Kutyák

6 hetes szibériai husky kiskutyánknak hígabb lett a széklete. Okozhatja tápváltás vagy a szülőktől való elválasztás okozta stressz?

kategória Kutyák
Kérdező DGabee

Kérdés

Tisztelt Doktor Nő/Úr!  Van egy 6 hetes szibériai husky kiskutyánk. Amikor elhoztuk, aznap még normális állagút székelt. Keményet, és formára is normális volt. Nálunk konzerv tápot eszik (nem Pedigree és Darling... ), valamint mellé Royal Canin Medium Startet száraz tápot is kap. Viszont mióta nálunk eszik, hígabb lett a széklete. Mennyiségileg ugyan annyi, mint előtte, tehát nem gyakoribb, csak nem kemény, hanem krémes, puding állagú. A szaga erősen emlékeztet a konzerv táp szagára. Testhőmérsékletét mértük, 38,6 °C. Kedve ugyan olyan jó, játékos, eszik-iszik rendesen! Első parvo elleni oltását 5 hetesen kapta, valamint féreghajtót is akkor kapott. Kell aggódnom a hígabb széklete miatt, vagy a tápváltás okozhatja? Esetleg a szülőktől elválasztás okozta stressz?  Köszönettel várom megtisztelő válaszát! Üdvözlettel: Gábor

Válasz

Kedves Gábor! Okozhatja mindkettő, de szerintem inkább a táp miatt van. Ha több tápot kipróbálnak, és nincs változás, akkor mindenképpen kellene bélsárvizsgálatot végezni.

Vissza a kategória többi kérdéséhez »
Vissza a többi kérdéshez »