgy látom, a kutyája jó kezekben van, megfelelő kezelést kap, így csak azt tudom ajánlani, hogy legyen türelemmel, no és persze tartsa a folyamatos kapcsolatot az állatorvossal.

Vissza a kategória többi kérdéséhez »
Vissza a többi kérdéshez »