Kutyák

Porcproblémás 11 éves német juhászkutyának adhatunk Rimadylt?

kategória Kutyák
Kérdező kalmarcsilla

Kérdés

Tisztelt Doktor Úr/Doktor nő!

Van egy 11 éves németjuhász kan kutyám és sajnos kiderült, hogy porcproblémája van. Kezdetben csak azt vettük észre, hogy sántít a hátsó lábára illetve maga alá fordul a tappancsa. Elvittük, megröngenezték és mondták, hogy el van meszesedve a porc és az egyik a farokrésznél egy kicsit kimozdult, így nyomja az ereket/ideget.

Kapott rá Rimadylt(2X1et) illetve B kopmplex vitamint és azt tapasztaltuk, hogy valamennyit javult. Ezt szedte 3hétig, utánna visszavittük kontrolra, és a doktor Úr at mondta, hogy nem érdemes műteni, mert ennél sokkal jobb műtéttel sem lenne úgyhogy szedje tovább a B komplexet élete végéig.

Én nem nagyon értem, hogy a gyógyszeres kezelést mért szüntette meg, mert azóta nem javult az állapota, sőt mintha kicsit most ismét jobban sántikálna. Nincs valami jó gyógyszer ilyen problémára vagy a Rimadylt nem lehetne neki tovább adogatni? A kutyus a korához képest nagyon jó állapotban van, mozgékony, életvidám, az orvosok is mondták, hogy nem látszik a kora, de a lába sajnos hátráltatja.

Válaszukat előre is köszönöm.

Üdvözlettel: Kalmár Csilla

Válasz

A különféle mozgásszervi panaszok sajnos nagyon gyakoriak az összes nagytestű fajtában, így a német juhászok között is. Ezeknek a problémáknak csak egy elenyésző része operálható, a többség sajnos nem. Ezeknek a betegeknek gyakorlatilag az életük végéig szükségük van gyógyszeres kezelésre, elsősorban fájdaloimcsillapításra. A Rimadyl erre kiválóan alkalmas, biztonságos és nagyon hatékony gyógyszer, csak éppen nem olcsó vele a folyamatos kezelés. Ennek ellenére, ha én lennék a kutyájuk kezelőorvosa, akkor én biztosan ennek folyamatos szedését ajánlottam volna, kitapasztalva a még éppen hatásos legkisebb fenntartó dózist. Azt tudnám ajánlani, beszéljék meg még egyszer az állatorvosukkal ezt a kérdést, és kérdezzék meg őt, miért nem javasolta a további szedését, ill. lát-e ebben fantáziát?

Vissza a kategória többi kérdéséhez »
Vissza a többi kérdéshez »