Kutyák

Allergiás kutyámnak mostanában mintha görcsölne a hasa...

kategória Kutyák
Kérdező buffy8

Kérdés

Tisztelt Doktor Úr!

Az alábbi problémával fordulnék Önhöz: Van egy 8 éves shar-pei ivartalanított kislány kutyusom, Buffy. Már gyerek kora óta étel és másfajta ( parlagfű, atka, bolhanyál, fűfélék, moha félék... stb ) allergiával küzködünk, de lekopogom, hogy szerencsére amióta nyulat veszek neki a piacon és azt natúr vízben megfőzöm, rizzsel vagy durum tésztával adom neki, azóta elmúltak a bőrpanaszai.

Nincs seb, nincs viszketés, de sajnos az utóbbi időben hetente kb. 3-4szer esténként a vacsi után, rosszul van, bágyadt, a farka lóg, a háta púpos, olyan, mintha görcsölne a hasa... a levegőt furcsán veszi, amikor belélegez, remeg :( A reggeli epehányása is ritkult gyerekkorához képest, ezt egy reggeli fél szelet kenyérrel orvosolni tudtam. De most per pillanat nem tudom, hogy mit tegyek, már nem bírom nézni, ahogy szenved, és mást nem merek neki adni enni az allergia miatt. ( Már próbálkoztam hipoallergén táppal is, de attól is előjöttek a kiütései és a viszketése ) Ön szerint mi okozhatja az esti rosszulléteket? Köszönöm előre is a válaszát! Anikó és Buffy

Válasz

Kedves Anikó!

A kutyusnak szükséde lenne egy részletes gasztroenterológiai kivizsgálásra (vérvizsgálat, bélsárvizsgálat, emésztési vizsgálatok, ultrahang, esetleg röntgen stb.), mert valószínűleg valami idült gyomor-bélbetegség van a háttérben (pl. IBD, SIBO, EPI stb.).

Üdvözlettel Dr. Szaniszló Ferenc
www.vetlabor.hu

Vissza a kategória többi kérdéséhez »
Vissza a többi kérdéshez »