Kutyák

Magyar vizslánkat 5 hónapja meglőtték. Azóta köhög állandóan, nehezen nyel, enni sem nagyon akar és a végtagjai ízületei is meg vannak dagadva...

kategória Kutyák
Kérdező gyongyi76

Kérdés

Kedves doktor úr. Szlovákiából írok. A kb. 11-13 éves magyar vizslánkat, aki nálunk családtag, 5 hónapja meglőtték. Az egyik hátsó lábát érte a golyó, csontot nem érintett. Operálva volt és a seb nagyon hamar begyógyult. De azóta köhög állandóan, nehezen nyel, enni sem nagyon akar és a végtagjai ízületei is meg vannak dagadva, főleg a hátsók. Nemcsak az amelyik sérült volt, hanem mind a négy, főleg a hátsó kettő. Azóta már háromszor is szedett antibiotikumot, valamint fájdalomra és reumára a következő gyógyszereket: Metacam, ez fájdalomra és gyulladásra és VET-P-IM szirupot immunerősítőnek; de nem sokat javul, szinte semmit és mindig visszaesik, látszik hogy fájdalmai vannak. Az állatorvosunk már háromszor járt hozzá, valamilyen fájdalmas injekciókat kapott, ami csak annyit segített, hogy legalább jobban evett. A köhögés és ízületei nem javultak. Utoljára ezt szedte doxyhexal 200, ami Magyarországon doxyciclin 200 –nak felel meg. Az állatorvos napi 3x1-es adagolást írt elő, de elolvastam a használati utasítást és még emberek számára is csak 1 max. 2 tabletta volt ajánlatos, így napi 1-et adtunk csak neki. Lehet, hogy be kellett volna adni neki a napi 3-at? Korábban más antibiotikumokat szedett, sajnos már nem tudom milyet, de azok sem használtak. Most maradt a Metacam, ez ha kimarad még nagyobb fájdalmai vannak, és a VET-P-Im immunerősítő szirup. Félek, hogy az állatorvosunk negyedszerre is valamilyen antibiotikumot írna fel, és ez hosszú távon más kárt is okozhat a kutyánál. Kis falucskában lakunk, itt nincs a közelben állatklinika. Gondoltam, hogy más állatorvoshoz fordulunk, de itt ő számít a legjobbnak. Kérem mit tudna tanácsolni?

Válasz

Azt gondolom, hogy jó lenne mielőbb elvinni akár messzebbre is egy másik állatklinikára és alaposan meg kellene vizsgáltatni a kutyát, hogy mi baja van, mi az oka a mostani problémáknak.

Vissza a kategória többi kérdéséhez »
Vissza a többi kérdéshez »